Serveringar som utmanar – från säsongskrog till “året runt”-krog

Vi träffade Pim Sahlgren, och han berättade om Strandhuset i Sibbarp, och hur han tänker kring personal och fördelar med att ha en kontinuitet i sin verksamhet året runt, för att bättre stå pall under högsäsong.

2021-09-10

Pim Sahlgren.

“I åtta år har jag nu drivit Strandhuset. Vi har på dessa år gått från en liten kioskservering till 150 sittande gäster, samt från en sommaröppen säsongskrog, till en året runt krog med många trogna gäster, eller som vi kallar dem – vänner”, säger Pim.

Det svåraste med att driva säsongskrog är helt klart att hitta kompetent och lojal personal. För oss är det viktigt att alla i vår serveringspersonal är genuina, trevliga och vågar vara sig själva, själva serveringen kan vi alltid lära upp.

I köket är det lite annorlunda och självklart måste en viss standard kunna hållas och ett matintresse finnas hos kockarna. Fördelen med att nu vara en året runt krog, är att alla rutiner är noga utarbetade och finns på plats när sommarpersonalen börjar.

Vi har gått från en sommaröppen säsongskrog till en året runt krog med många trogna gäster, eller som vi kallar dem, vänner.

Under högsäsongen på sommaren kommer många av våra gäster direkt från stranden, där de har spenderat många timmar utan mat och nu är vrålhungriga. För oss är det viktigt att servering sker snabbt. Vår mat, från beställning till mat i luckan tar 4-6 minuter. Maten är noga förberedd, utan att göra avkall på kvaliteten. Det krävs givetvis mycket förarbete, men det blir en win-win för alla.

Det är så roligt att kunna erbjuda säsongsmat efter alla säsonger. Min favoritmatsäsong är trots allt inte sommaren, utan det är hösten. Då är det skördefest och svampsäsong. Det är så roligt att kunna erbjuda sina vänner det också.


Se när Pim och Johan tillagar Naturli’ Burger Fava


Vidare läsning

Vårt koncept för säsongsanpassade menyer – Varmt & Kallt

Tips, recept, koncept och inspiration för dig som jobbar inom restaurangbranschen.

Se hur vi arbetar med framtidens mat via vår plattform Next is Now.

Hur du planerar din egen klimatsmarta veckomeny.