Livsviktigt budskap för folkhälsan och planeten via musik

Vart femte dödsfall kan kopplas till ohälsosamma matvanor, och att våra livsmedel står för cirka 30% av klimatutsläppen visste vi ju sedan tidigare. På initiativ av den ideella organisationen Frisk Mat, har vi nu deltagit i deras projekt, vars mål är att bidra till förändring och öppna upp för nödvändiga samarbeten inom hela livsmedelskedjan. Hur vi går tillväga? Via musik, förstås.

2022-06-21

Nio rutor på dator med människor i musikvideo.

När Frisk Mat nu släpper poplåten “Vi kan inte vänta” så är budskapet glasklart. Tillsammans har vi makten och kan göra skillnad. Och vi behöver göra det gemensamt nu.

Detta budskap går i perfekt synk med allt arbete som vi på Orkla FoodSolutions försöker åstadkomma via vår plattform för framtidens hållbara och hälsosamma mat – Next is Now. Och från Orkla FoodSolutions håll deltar Ellinor Persson, marknadschef och Ann Rebenstam, Activation Team Manager, i projektet.

“Tillsammans har vi makten och kan göra skillnad för folkhälsan. Det krävs rejäla krafttag från oss alla – företag, organisationer, myndigheter och politiker. Om vi kan öka kunskapen i samhället kring hälsosam mat kan vi också förebygga många folksjukdomar. Dessutom är den mat som är bra för vår mänskliga hälsa oftast också bra för planeten – så det bästa är att vi kan bemöta två av vår tids största utmaningar med ett samlat grepp, säger Anna Lindelöw Mannheimer, ordförande i Frisk Mat.

Vill du läsa hela pressreleasen från Frisk Mat, se musikvideon på Youtube eller lyssna på låten via Spotify, så hittar du alla relevanta länkar här under också.

Och glöm inte att det är dags att agera NU. #vikanintevänta


Vidare läsning

Next is Now – vår plattform kring framtidens mat.

Pressrelease från Frisk Mat.

Musikvideo till “Vi kan inte vänta” på Frisk Mats Youtube-kanal.

Lyssna på “Vi kan inte vänta” på Spotify.

Skoltrender och tips.

Restaurangtrender och tips.

Hotelltrender och tips.

Hälsosam och pedagogisk skolmat med Hälsa på maten.

Laga vegetarisk och klassisk husmanskost med Heja Husman.

Klimatsmarta temaveckor med Fast Fusion Climate Week.

Planera din egen klimatsmarta veckomeny.

Ladda ner din egen matpyramid.