Lunchfavoriterna – numera med svenskodlad ärta

Svensk ärta med svenskt hjärta. Lokala råvaror blir en allt viktigare faktor för många matgäster. Därför känns det extra roligt när vi numera kan erbjuda protein från svenskodlade ärtor i tre av våra gröna storsäljare.

2022-08-23

Anamma Formbar Vegofärs, Vegobullar och Vegonuggets gjorda på ärta, serverade i olika snabbmatsförpackningar.

Under varumärket Anamma har vi på Orkla FoodSolutions byggt upp ett stort urval av veganska kvalitetsprodukter, som varje dag hjälper mängder av kockar att laga godare och grönare mat åt tusentals matgäster.

Vi vill att mat ska göra gott både i magen och för planeten, därför är det viktigt att den mat som tillagas också SMAKAR gott. Mat som hamnar i soptunnan är nämligen ett onödigt slöseri av dyrbara resurser, både för klimatet och köksekonomin.

Samtidigt som vi jobbar på att ta fram utsökt goda produkter, arbetar vi också stenhårt med att få fram de allra bästa råvarorna. Ett glimrande exempel på detta är när vi kan erbjuda tre riktigt goda alternativ, vars bas numera består av ärtprotein som odlats fram i Sverige. Nämligen Formbar Vegofärs Ärta, Vegobullar Ärta och Vegonuggets Ärta från Anamma.

Gott, grönt OCH lokalt. Om du ännu inte har testat, så är det hög tid. Varken du eller dina gäster kommer att bli besvikna.

Vi kallar det svensk ärta med svenskt hjärta.

SVÅRT ATT BLI GRÖN I KÖKET?
Tycker du det är svårt att komma igång med de vegetariska rätterna så har vi mängder av inspiration för dig. Nedan finner du länkar till allt från sortiment och receptbroschyrer, till filmklipp och hur du kan anmäla ditt och din organisations intresse för en vegetarisk utbildning tillsammans med oss.


Information om vårt vegetariska utbildningspaket


Vidare läsning

Ellinor och Jens på Next is Now Matfestival-scenen.
Next is Now – vår plattform gällande framtidens mat.

 

Gott & Grönt konceptbild med logga och gröna serveringar i bakgrunden.
Gott & Grönt – ta del av vårt vegetariska utbildningspaket och handbok.

 

Anamma Formbar Vegofärs, Vegobullar och Vegonuggets gjorda på Ärta, serverade i olika skålar.
Spana in vårt sortiment av ärtprodukter från Anamma.

 

Orkla FoodSolutions logga för vår klimatsmarta menyplanerare.
Skapa din egen meny med våra klimatberäknade recept.

 

Besökare på Next is Now Matfestival.
Hör av dig och låt oss göra något bra tillsammans.