Välkommen på genrep inför Culinary World Cup 2022

I drygt ett år har Skåne Kulinar arbetat med de rätter som man hoppas ska bärga hem guldet till Sverige i Culinary World Cup 2022. Nu har DU möjlighet att träffa gänget och se deras skapelser innan lastbilarna packas och far mot Luxemburg.

2022-10-20

Team Skåne Kulinar.

Precis när vi alla tagit farväl av fjolåret och gått in i ett förväntansfullt 2022, då gick även vi på Orkla FoodSolutions in som guldsponsor av kocklaget Skåne Kulinar. Du kan läsa mer om varför vi inledde detta samarbete i en tidigare artikel, men en av huvudanledningarna är att vi vill vara med och lyfta upp alla dessa kocktalanger i rampljuset. Talanger som på flera sätt agerar som rockstjärnor och förebilder i en bransch som lider hårt av bland annat brist på personal.

Förhoppningsvis kan Skåne Kulinars eldsjälar, och deras tävlingsframgångar, bidra till att skapa ett större intresse för kockyrket bland de ungdomar som är på väg in att göra sina karriärsval.

Träffa laget och spana in deras mästerverk
Den 30 november avgörs alltså Culinary World Cup nere i Luxemburg, och förhoppningen är naturligtvis att hamna överst på pallen trots den tuffa konkurrensen. Måndagen den 7 november har även du möjligheten att se deras tävlingsbidrag på plats (fast i Sverige) och önska dem lycka till innan de påbörjar sin resa mot guldet.

Är du en nyfiken matskribent? Kollega i restaurangbranschen? Eller är du kanske pedagog på en restauranginriktad skola som vill ta med klassen på en utflykt för att träffa lite idoler? Såväl presskår som allmänhet är välkomna på denna förhandsvisning, så missa inte denna unika möjlighet. Naturligtvis är det gratis.

Allmän information
Var: Frankful Butik och Restaurang, Isbergs gata 9b, Malmö
När: Den 7 november 2022, klockan 10.00 – 14.00

Ta del av Skåne Kulinars egen inbjudan.


Vidare läsning

Ellinor och Jens på Next is Now Matfestival-scenen.
Next is Now – vår plattform gällande framtidens mat.

 

Gott & Grönt konceptbild med logga och gröna serveringar i bakgrunden.
Gott & Grönt – ta del av vårt vegetariska utbildningspaket och handbok.

 

Orkla FoodSolutions logga för vår klimatsmarta menyplanerare.
Skapa din egen meny med våra klimatberäknade recept.

 

Besökare på Next is Now Matfestival.
Hör av dig och låt oss göra något bra tillsammans.