Café

EN VÄXANDE MARKNAD SOM ÄGER.

Caféer och Coffee shops är den stora dragmotorn inom Sveriges restauranger. I över 10 års tid har den sektorn ökat mer än resten av marknaden. Detta drivs bland annat av våra allt mer informella måltidsvanor.

THE FOOD HUB PRESENTERAR:
AKTUELLA TRENDER I CAFÉVÄRLDEN

Caféerna fungerar numera som både mötesplatser och arbetsplatser. Dessutom går vi på café dygnet runt och förväntar oss dessutom att menyn ska förändras utifrån vilken tid på dygnet det är. Caféerna tar dessutom plats på andra ställen såsom i matbutiken, på arbetsplatsen och gymmet.

Sharing plate med en massa små rätter.
Sharing plate med en massa små rätter.

CAFÉTRENDER: CAFÉERNAS TRANSFORMATION

Blickar man utåt i världen kan syns det tydligt att många caféer har fullt upp med att hänga med i de trender som råder. Framförallt pådrivet av den yngre generationen och deras livsmönster. Caféerna förvandlas från mötesplatser till arbetsplatser och på många håll sker det också en utveckling av menyerna. Här räcker det inte med simpla mackor och kakor. Istället gäller det att hänga med och förändra verksamheten utifrån vilken tid på dygnet det är.

LÄS TRENDRAPPORT FRÅN THE FOOD HUB

INSPIRERANDE REPORTAGE

Matts Johansson - grundare da Matteo.
Matts Johansson - grundare da Matteo.

LÄR DIG AV CAFÉGURUN

Var ska du placera ditt café, vilken nisch ska du välja, hur ska du kalkylera och när ska du hinna sova? Vi åkte till da Matteo i Göteborg och träffade Matts Johansson – caféguru och grundare av bland annat Jernbruket, Garveriet och kedjan da Matteo, och bad honom spilla bönorna om hur du lyckas med dina cafédrömmar.

LÄS ARTIKELN

DINA UTMANINGAR. VÅRA LÖSNINGAR.

Fika är så mycket mer än det en gång var. Förr fikade man på bestämda tider såsom elvafika och trefika. Och så fanns ju kafferepen såklart. Men från att ha gått från en slät kopp kaffe med dopp är fikandet numera en hel livsstil. Närsomhelst på dygnet kan man träffas för en fika och det finns ett otal olika koncept att välja mellan. Och hela tiden dyker det upp nya.

Denna trend växer fram från ett alltmer planlöst ätande, drivet av millenials, flexiblare arbetsplatser, viljan att utnyttja sin restauranglokal hela dagen, fler ensamhushåll och ökad restaurangförsäljning i allmänhet. Frukost hela dagen, pots, the 4th meal, och snacking hela dagen är några, begrepp vi behöver lägga på minnet i denna trend som är en gigantisk beteendeförändring som är här för att stanna.

Vi har tipsen och färdiga koncept som gör att du enkelt kan haka på denna trend redan idag!

Go Goodness, ett koncept med fokus på mat och dryck för caféer från Orkla Foodsolutions.

GO GOODNESS

SNACKING SOM GÖR GOTT I KASSAN

Hemgjorda färdigrätter och drycker att ta i farten. Mackor och rullar i skålar, glas och muggar. Snabbt och bekvämt får kunden fräsch påfyllning som stillar suget omedelbart. Utvecklat för caféer, men fungerar lika bra inom hotell.

LÄS MER OM GO GOODNESS
Konceptbild för Pump up the matpaj från Felix och Orkla FoodSolutions med en massa pajer.

PUMP UP THE MATPAJ

BJUD GÄSTERNA PÅ PAJFEST

Vi bjöd in ett antal matkreatörer för att hjälpa oss med inspiration och goda tips till våra uppgraderade matpajer. Resultatet blev en hel broschyr full med tips, recept och inspiration från några av de vassaste matmästarna man kan tänka sig. Varsågod!

LÄS MER OM PUMP UP THE MATPAJ
Orkla FoodSolutions logga för vår klimatsmarta menyplanerare.

SKAPA EN KLIMATSMART MENY

KLIMATBERÄKNADE RECEPT

På vår produkt- och receptsida har vi tagit fram en veckomenyplanerare som dessutom hjälper dig att klimatberäkna din meny. Perfekt för dig som vill ha inspiration och tips på vad du kan tillaga på ett hållbart vis.

SKAPA DIN VECKOMENY
Next Is Now på blå bakgrunde med rotfrukter och grönsaker.

NEXT IS NOW

NÄSTA GENERATIONS ÄTANDE ÄR HÄR

Next is Now är inget koncept, det är vår plattform kring framtidens mat. Framtagen för att vi tillsammans med dig vill ligga i framkant när det kommer till framtidens matvanor, hållbarhet och industrins bidrag.

LÄS MER OM FRAMTIDENS MAT

NEXT IS NOW I CAFÈVÄRLDEN

Sara Westerlin på webinar Next is Now - It's time for action.
Sara Westerlin på webinar Next is Now - It's time for action.

Många caféer och butiker inom convenience är redan duktiga på take-away och erbjuder ofta kunderna möjligheten att plocka med sig sin beställning. Men bara för att du redan är duktig på något så betyder det inte att utvecklingen stannar där.

Tillsammans med dig vill vi gärna utveckla dessa koncept ännu mer, och skapa fler möjligheterna för kunderna att få äta vad de vill, när de vill och var de vill. Samtidigt som vi gör arbetet smidigare för dig och viktigast av allt – med gästernas och planetens hälsa i fokus. Tillsammans gör vi skillnad, helt enkelt.

LÄS MER OM FRAMTIDENS MAT I NEXT IS NOW

INSPIRERANDE NYHETER FÖR CAFÉVÄRLDEN

Du hör väl av dig?

Är du sugen på att få mer inspiration och tips kring hur du kommer igång med ditt café? Eller är du kanske nyfiken på någon av våra produkter? Tveka inte att höra av dig till oss omedelbums med dina frågor.

KONTAKTUPPGIFTER

Koll på det senaste!

Cirka en gång i månaden mailar vi ut ett nyhetsbrev med nyheter, koncept, tips, recept och en massa andra godsaker. Så för att inte missa något rekommenderar vi starkt att du registrerar dig till vårt finfina nyhetsbrev.

ANMÄLAN NYHETSBREV