Vill du få mer tips och kreativ inspiration kring hur du kan variera dina lunchmenyer och rätter? Eller är du kanske nyfiken på någon av våra produkter? Tveka inte att höra av dig till oss omedelbart med dina frågor.
DET HANDLAR INTE OM ATT GÖRA FLEST SAKER. ISTÄLLET SKA DU GÖRA RÄTT SAKER.
Både lunchrestauranger och kvällskrogar brottas med sig själva om snarlika frågor. Vilka är de senaste trenderna inom branschen? Vad sysslar konkurrenterna med? Hur skapar vi en varierande och komplett meny? Hur lagar vi god mat av hög kvalitet som får gästerna att återvända om och om igen? Hur ska vi hinna med allt?
Vi hoppas kunna förvandla så många av dina frågetecken som möjligt till utropstecken. Här på vår restaurang-hub bjuder vi på de senaste trenderna inom branschen och reportage med restauranger och krögare som lyckats nå framgång med sina egna speciella nischer. Här finns även koncept som gör att du får koll på framtidens mat och recept som hjälper dig att ta dina rätter till nästa nivå.
Slutligen hittar du mängder av goda och högkvalitativa produkter som gör det svårt att misslyckas i köket. Bon Appétit, säger vi.
Engångsplasten rensas bort, etiken inom restaurangbranschen klättrar på lunchgästernas agenda och robotarna tar över i köken. Detta är några av de trender som är på gång, eller i full gång, inom restaurangbranschen.
Take-away och “doggy bags” är också två starka trender vi ser, men där framförallt den senare inte slagit ut i full blom i Sverige än. Kampen mot svinn ökar också ständigt i takt, konstaterar vi tacksamt.
Visst känns det som att lunch på restaurang har haft mer eller mindre samma struktur i alla år!? SÅ… är det inte dags att reformera lunchen nu? Jo, det tycker vi med.
Vi skickade därför ut Karin Ericson, matskribent, och lät henne leta upp de mest intressanta alternativen på just nya sätt att ta sig an det här med lunch. Och där alla har tänkt till det en gång extra angående den plantbaserade födan och det förbaskade svinnet.
Först ut i vår artikelserie om nya sätt att ta sig an lunchen är Erik Andersson och Spill. Efter 8 år som Daniel Berlins högra hand på den tvåstjärniga krogen i Skånes Tranås gjorde Erik helt om och öppnade en lunchrestaurang vid namn Spill, vars speciella mål är att inte finnas till.
LÄS OM ERIKS SVIN(N)SMARTA IDÉ
Andra delen i vår artikelserie om framtidens lunch gör sitt nedslag i Floda där Patrik Sewerin driver restaurangen Garveriet. Här är det hållbarhet som står högst på agendan och man utmanar de tidigare (vane)föreställningarna om vad en traditionell lunch egentligen ska vara.
LÄS OM PATRIKS HÅLLBARA LÖSNINGAR
Tredje stoppet på vår resa för att hitta nya, smarta och inspirerande sätt att servera lunch på sker i Norrland. Närmare bestämt i Sundsvall där vi bad entreprenören Daniel Sandström berätta mer om hur man arbetar med bland annat noll spill och lunchburgarbuffé på hans restaurang APA.
LÄS OM DANIELS FOKUS PÅ KVALITET
Som en av världens största leverantörer av måltider, med 150 restauranger bara i Sverige, är Compass Group en stor maskin där allt måste fungera. Marcus Andersson är den tidigare kocken som planerar landets alla menyer och ser till att man minskar svinnet under tiden.
LÄS OM MARCUS MULTITASKING
Lunch som vill spela dig ett spratt och skapa magi på tallriken. På Plant Magic’s Kitchen styr kreativitet och kockens egna behov allt, från menyn till öppettider. Vi träffade Andrew Eves i Malmö och tog reda på hur man skapar en restaurang som till 100% utgår från vad kocken känner för.
LÄS OM ANDREWS MAGI
Spoonery har öppet från lunch till kväll med samma meny och pris hela dagen, vilket gör dem till både det perfekta lunchstället, såväl som hämtmat-stället. Vi hälsade på i en av deras tre matbutiker i Malmö och tog reda på hur de jobbar bakom kulisserna.
LÄS OM JOHANNES OCH STAFFANS SKEDSUCCÉ
Det finns inget roligare än att stå i köket och laga riktigt god mat som skapar minnen och väcker känslor hos gästerna. Faktum är att du påverkar hur en betydande del av befolkningen, och planeten vi bor på, faktiskt mår. Låt oss därför hjälpa till med basjobbet så att du kan fokusera på det som är roligt.
Med våra koncept, tips, trender, recept och till och med klimatberäknade menyer finns det massor av hjälp att få. Du hittar en liten del av det här och nu, om du fortsätter att scrolla neråt.
Med enbart fem enkla baser kan du skapa i princip hur många olika recept som helst. Och det är både enkelt och gott också! Genom att kombinera olika kolhydrater, protein, tillbehör, sås och topping, kan du i ett enda blecka skapa hur många olika kombinationer som helst (152 miljoner om man ska tro Johan). Allt från pytt i bleck till rejäl husmanskost.
Det går enkelt att förbereda dagen innan eller lika enkelt att laga samma dag. Allt i ett bleck är ett smidigt och snyggt sätt att laga mat till stora sällskap.
Dagens ugnar gör det lätt att laga snygg och smarrig mat till många människor på ett och samma bleck. Att laga mat från grunden är en bra grundtanke. Men det är i praktiken inte alltid möjligt, då resurser och tidsbrist kan sätta käppar i hjulet.
Det går enkelt att modernisera den svenska husmanskosten utan att för den delen tappa den magiska grunden med de mumsiga smakerna som lockar fram de allra finaste gamla barndomsminnena.
Det bästa av allt? Du behöver inte ens fundera ut hur du ska gå tillväga. Vi har nämligen gjort jobbet åt dig.
Inom vårt koncept Heja Husman låter vi det gröna och vegetariska ta plats bredvid de gamla klassikerna med sina animaliska proteinkällor.
På så vis behöver du inte fundera på hur du ska göra dina serveringar klimatsmartare. Du behöver helt enkelt bara välja vilka dagar som ska vara gröna alternativ på menyn istället, utan att göra något avkall alls på varken smak eller utseende. Vi är övertygade om att dina gäster kommer att älska dig för det.
FEM BASER GER MÅNGA MÖJLIGHETER
Allt-I-Ett-Bleck handlar om hur du kan mätta många magar på ett och samma bleck. Här bjuds på snabblagade recept med få förberedelser vilket skänker mer tid till annat. Dessutom minimalt med svinn. Vi kallar det win-win-win!
LÄS MER OM ALLT I ETT BLECK
MAT SOM PASSAR EN KALL ÖL
Världens huvudstäder är fulla av inspiration för att skapa merförsäljning i barer och på uteserveringar med en gemensam nämnare – kall, skummande öl! Vi bjussar på tips och recept som hjälper dig att vinna barkampen.
LÄS MER OM BEERFOOD
SMAKER FRÅN HÄR OCH DÄR
Världen blir mindre och mindre. Gränserna “blurras” inom maten. Nya influenser och fler kryddor blandas. We like! Därför satte vi ihop ett komplett paket med allt du behöver för att köra lite roliga fusionluncher på din restaurang.
LÄS MER FUSION FOOD FOR YOU
SERVERA VEGETARISKT. VARJE DAG.
Idag vill alla äta mer vegetariskt och tillsammans med oss kan du enkelt förbättra utbudet och höja kvalitén på lunchmaten. Vi vill helt enkelt hjälpa dig att servera god vegetarisk lunch som faller många i smaken – alla dagar i veckan.
LÄS MER OM GOTT & GRÖNT
HUSMANSKOST FÖR ALLA
Idag är många flexitarianer och vill äta mer vegetariskt med jämna mellanrum. Man vill äta hälsosamt samtidigt som man vill äta riktigt gott. Vi gör det enkelt för dig genom att bjuda på klassiska såväl som vegetariska recept på svensk husmanskost.
LÄS MER OM HEJA HUSMAN
ALLA KAN SÄLJA JULEN
Julbordet är och förblir en kär del i våra mattraditioner, därför är julborden ofta ett lönsamt inslag för många restauranger. Vi visar hur du kan uppdatera ditt julbord till dags dato. Trendigt eller traditionellt. På plats eller som take away. Var flexibel.
LÄS MER OM SMARTA JULBORD
NYA OCH GAMLA KLASSIKER I FJÄLLEN
Cool, hållbar och grön mat för dig som är verksam i skidornas och pulkornas förlovade land. Vi bjuder på varmt och kallt. Traditionellt och modernt. Reportage, inspiration, recept och verktyg som hjälper dig att nå högst på fjället. De ä bar å åk.
LÄS MER OM VARMT & KALLT
KLIMATBERÄKNADE RECEPT
På vår produkt- och receptsida har vi tagit fram en veckomenyplanerare som dessutom hjälper dig att klimatberäkna din meny. Perfekt för dig som vill ha inspiration och tips på vad du kan tillaga på ett hållbart vis.
SKAPA DIN EGEN VECKOMENY
På vår plattform för framtidens mat ser vi, med hjälp av framstående experter, många olika trender och möjligheter för restauranger att vidga sina erbjudanden, och arbeta på ett smartare sätt för att på så vis nå ännu fler potentiella kunder. Hälsa, flex, svinn, take-away och grazing är bara några av de ämnen vi fördjupar oss mer inom.
Inom Next is Now har vi dessutom tagit fram massor av material och vi håller olika utbildningar, kundträffar och webinars. Vi klimatberäknar numera alla våra recept som ingår i de koncept vi tar fram och som vi erbjuder i vårt menyverktyg med hundratals recept. Vårt fokus ligger på att få fler ska få möjlighet att äta mer hälsosamt och klimatvänligt, utan att vi kompromissar med smaken.
Vill du få mer tips och kreativ inspiration kring hur du kan variera dina lunchmenyer och rätter? Eller är du kanske nyfiken på någon av våra produkter? Tveka inte att höra av dig till oss omedelbart med dina frågor.
Cirka en gång i månaden mailar vi ut ett nyhetsbrev med nyheter, koncept, tips, recept och en massa andra godsaker. Så för att inte missa något rekommenderar vi starkt att du registrerar dig till vårt finfina nyhetsbrev.