Rätt tillbehör till rätt maträtt

Inlagd sill som bränner på tungan. Smörgåsgurka som kokar i mikrovågsugnen. Det är inte alltid lätt att ta seden dit man kommer. Därför har vi tagit fram en enkel, men otroligt smart, guide som vi hoppas ska kunna underlätta arbetet i många offentliga kök.

2021-03-30

Inzoomad bild på affischen

Om du kommer till ett helt nytt land med väldigt annorlunda matkultur jämfört med vad du är van vid, är det naturligtvis inte heller så lätt att ha koll på hur alla olika maträtter och tillbehör brukar serveras. Flera av våra offentliga kunder har haft önskemål om hjälp och guidning kring detta, och nu har vi låtit deras önskan bli vår lag.

Som en del av vårt koncept Smart Förråd, har tagit fram en pedagogisk affisch (A4 och A3) som på ett enkelt sätt visar hur några av våra vanligaste tillbehörsprodukter kan serveras. Naturligtvis är vi öppna för att man hittar nya och kreativa sätt att servera dessa på, men för den som vill vara lite mer traditionell, kan denna guide förhoppningsvis vara till hjälp i pentryt/köket.

Premiärversion av affischen erbjuder guidning på tre olika språk (svenska, engelska, arabiska) och för produkterna rårörda lingon, lingonsylt, gelé, ketchup, smörgåsgurka, senap, rostad lök, inlagda rödbetor, sylt, äppelmos, Bostongurka, grillgurka och sill.

Vi är som sagt väldigt öppna för förslag på förbättringar, eller om vi på något vis kan bidra med ännu mer material som gör livet i det offentliga köket enklare, så tveka inte att höra av dig med dina goda idéer.


Vidare läsning

Affischen “Rätt tillbehör till rätt maträtt” – A4.

Affischen “Rätt tillbehör till rätt maträtt” – A3.

Vårt koncept Smart Förråd hjälper dig att fylla på med basvarorna.

Gott & Grönt – vegetariskt koncept med utbildningspaket och handbok.

Next is Now – vår plattform kring framtidens mat.

Inspiration och recept i vårt gröna skolkoncept Hälsa på maten.

Planera din egen klimatsmarta veckomeny i vårt verktyg.