Abba Gastronomi – för de professionella köken

Nu lanserar vi på Orkla FoodSolutions vår nysatsning på sillsortimentet. Nya förpackningar, ny design, några nya sillar och nytt namn - Abba Gastronomi. Vi ställde några snabba frågor till Inger Lindvall som är ansvarig för sjömatskategorin inom FoodSolutions och som har drivit hela projektet från start till lansering.

2019-08-29

Abba Gastronomi på bakgrund från skärgården.

Varför en relansering av Abba och sillen?
“Det finns många anledningar till detta. För det första så är recepten och varianterna speciellt anpassade för restaurang- och storhushållsmarknaden och för att tydliggöra det så väljer vi numera att kalla vårt sjömatssortiment för Abba Gastronomi. I samband med relanseringen så har vi också tagit fram en ny design och kommunikation som knyter an till varumärket på ett modernt sätt, utan att för den delen släppa på vår fina tradition. Designen har en stark koppling till havet, marina signalflaggor och sill-illustrationen är vår alldeles egen. Dessutom kommer vi nu att kunna erbjuda förpackningar som är betydligt mer användarvänliga. De är dessutom stapelbara, så när hinkarna är tomma går det utmärkt att stapla dem i varandra innan man lämnar dem till återvinning. Och kanske bäst av allt – hinkarna har en syrebarriär som gör att sillen inte härsknar.”

Det låter ju toppen, men vad menar du med syrebarriär?
“En vanlig hink i grundutförande är enbart tillverkad i polypropen-plast (PP) och inget mer. PP:n är i sig själv ingen bra syrebarriär utan syret tränger enkelt in i hinken vilket gör att sillen härsknar snabbt. Sill under vårt varumärke Abba Gastronomi ska stå för hög kvalitet. Därför har vi gjutit in en syrebarriär i ytskiktet på alla våra hinkar. Både i locket, på sidorna och i botten. Detta garanterar att sillen bibehåller sin höga kvalitet och goda smak under hela hållbarhetstiden.”

Finns det några andra spännande nyheter i samband med relanseringen?
“Det finns hur mycket som helst, men naturligtvis måste jag ju nämna att vi sett över själva sillsortimentet. Det har tillkommit ett par spännande sillar i form av Currysill och Matjes i tärningar. Samtidigt släpper vi som vanligt en ny smak av Årets sill som brukar vara en succé på alla julbord. I år har den ljuvliga smaker av mandarin, peppar och honung. Även Tomatsillen har fått ett lyft med nytt recept och är något mildare och krämigare än tidigare. Ett par sillvarianter har fått lämna oss, men vi erbjuder självklart fortfarande våra goda KRAV-sillar för de som ställer extra höga krav på den sill som serveras. Alla sillvarianter är förövrigt MSC-certifierade.”

”En annan glädjande nyhet i samband med relanseringen är att vi nu erbjuder superaktuell information kring fångstområden och fångstmetoder på de råvaror som ingår i vårt sjömatssortiment. På hemsidan orklafishingareas.com hittar man som kund/konsument alltid aktuell information, något som tidigare bara stod utskrivet på själva etiketten. Detta är inte bara en fördel för våra kunder som får tillgång till riktigt färsk information, utan det innebär också att vi inte behöver slösa med resurserna och kassera och byta etiketter varje gång fångstområden förändras eller blir inaktuella.”


Läs mer om

Abba Gastronomi.

Fångstområden och fångstmetoder.

Sortimentet från Abba Gastronomi.

Hur du planerar din egen klimatsmarta veckomeny.