Quality Hotel lanserar en vegansk gourmetburgare från NATURLI’

Vi har den stora glädjen att tillsammans med Quality Hotel lansera en ny vegansk gourmetburgare på alla kedjans restauranger. Burgaren de valt till sin meny kommer från NATURLI' och är gjord på favabönan - ett allergi- och klimatvänligt alternativ.

2021-12-06

Favaburgaren från NATURLI' med en tallrik pommes och en skål med sås.

“Vi valde NATURLI’ för att det är den bästa veganska burgaren vi testat. Att den dessutom även är gjord på favaböna eller bondböna som vi kallar den i Sverige är verkligen ett extra plus. Den smakar inte bara gott, den är också väldigt lätt att arbeta med. Faktiskt så lätt att vi nu gör smash burgers av den och det fungerar riktigt bra”, säger André Johansson, Executive Chef Quality Hotel.

NATURLI’ Burger Fava är en 100% växtbaserad, saftig 150-grams premiumburgare gjord på favabönor och ärtor. Den har ett hemlagat utseende med bra struktur och tuggkänsla och passar lika bra som burgare som till klassisk husmanskost.

I Sverige kallas råvaran ofta för åkerböna eller bondböna, men det är alltså samma sak som favaböna. Den har en hög proteinhalt och burgaren tillagas i Norge på favabönor från Europa.

Ambitionen är att våra växtbaserade produkter ska vara så goda att de tilltalar alla.

“Favabönan är ett nytt, modernt och väldigt gott alternativ som dessutom finns nära, och räknas inte som en allergen. Ambitionen är att våra växtbaserade produkter ska vara så goda att de tilltalar alla. För att lyckas göra ett skifte mot en grönare framtid behöver alla vilja välja att äta grönt fler dagar i vecka och då behövs det något smakmässigt utöver det vanliga som sänker tröskeln för att testa växtbaserat. Det är även därför vi är väldigt glada över samarbetet tillsammans med Quality Hotel där vi tillsammans har möjligheten att nå ut till den stora massan och göra skillnad”, säger Ellinor Persson, marknadschef på Orkla FoodSolutions.

Om du är sugen på att testa (vilket du självklart är), så lanseringsdatumet av gourmetburgaren satt till 13 december 2021, och den finns tillgänglig på samtliga Quality Hotels restauranger.

Foto: Nordic Choice/Quality Hotel


Se filmer om NATURLI’ Burger Fava


Vidare läsning

Tips, recept, koncept och inspiration för dig som jobbar inom hotell- och konferensbranschen.

Se hur vi arbetar med framtidens mat via vår plattform Next is Now.

Läs mer om varumärket NATURLI’ för foodservice-marknaden.

Informationsbroschyr för NATURLI’ Burger Fava.

Läs mer om NATURLI’ Burger Fava i vår produktdatabas.

Hur du planerar din egen klimatsmarta veckomeny.