Ärtiga nyheter från Anamma

Anamma utökar sitt sortiment med tre nya produkter för restaurang och storhushåll. Alla med den gemensamma nämnaren att huvudproteinet kommer från ärta, vilket är helt nytt inom Anamma.

2020-01-28

Anamma Vegobullar Ärta, Vegonuggets Ärta och Formbar Vegofärs Ärta serverat på vita tallrikar.

Den vegetariska trenden är fortsatt stark, inte minst tack vare en het debatt kring klimat och hälsa. Genom att vidga den befintliga portföljen av veganska produkter från Anamma, hoppas vi på Orkla FoodSolutions göra det ännu enklare för alla att välja goda och gröna alternativ vid fler tillfällen.

Skolor, restauranger, caféer, sjukhus, hotell, snabbmatshak, bensinmackar, und so weiter. I stort sett alla inrättningar som serverar mat upplever just nu en kraftigt tilltagande efterfrågan på bra alternativ till köttserveringar från sina kunder. För att kunna tillfredsställa detta behov fortsätter vi på Orkla FoodSolutions vårt hårda arbete med att skapa produkter som både gör gott och som smakar gott.

Bra för både hälsan och planeten
– Vi vill inspirera våra kunder till att våga prova något nytt som är bra både för hälsan och planeten. Med Anamma Ärta kan vi erbjuda ännu fler goda alternativ av växtbaserad mat som med ärtor som proteinbas ger en ännu större variation, säger Carina Greiff, Team Portfolio Manager FoodSolutions, Orkla Foods Sverige.

De tre nyheterna är:
Vegobullar Ärta (70477)
Formbar Vegofärs Ärta (18577)
Vegonuggets Ärta (71477)

Samtliga produkter är både veganska och glutenfria, har ett högt proteininnehåll och tillagas i Sverige. Formbar Vegofärs Ärta är dessutom nyckelhålsmärkt.

Har du ännu inte testat vårt utsökta vegosortiment, så är dessa godbitar en bra väg in i det gröna och sköna.

Av: Thomas Adolfsson


VIDARE LÄSNING

Produktbroschyr med recept och tips.

Varumärket Anamma.

Sortimentet från Anamma.

Hur du planerar din egen klimatsmarta veckomeny.

Använder du Rationals ugnar? Här är deras enkla tillagningsanvisningar.