Café

EN VÄXANDE MARKNAD SOM ÄGER.

Caféer och Coffee shops är den stora dragmotorn inom Sveriges restauranger. I över 10 års tid har den sektorn ökat mer än resten av marknaden. Detta drivs bland annat av våra allt mer informella måltidsvanor.

THE FOOD HUB PRESENTERAR:
AKTUELLA TRENDER I CAFÉVÄRLDEN

Caféerna fungerar numera som både mötesplatser och arbetsplatser. Dessutom går vi på café dygnet runt och förväntar oss dessutom att menyn ska förändras utifrån vilken tid på dygnet det är. Caféerna tar dessutom plats på andra ställen såsom i matbutiken, på arbetsplatsen och gymmet.

Sharing plate med en massa små rätter.
Sharing plate med en massa små rätter.

CAFÉTRENDER: CAFÉERNAS TRANSFORMATION

Blickar man utåt i världen kan syns det tydligt att många caféer har fullt upp med att hänga med i de trender som råder. Framförallt pådrivet av den yngre generationen och deras livsmönster. Caféerna förvandlas från mötesplatser till arbetsplatser och på många håll sker det också en utveckling av menyerna. Här räcker det inte med simpla mackor och kakor. Istället gäller det att hänga med och förändra verksamheten utifrån vilken tid på dygnet det är.

LÄS TRENDRAPPORT FRÅN THE FOOD HUB

INSPIRERANDE REPORTAGE

Matts Johansson - grundare da Matteo.
Matts Johansson - grundare da Matteo.

LÄR DIG AV CAFÉGURUN

Var ska du placera ditt café, vilken nisch ska du välja, hur ska du kalkylera och när ska du hinna sova? Vi åkte till da Matteo i Göteborg och träffade Matts Johansson – caféguru och grundare av bland annat Jernbruket, Garveriet och kedjan da Matteo, och bad honom spilla bönorna om hur du lyckas med dina cafédrömmar.

LÄS ARTIKELN

DINA UTMANINGAR. VÅRA LÖSNINGAR.

Fika är så mycket mer än det en gång var. Förr fikade man på bestämda tider såsom elvafika och trefika. Och så fanns ju kafferepen såklart. Men från att ha gått från en slät kopp kaffe med dopp är fikandet numera en hel livsstil. Närsomhelst på dygnet kan man träffas för en fika och det finns ett otal olika koncept att välja mellan. Och hela tiden dyker det upp nya.

Denna trend växer fram från ett alltmer planlöst ätande, drivet av millenials, flexiblare arbetsplatser, viljan att utnyttja sin restauranglokal hela dagen, fler ensamhushåll och ökad restaurangförsäljning i allmänhet. Frukost hela dagen, pots, the 4th meal, och snacking hela dagen är några, begrepp vi behöver lägga på minnet i denna trend som är en gigantisk beteendeförändring som är här för att stanna.

Vi har tipsen och färdiga koncept som gör att du enkelt kan haka på denna trend redan idag!

Go Goodness, ett koncept med fokus på mat och dryck för caféer från Orkla Foodsolutions.

GO GOODNESS

SNACKING SOM GÖR GOTT I KASSAN

Hemgjorda färdigrätter och drycker att ta i farten. Mackor och rullar i skålar, glas och muggar. Snabbt och bekvämt får kunden fräsch påfyllning som stillar suget omedelbart. Vilket innebär ökade affärsmöjligheter för dig.

Smoothieskålar, Blåbärsskålar, Birchers och Overnights från cafékonceptet Go Goodness.

Busiga Bowls

Pots, smoothies & over nights. Alla caféer med någon form av värdighet serverar numera även frukostalternativ. Och inte vilka alternativ som helst! Vi vill väl alla ha något som gör att vi stillar hungern och kan hålla koncentrationen uppe ända fram till lunchen.

Kakor, pajer och söta gröter från cafékonceptet Go Goodness.

Sött & Smart

Det bästa med att gå på café måste väl ändå vara möjligheten att välja mellan alla lyxiga kakor, tårtor, desserter och bakelser!? Vi har tagit fram massvis med bra tips på hur du enkelt kan skapa dina egna bästsäljare som får gästerna att komma tillbaka.

Grönsaksskålar, fruktskålar, salladsskålar och picklesskål från cafékonceptet Go Goodness.

Grönt & Gott

Hälsosamma, gröna skålar. Inget träffar väl mer rätt just nu, än möjligheten att erbjuda gästerna hälsosamma alternativ i form av grönsaksskålar, fruktskålar, salladsskålar och picklesskålar? Vi har recepten som gör dina konkurrenter gröna av avund.

Rullar, mackor, pajer och smörgåsar från cafékonceptet Go Goodness.

Gött Med Bröd

Riktigt goda mackor och smörgåsar är helt enkelt ett måste för att driva ett framgångsrikt café. Vi hjälper dig att skapa dina egna succémackor, och varför inte erbjuda gästerna lite smaskiga pajer eller schysta rullar när du ändå är igång!?

Smoothies, juicer, shots, lemonader och smuicies från cafékonceptet Go Goodness.

Coola Drycker

Smoothies och juicer är självklarheter för törstiga cafégäster, men introducera gärna lite unika drycker i form av smuicies och lemonader. Eller varför inte bjussa på din alldeles egna hälsoshot? Erbjud dina gäster både klassiska alternativ och nya trendiga törstsläckare.

Äggskålar, Cottage Cheese-skålar och Grynifruttis från cafékonceptet Go Goodness.

Nyttiga Mellanmål

Hälsa och nyttigheter är en trend som vi tror är här för att stanna på allvar. Caféer som vill erbjuda sina gäster nyttiga alternativ som också känns nya, fräscha och mättande, hittar smaskiga Äggskålar, Cottage Cheese-skålar och Grynifruttis här hos oss.

Receptmanual med 60 snabba recept för ditt café, från vårt koncept Go Goodness.

60 snabba caférecept

När vi tog fram vårt cafékoncept GO GOODNESS satte vi samtidigt ihop en enorm receptbank med 60 snabblagade recept och tips som kan få vilket café som helst att blomstra på nolltid. Här bjussar vi på receptfoldern som du enkelt laddar ner och (för miljöns skull helst inte) skriver ut.

RECEPTMANUAL
Smoothies och bowls i olika färger från konceptet Go Goodness från Orkla FoodSolutions.

Merförsäljningstips

Har du ont om färgglada pennor och skyltar, eller kanske en riktigt ful handstil?

Inga problem, vi har fixat färdiga hyllvippor som hjälper dig att sälja dina små godsaker.

HYLLVIPPOR
Pimpa din kaka, ett koncept från Orkla FoodSolutions.

PIMPA DIN KAKA

DEN PERFEKTA KÄNSLAN AV HEMBAKAT

Med hjälp av våra enkla tips pimpa dina kakor och på så vis ta dem till nästa nivå. Ett knep som inte bara ger dem en känsla av hembakat, utan även lockar fler kunder till köp, samt gör att du kan ta några extra kronor för dina mästerverk. Genialiskt!

Spana in några av våra inspirationsfilmer nedan, eller hoppa direkt till konceptsidan för ännu mer inspiration och filmsnuttar.

Till konceptsida

SMASKIGA PRODUKTER FÖR DITT CAFÉ

Härunder hittar du några av våra smaskiga favoriter som du enkelt kan göra till dina egna, men om du inte nöjer dig med detta så hittar du ännu fler delikata produkter på vår produktsida via knappen härunder.

Våra produkter

Du hör väl av dig?

Är du sugen på att få mer inspiration och tips kring hur du kommer igång med ditt café? Eller är du kanske nyfiken på någon av våra produkter? Tveka inte att höra av dig till oss omedelbums med dina frågor.

KONTAKTUPPGIFTER

Koll på det senaste?

Cirka en gång i månaden mailar vi ut ett nyhetsbrev med nyheter, koncept, tips, recept och en massa andra godsaker. Så för att inte missa något rekommenderar vi starkt att du registrerar dig till vårt finfina nyhetsbrev.

ANMÄLAN NYHETSBREV