Kalles Vegan senaste tillskottet i vårt gröna sortiment

Den gröna trenden är här för att stanna. Vårt utbud av växtbaserade produkter för hotell, restauranger och storkök växer konstant. Och det är inte bara inom proteinbaser som det adderas, utan intresset för gröna alternativ växer inom alla områden. Och senaste tillskottet hittar vi från det klassiska varumärket Kalles.

2022-03-25

Flera produkter ur vårt växtbaserade sortiment.

Är gräset grönare på andra sidan? Tja, innehållet i själva tuben är i alla fall det. Få har väl missat nyheten att den urklassiska Kalles Kaviar numera också finns i en vegansk variant.

Men det är kanske inte lika många som har koll på att vi på Orkla FoodSolutions stadigt bygger på vårt utbud av växtbaserade produkter. Och då menar vi utöver alla fantastiska proteinalternativ som vi erbjuder inom varumärkena Anamma, NATURLI’, Lecora, Frankful och Felix.

Därför har vi satt ihop en kort introduktion för dig som är nyfiken på vilka våra senaste gröna nyheter är. Och håll gärna utkik här och på våra sociala medier, då utbudet ständigt utökas och förändras. Har du frågor om någon produkt är du naturligtvis varmt välkommen att höra av dig.

KALLES VEGAN
Nu kan alla äntligen äta Kalles! Kalles Vegan är precis lika god som originalet, och har samma sötma, sälta och rökighet som passar perfekt till smörgåsen. Skillnaden är att denna veganska variant istället har en bas gjord på tångkaviar.

LÄS MER OM KALLES VEGAN


NATURLI’ VEGAN BREDBART
Ett växtbaserat alternativ för dig som annars gillar smör på mackan. Ekologiskt, fritt från mjölk och ingen palmolja. NATURLI’ Vegan Bredbart har en fyllig och mjuk smak, och är dessutom bredbart direkt när det tas ur kylen.

LÄS MER OM NATURLI’ VEGAN BREDBART


NATURLI’ VEGAN BLOCK
Precis som Vegan Bredbart är detta ett grönt alternativ till smör. NATURLI’ Vegan Block är dock perfekt för matlagning och bakning istället. Det går dessutom utmärkt att bryna för att få en mer nötig och fyllig karaktär.

LÄS MER OM NATURLI’ VEGAN BLOCK


NATURLI’ JOE’KURT
För den som söker växtbaserade alternativ till frukostens yoghurt, erbjuder vi NATURLI’ Joe’Kurt. Tillgänglig i smakerna Naturell, Jordgubb, Vanilj och Päron/Banan. Basen i denna smaskiga produkt kommer från mandeln.

LÄS MER OM NATURLI’ JOE’KURT


FRANKFUL CH**SE DIP
Vår Ch**se Dip är en krämig och len dipp med härlig smak av cheddar. Förutom att den är god har den dessutom lågt klimatavtryck. Perfekt att servera som ost på burgaren, som dipsås, eller varför inte spritsa den över en krispig sallad.

LÄS MER OM FRANKFUL CH**SE DIP


Vidare läsning

Next is Now – vår plattform gällande framtidens mat.

Gott & Grönt – vårt vegetariska utbildningspaket och handbok.

Skapa din egen meny med våra klimatberäknade recept.

Hör av dig och låt oss göra något bra tillsammans.