Näring och välbefinnande

Vårt bidrag till en bättre hälsa är att se till att våra kunder kan förse sina gäster med hälsosam mat på bland annat restauranger, skolor samt inom vård och omsorg. Vi följer livsmedelsverkets rekommendationer och håller oss uppdaterade med alla de förändringar som sker kontinuerligt. Vi utvecklar även produkter, koncept och recept för att hjälpa våra kunder att servera hälsosam mat.

Brett vegetariskt sortiment

Vi på Orkla Foods Sverige är Nordens ledande tillverkare av frysta, vegetariska produkter. Det är viktigt för oss att producera med så litet avtryck på miljön som möjligt och det gör vi bland annat genom att tillaga all vår vegomat i Sverige. Vi jobbar hela tiden för att det ska vara enkelt att servera och äta grönare. Därför fortsätter vi att lansera fler hållbara, gröna nyheter.

Läs mer om vårt vegetariska sortiment

Fast Fusion Friday

5 FREDAGAR, 5 SMAKER

Vilka ämnen gillar barnen bäst i skolan? Vi tror att smakämnen från världens alla hörn kan bli en hit!

Cool vegetarisk mat med världens smaker i centrum. Allt i fast food-serveringar som gör fredagarna till riktigare höjdare – det är Fast Fusion Friday!

Läs mer
Fyra skånska gryn på ett träbord.

Krögarklass Fyra Skånska Gryn - En produkt med många fördelar

Fyra skånska gryn är resultatet av genuint hantverk, stor passion och en stark strävan att finna hållbara, hälsosamma och närproducerade produkter.

Läs mer om våra gryn

Liva Energi - Energitäta drycker

Liva Energi är drycker som hjälper till att motverka undernäring och öka livskvaliteten för äldre och sjuka med minskad aptit. Liva Energi erbjuder vanlig mat och dryck som innehåller upp till dubbelt så mycket energi som motsvarande fruktdryck.

Läsa mer om Liva
Snackisar är ett koncept från OrklaFoodsolutions som innehåller massvis av näringsrika mellanmålsrecept, anpassade för den äldre generationen.

Snackisar - De perfekta målen mellan målen

Behovet av mättande mellanmål inom vården och omsorg är stort. Till exempel ska 30-50% av äldres energi komma från mellanmål. Fler och mindre måltider hjälper till att sprida ut näringsintaget över en större del av dygnet. Därför har vi tagit fram vårt koncept Snackisar.

Läs mer om vårt Snackis-koncept