Bun Meat Bun testar nya Naturli’ Burger

Stefan Falk och Mattias Wall är grabbarna bakom Bun Meat Bun. De startade i Farsta utanför Stockholm 2014, och idag så har de fyra restauranger.

2020-09-08

Stefan och Mattias på Bun Meat Bun.

“Vi är i grunden riktiga burgarnördar och har haft ett brinnande intresse för burgare under en lång tid. Innan hela hamburgertrenden drog igång väcktes vårt intresse av att laga goda burgare och att återskapa burgare som vi ätit i USA, men som inte fanns i Sverige. Vi började med att mala kött, baka egna bröd och sedan slog vi oss samman och startade Bun Meat Bun.”

“Vi kände inte varandra sedan tidigare. Stefan drev en blogg som hette hamburgare.org, en blogg som Mattias var inne och läste på. Sedan började det väl egentligen med att Stefan var med i en hamburgertävling (en tävling som Mattias deltog i året efter), och skrev om denna i sin blogg – det var startskottet till att vi kom i kontakt och lärde känna varandra.”

“Resan började med att vi hyrde in oss på olika restauranger och gjorde hamburgerevent ihop under namnet Bun Meat Bun. Vi sålde platser via nätet för att testa av konceptet och det funkade jättebra. Vi körde en 5-6 events vilket var kul, fick även bra respons och därefter bestämde vi oss för att starta restaurang ihop. Resten är historia.”

VAD ÄR EN GOD BURGARE FÖR ER?
“Ett bra kött och ett bra bröd först och främst, varav Naturli’ Burger har många liknande egenskaper som ett bra kött har. Bra råvaror och bra ingredienser, ett bra bröd och en bra puck. Det är huvudsaken. Vad gäller vegansk burgare, så har vi nu landat i en bra produkt med Naturli’ Burger. Nu känner vi att vi kan servera en burgare vi kan stå för och själva tycker är god.”

VEM ÄR MÅLGRUPPEN FÖR NATURLI’ BURGER ?
“Vi har tänkt att detta ska vara en burgare som tilltalar alla, oavsett om man är vegetarian eller bara vill äta mindre kött och mer vegetariskt. Vi ser det mer som en variation på menyn så att man inte alltid måste välja en köttburgare.”

MÅSTE MAN TRYCKA PÅ ATT DET ÄR VEGETARISKT ELLER VEGANSKT PÅ MENYN?
“Vi tror att det är väldigt viktigt att ha ett veganskt alternativ idag, då andelen vegetarianer eller personer som vill äta vegetariskt ökar hela tiden. Kan vi inte erbjuda vegetariskt tappar vi en väldigt stor del utav marknaden.”

VAD ÄR BRA MED NATURLI’ BURGER?
“Vi har provat flera olika burgare och bland de vi testat hittills tycker vi att Naturli’ Burger är den vi tycker smakar bäst helt enkelt. Bra konsistens och bra smak.”

Konsistensen liknar kött väldigt mycket – man får den där lite grovmalda känslan.

VAD TYCKER NI OM TEXTUREN?
“Bra! Konsistensen liknar kött väldigt mycket, och man får den där lite grovmalda känslan. Vi friterar burgaren så den får en bra och lite knaprig yta med tuggmotstånd, samtidigt som den är mjuk som kött inuti. Många andra produkter kan kännas väldigt svampiga, processade och gummiaktiga, medan den här är som något mer ”riktigt”. Det gillar vi.”

VAD HADE NI FÖR TANKE MED RECEPTET?
“När vi gjorde det här receptet var grundtanken att vi ville göra en somrig, fräsch burgare med lite bett i – en blandning mellan Kalifornien, Mexico och Texas. Vi lade en jalapeñocoleslaw i botten, sedan lite salsa roja, tomat, lök, vegansk ost och koriander samt Naturli’ Burger så klart.”

VEM TROR NI VÄLJER NATURLI’ BURGER?
“Alla som älskar burgare!”

VARFÖR SKA MAN ÄTA BURGARE HOS JUST ER?
“Vi älskar burgare och vi bryr oss om maten och vill att maten ska tala för sig själv. Allt fokus läggs på att det ska vara så gott som möjligt, oavsett om det är kött, vegetariskt eller veganskt. Vi tillagar allt på beställning och använder bra färska råvaror – då blir det bra!”

VARFÖR SKA GÄSTEN VÄLJA ER LOCO ROJO?
“De litar på att vi gör goda saker. Vi vill att alla ska prova den. En somrig och fräsch burgare med lite bett i – till för alla helt enkelt.”


Se filmerna


Spana in recepten i broschyren

Olika uppslag från Naturl'i-broschyren


Vidare läsning

Next is Now – vår plattform kring framtidens mat.

Restaurangtrender och tips.

Fast food-trender och tips.

Hur du planerar din egen klimatsmarta veckomeny.

Vårt veganska varumärke Naturli’.


Externa länkar

Bun Meat Bun.

Bun Meat Bun på Facebook.

Bun Meat Bun på Instagram.

Bun Meat Bun på Burgerdudes.

Rankinglista Stockholm på Burgerdudes.