The Food Hub – Rebuild 2: Nya platser

Äntligen kommer det en ny tid! Men allt kommer inte att bli som förr. Med pandemin har vi lärt oss att i olika former arbeta på distans, vilket kommer att ha stor påverkan för alla inom restaurangbranschen. Den andra filmen vi gjort för att underlätta för alla inom besöksnäringen som nu ska göra en nystart, kallar vi för: Rebuild 2 – Nya platser.

2021-09-27

The Food Hub Rebuild, med lokala matalternativ och food truck.

Många kommer att fortsätta att arbeta hemifrån, vissa helt och hållet, andra någon eller några dagar i veckan. Därför kommer även alla vi som jobbar med mat och servering att få justera våra erbjudanden efter de nya förutsättningarna. Här är fem av de förändringar vi ser som krögarna bör ha i åtanke när de bygger upp sin verksamhet igen, efter det att pandemin klingat ut och människors nya normala vardag startar om.

  1. ”Dagens lunch” har vi lärt oss att älska, bli nyfikna på, vela över och se fram emot. Givetvis kommer detta fortsatt att efterfrågas av väldigt många, men när pandemin är över kommer många av de lunchsugna att jobba hemifrån. Restauranger kommer därför i högre grad att efterfrågas i bostadsområden utanför stadskärnorna som man snabbt kan svänga förbi och få sig en härlig dagens.
  2. För att röra sig där gästerna finns så kommer även många av de finare restaurangerna att sätta hjul på sitt matkoncept och starta food trucks. Det greppet ger en större variation i utbudet och skapar även nya gäster till de fysiska restaurangerna.
  3. Även behovet att avrunda veckan med en after work kvarstår. Men istället för att som vanligt skåla med arbetskollegorna kommer man att göra det med sina grannar i större utsträckning. Vi har redan sett att tidigare restauranglösa orter har börjat att bygga upp serveringar och barer i kvarteren som lockar med goda förfriskningar och Happy Hour!
  4. Kända restauranger inne i city kan förutom via food trucks, även nå ut till bostadsområdena utanför citykärnorna genom att skapa samarbeten med matbutikerna i förorten.
  5. Denna omfördelning i geografin kommer också att speglas i så kallade Ghost Kitchens, det vill säga stora produktionskök, utan sittplatser som är helt inriktade på leveransmat. Från samma storkök kan flera olika matkoncept från helt olika kedjor leverera färdigmat redo att serveras.

Håll även utkik efter filmen Rebuild 3 – Nya råvaror och smaker som kommer inom snar framtid, och missa inte Rebuild 1 – Nya rutiner som ju redan är släppt. Dessutom kommer det i höst fler filmer om hur man bäst startar om verksamheten igen efter pandemin!


Se filmen


Vidare läsning

Läs artikel, och se filmen, om Rebuild 1 – Nya Rutiner.

Läs om fler trender på vår The Food Hub-sida.

Hämta inspiration, hjälp och tips från alla våra koncept.

Next is Now – vår plattform kring framtidens mat.

Samlingssida med trender, inspiration och guidning under Corona.