En ny böna för framtidens menyer!

Från Lecora kommer nu en ekologisk åkerbönsnugget med rödbetor. Det är en unik vegansk nugget med ekologisk åkerböna, rödbeta och quinoa som huvudingredienser. Med en mild och god smak och inga allergener i ingrediensförteckningen, kan den serveras till alla.

2019-09-12

Lecora Åkerbönsnugget med rödbetor och sallad serverat på talrik

För Lecora är det viktigt att produkterna är både goda och hållbara. Det betyder att de noggrant väljer sina råvaror som håller hög kvalitet och i möjligaste mån är närproducerade. De är ett dotterbolag till Orkla Foods Sverige och deras mål är att utveckla fler spännande produkter och sprida deras hållbarhetsfilosofi till fler svenska matälskare.

Vi strävar efter att i så stor utsträckning det går använda råvaror från lokala leverantörer.

Lecora har alltid sagt att bra mat kommer direkt från naturen – utan omvägar och genvägar. Därför väljer de noggrant ut råvaror av högsta möjliga kvalitet som de gärna hämtar direkt från lokala bönder. Vitkålen och rödkålen kommer från granngården, de gula ärtorna är från deras eget landskap och deras kött kommer bland annat från Östergötland och Västergötland. Lecora värnar om kretsloppet och genom att använda närproducerade råvaror bidrar de till att minska miljöutsläpp via transporter. Samtidigt får de bra kvalitetskontroll på råvarans väg från jord till bord. Dessutom återanvänder de rapsoljan från produktframtagningen som uppvärmning i deras anläggning.


Läs mer om

Produktinformation
Sortimentsfolder
Lecora