Dags för webinar: Kreativitet i kris

Våren 2020 slog Coronakrisen undan fötterna på hotell-, konferens- och restaurangvärlden över en natt. Många drabbades hårt. Men i kris föds även nytt.

2020-10-12

Lena Friblick, Darek Krupa och Lennart Wallander i Next is Now: Good Morning #03.

Next is Now: Good Morning är ett online-seminarium på initiativ av oss på Orkla FoodSolutions, där vi bjuder in att lyssna till spännande experter från olika delar av Sverige. Med möjlighet att chatta och ställa frågor direkt till gästerna. Målet är att driva på skiftet mot framtidens mat, genom att utveckla och sprida både insikter och praktiska lösningar.

Den 15 oktober är det dags för den tredje omgången, och temat är Kreativitet i kris. “Ett givet samtalsämne i en situation där många varit tvungna att se över sin affärsmodell, tvingats tänka nytt och komma på andra erbjudanden för att få verksamheten att bestå och vara lönsamma”, enligt Sara Westerlin, projektledare och en av initiativtagarna till Next is Now.

En av gästerna är Darek Krupa, F&B Manager på Scandic Star Scandic Star som tappade 95% av bokningarna och vars beläggning sjönk till under 10% på mindre än två veckor.

“Det låter klyschigt med det finns inget ont som inte har något gott med sig. Men så är det. Vi har tänkt om hur vi jobbar och infört nya rutiner som kommer vara även efter det här. Next is Now är helt rätt. Det handlar mycket om hur vi ska få ett hållbart samhälle. Och jag tror att den pandemin har öppnat upp det ytterligare för oss.”, säger Darek.

Vi får även lyssna till Lena Friblick på Botildenborg som såg alla intäkter försvinna över en natt, och om hur hon utvecklat verksamheten med nya affärsområden.

“Allt som vi byggt upp kring att mötas och äta tillsammans försvann. Då fokuserade vi istället allt på odling. När vi inte kunde använda vårt kök till middagar och kurser utarbetade vi ett koncept med matkassar och nu ska vi lansera kurser online. Jag tror att om vi ska hitta lösningar är det bättre att vi gör det gemensamt och lär från varandra och delar med oss. Next is Now är ett sätt att göra det.”, menar Lena.

Den 15 oktober klockan 08.30 är det alltså dags. Anmäl dig till eventet (som naturligtvis är kostnadsfritt) här på orklafoodsolutions.se, och delta via din dator eller smartphone.

Vi ser fram emot torsdag!

Text: Karin Ericson

Karin Ericson


Vidare läsning

Läs mer om Next is Now: Good Morning.

Next is Now – vår plattform gällande framtidens mat.

Gott & Grönt – vegetariskt har aldrig varit så gott. Och enkelt!

Skapa din egen meny med våra klimatberäknade recept.

Vår samlingssida med tips och information i Corona-tider.

Hör av dig och låt oss göra något bra tillsammans.

Se webinar Next is Now – Good Morning #01, med fokus på mattrenderna och hur de påverkas av Covid-19-krisen.

Se webinar Next is Now – Good Morning #02, med fokus på hälsa, matvanor och hur hälsotrenden påverkas av Covid-19.