Fast food och Convenience

SNABBMATEN ÄR PÅ FRAMMARSCH, MEN DET HÄNDER MYCKET PÅ VÄGEN.

Trenden är tydlig. Restaurangerna tar en allt större del av den så kallade matkronan när fler och fler väljer att äta ute – eller tar färdigmat med sig hem. Enligt DLF är det framförallt de informella serveringarna (såsom barer, pubar och hotellrestauranger) som vinner mark tillsammans med det så kallade fast food-segmentet.

Dock går det inte att ligga på latsidan om man vill bli framgångsrik inom detta segment. Globala trender såsom hållbarhet, nya smaker och leverans genomsyrar så klart även snabbmatsbranschen. Och är snabbmat egentligen lika med snabblagat?

Läs mer om de senaste trender, se våra trendfilmer från The Food Hub, gör vårt snabbmatsquiz, ta del av smarta koncept som är specialframtagna för just dig som är verksam inom fast food, och spana in ett gäng av våra favoritprodukter som passar perfekt för dig som inte vill tumma på kvaliteten.

THE FOOD HUB PRESENTERAR:
AKTUELLA TRENDER I SNABBMATSKÖKET

Anamma Vegoburgare med chuncky chili och rostad lök.
Anamma Vegoburgare med chuncky chili och rostad lök.

Inte nog med att fast food ofta anklagas för att vara dålig mat, det ses dessutom ofta även som något av en miljöbov. Men precis som med hela matindustrin, så håller detta på att förändras.

Det finns många goda exempel på företag som arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor, och det måste inte alltid handla om själva matens klimatavtryck. Alla som driver denna typ av business bör nämligen även granska hur övriga verksamheten ser ut.

LÄS TRENDRAPPORT FRÅN THE FOOD HUB

TESTA DINA SNABBMATSKUNSKAPER

Att snabbmat är gott har du med all säkerhet redan koll på. Men vad vet du egentligen om fast food i allmänhet? Testa därför dina kunskaper i vårt superduperroliga quiz.

Svara på 10 snabba frågor och få samtidigt reda på om du är lika duktig på kunskap kring snabbmat, som du är på att sätta i dig den. Glöm inte att utmana dina vänner (eller konkurrenter) sen också. Beroende på vad du får för poäng, så klart…

SNABBMATSQUIZ
Ritad bild över pommes och burgare utan bakgrund

DINA UTMANINGAR. VÅRA LÖSNINGAR

Korv med mos i all ära, men hur gör den som också vill hänga med i framtidens mattrender och till exempel inte vill missa den enorma våg av vegetariskt som förmodligen kommit för att stanna? Var lugn, det finns massvis av enkla sätt att få in vegetariska rätter på din meny.

Till exempel kan du börja med att kika på något av våra koncept nedan där du kan få tips och hela recept som enkelt går att lyfta över och implementera på din egen gröna meny. Vegokorvar, vegoburgare, vegochorizo, vegobullar, pulled vego, och så vidare. Listan kan göras lång med goda och högkvalitativa produkter som du också kan sätta din egen twist på.

Så var inte rädd för den gröna vågen. Omfamna den istället och njut av vetskapen att du inte bara serverar den mat dina kunder vill ha, du bidrar dessutom till en bättre värld under tiden.

Fast Vego, ett vegetariskt koncept från Orkla FoodSolutions för dig som arbetar inom snabbmat och café.

FAST VEGO

VEGETARISK SNABBMAT

Det ”gröna” växer så det knakar och snabbmatssektorn är inget undantag. Därför vill vi hjälpa dig som sysslar med just fast food. Här hittar du en vego-manual, massor med enkla recept och även jättecoolt tillhörande marknadsmaterial.

Fast Casual är ett koncept från Orkla FoodSolutions som hjälper dig att skapa lite lyxigare snabbmat som samtidigt ökar merförsäljningen.

FAST CASUAL

LYXIGARE SNABBMAT MED ENKLA MEDEL

Med lite nytänkande och kreativitet finns så mycket mer att erbjuda. Inte minst, större möjligheter till merförsäljning – som sundare alternativ med rätt tillbehör, vegetariska versioner, större variation för att locka till fler besök och större försäljningsmarginaler.

Konceptet Hot To Go.

HOT TO GO

VARM MAT – REDO ATT NJUTAS

Med Hot To Go-konceptet erbjuder vi dig goda produkter som är redo att äta på språng för gäster i farten. Om du önskar, så kan vi också erbjuda Sveriges första helhetskoncept för försäljning av varm mat i värmeskåp.

Orkla FoodSolutions logga för vår klimatsmarta menyplanerare.

SKAPA EN KLIMATSMART MENY

KLIMATBERÄKNADE RECEPT

På vår produkt- och receptsida har vi tagit fram en veckomenyplanerare som dessutom hjälper dig att klimatberäkna din meny. Perfekt för dig som vill ha inspiration och tips på vad du kan tillaga på ett hållbart vis.

Next Is Now på blå bakgrunde med rotfrukter och grönsaker.

NEXT IS NOW

NÄSTA GENERATIONS ÄTANDE ÄR HÄR

Next is Now är inget koncept, det är vår plattform kring framtidens mat. Framtagen för att vi tillsammans med dig vill ligga i framkant när det kommer till framtidens matvanor, hållbarhet och industrins bidrag.

NEXT IS NOW I SNABBMATSVÄRLDEN

Snabbmaten är onekligen under förändring, och vi ser med glädje att menyalternativ som är bättre för både vår hälsa och planet, tar en allt större plats i utbudet. Snabbmaten har en viktig roll att spela i skiftet mot en mer hållbar kost, inte minst för dess tillgänglighet. Vi lever nu i en tid där människor prioriterar snabba måltider, utan att vilja kompromissa med kvalitet, hälsa och hållbarhet.

Inom Next is Now har vi tagit fram massor av material och vi håller olika utbildningar, kundträffar och webinars. Vårt fokus ligger på att få barnen att äta mer hälsosamt och klimatvänligt, utan att vi kompromissar med smaken.

LÄS MER OM FRAMTIDENS MAT I NEXT IS NOW

GODA OCH SMARTA PRODUKTER FÖR FAST FOOD

SE SORTIMENT

INSPIRERANDE NYHETER INOM FAST FOOD-VÄRLDEN

Du hör väl av dig?

Är du sugen på att få mer inspiration och tips kring hur du kan arbeta med teman kring maten i din verksamhet? Eller är du kanske nyfiken på någon av våra produkter? Tveka inte att höra av dig till oss omedelbums med dina frågor.

KONTAKTUPPGIFTER

Koll på det senaste!

Cirka en gång i månaden mailar vi ut ett nyhetsbrev med nyheter, koncept, tips, recept och en massa andra godsaker. Så för att inte missa något rekommenderar vi starkt att du registrerar dig till vårt finfina nyhetsbrev.

ANMÄLAN NYHETSBREV