TwentyFourSeven

STARTA UPP SÄSONGEN MED VÅRA RECEPT OCH SNYGGA INSPIRATIONSMATERIAL

Att få till god, nyttig och snygg mat på ett enkelt sätt är en ekvation som ibland kan vara lite knixig att lösa. Om man dessutom lägger till personlig touch och lönsamhet gäller det att tänka till en extra gång. Och det har vi försökt göra med den här lilla receptsamlingen. Här har vi samlat recept och tips på dagens alla måltider – lunch, mellis, fika och middag, som äts på plats eller enkelt tas med.

Tänk hela dagen

Det är lönsamt att tänka i en hel cykel över dagen och använda råvarorna från tidig frukost till både lunch och middag. Istället för svinn flyttas värdet på råvaran vidare hela tiden och uppträder i nya skepnader vilket betyder mycket för ekonomin. Vi vill också inspirera till att tänka utanför de vanliga tidsboxarna. Framförallt på sommarhalvåret då det är ljust längre och folk äter mer utspritt över dygnet. Hoppas att du får nytta av vår lilla kokbok, som vi kallar för TwentyFourSeven. Lycka till!

Säsongens mat uppdukat på ett bord.

8 AM/FRUKOST

Frukost som “vanligt” eller som “nästan” måltid, alla vill ha olika. En skål med grönsaker är ett måste. Kanske en sill-sallad, våfflor och någon god shot. Vi blir alltmer internationella och mångsidiga i vår matkonsumtion. Genom att erbjuda ett varierat utbud på frukostmenyn ökar du chanserna till försäljning och lockar nya kunder till ditt fräscha blandkök.

Ekströms Frasvåfflor med Ekströms Chokladmousse och sockrat limeskal.

Ekströms Frasvåfflor

Våfflor är trendigt och kan ta vilka skepnader som helst – söt, salt, fylld. Med få ingredienser tar du serveringen till nya nivåer. Går lika bra att servera som frukost, mellis eller fika. Låt dina kunder bestämma.

Till receptet
Sallad med Abba Skapa Inläggningssill filé med ägg och dill.

Liten sallad med Abba Skapa inläggningssill

En modern klassiker, ägg & sillmacka fast i salladsform. En massa nyttigheter med bra protein från ägget och sillens Omega-3. Tänk svensk sommar, bra pris för gästen och bra ekonomi för dig.

Till receptet
Köttbullsmacka med Felix Maggans Köttbullar fri från.

Köttbullsmacka med Felix Maggans Köttbullar

Använd frysta köttbullar och stek upp on demand = inget svinn och en riktigt klassiskt god anrättning. Servera närsomhelst på dagen, en köttbullsmacka behöver inte passa några tider.

Till receptet

10 AM/MELLIS/KONFERENS

Olika “mellisar” under dagen är ett perfekt tillfälle att nyttja råvarorna fullt ut, fika och mat i ett liksom. Få ingredienser i små aktiva bitar som serveras enkelt och snyggt. Mellis är dessutom ett ypperligt tillfälle att lyfta färdiga produkter till en ny nivå med ingredienser från tidigare. Tänk merförsäljning!

Anamma Eko Falafel, rostad palsternacka och syltad morot.

Anamma Eko Falafel med syltad morot

En färdig råvara i ny skrud. Snabbt gjort och en ögonfröjd för gästen, vilket är minst lika viktigt som smaken.

Till receptet
Rödbetssmoothie med kanel och lime.

Rödbetssmoothie med kanel & lime

Enkelt, trendigt och nyttigt. Klyftade rödbetor och halva jobbet är gjort. Hur skönt är inte det?

Till receptet

12AM/LUNCH

Pajen är mångsysslaren som kan uppträda och överraska i alla roller på lunchscenen. Här finns både pengar att tjäna och en variation av gäster att tillfredsställa. Använd den tiden du lägger på att laga från grunden på intressanta tillbehör istället. Det är marginal-stärkande, gör skillnad och minskar matsvinnet. Du kan också ta bra betalt för ett mindre jobb som skapar en personlig touch med bara några enkla knep.

Uppdukat bord med pajer från Felix.

Felix Västerbottenpaj

Färdiga pajer som enkelt lyfts till nya nivåer med lyxiga tillbehör. Här har vi toppat med räkor, crème fraiche och syltat citronskal. Vi fixar grunden och du kombinerar med det som du har hemma helt enkelt.

Till receptet
Felix Ost och Skinkpaj med rostade rotfrukter.

Felix Ost & Skinkpaj

En enkel och efterfrågad sommarlunch som alla älskar. Minska svinnet genom att använda ingredienser som du redan har hemma, det gjorde vi. Hållbart och på sikt lönsamt.

Till receptet
Felix Grönkål-och fetaostpaj med picklad rödlök på en tallrik.

Felix Grönkål & Fetaostpaj

Snyggt och klassiskt i en skön, grön sommarkostym. För den som vill går pajen att få i vegetarisk tappning, vilket inte kräver särskilt mycket utav dig. Skär upp, värm och servera.

Till receptet

3 PM/FIKA

Dessertpajens förvandlingsnummer är oändliga. Hel, bitar, i glas, i burk eller som små snackbitar. Det behövs väldigt lite för att få ut mycket och är alltid lika uppskattat, dessutom lönsamt. Ett hett tips om du har paj över är att bryta ner och varva med vispgrädde, snyggt och hållbart.

Frödinge Hallonpaj på ett kakfat.

Frödinge Hallonpaj med färska hallon

Förädla och sälj sött på flera sätt. Hel eller hel som är portionsdelad, som portion på tallrik eller nedbruten i plastglas. Enkelt och snyggt.

Till recepet
Tre olika desserter från Frödinge.

Frödinge Chokladbollskladdkaka

Det är både enkelt och uppskattat att få till en hemlagad känsla. Pimpa din kaka och bjud dina gäster på något personligt med det där lilla extra.

Till receptet
Frödinge Blåbärspaj med mandelbiskvier på ett kakfat.

Frödinge Blåbärspaj med färska blåbär

Färdig-paj och eget pimp är både personligt, lönsamt och väldigt gott. Finns det inte tid för bakning finns det tid för pimpning.

Till receptet

Så enkelt pimpar du din kaka

Till konceptet

5 PM/TAKE AWAY

Ta vara på dagens rester med våra heta take away-tips. Det finns både kött och vegetariska alternativ att välja mellan och du sparar massor med tid. Så gör den svarta sopsäcken besviken och använd dina råvaror fullt ut, både för miljön och plånbokens skull. Det här kan bli riktigt bra.

Takeaway-boxar med olika rätter på ett träbord.

Sallad på Krögarklass Fyra skånska gryn

En god och enkel sallad är en perfekt take away-rätt under sommaren. Dessutom ger det dig möjligheten att svepa ihop rester på det som blev över från igår eller från lunchen.

Till receptet
Ragu på Anamma Vegofärs med tomat och potatis.

Ragu på Anamma Eko Vegofärs

Tänk take away redan vid lunchen. Förbered så att ingen mat behöver bli över genom att göra take away-lådor. Sänk priserna sista timmen och gör både dig och dina kunder en tjänst.

Till receptet

Lär dig mer om mat och take away-trender

Läs mer här

7 PM/KVÄLLSMAT

Snabba, smarta och smakfulla kvällsrätter går alltid hem. Med korvar och burgare, både vegetariska och äkta vara med rätt tillbehör kan du erbjuda dina gäster ett stort utbud och variation. Kombinera i oändlighet och återanvänd dagens matrester.

Vegoburgare från Anamma med Felix Pommes Traktör.

Anamma Vegoburgare med raw fries

Klassiskt fast grönt och ruskigt gott. Dessutom finns det stor möjlighet för enorm variation, vilket är ett ypperligt tillfälle för dig att ta vara på den mat som blev över från lunchen.

Till receptet
Anamma Vegokorv med potatis och surkål.

Anamma Vegokorv med surkål och skånsk senap

Vegotrenden bara växer och efterfrågan är stor. Att restauranger har vegetariska alternativ är idag en självklarhet för många, så se till att ha något smaskigt att erbjuda. Denna kanske?

Till receptet

Inspirationsfilmer

Här har vi samlat några inspirationsfilmer där våra kreativa kockar lagar en heldagsmeny, på råvaror de redan har hemma eller fick över från gårdagen. Det är fokus på matsvinn, lönsamhet och god mat. Tre faktorer som skapar bättre förutsättningar för din verksamhet och meny.

Material till din verksamhet

Förutom massor av goda recept och tips har vi samlat snyggt marknadsmaterial som du kan använda på ditt café eller lunchställe. Ge dina kunder en upplevelse utöver det vanliga genom att skapa en unik och hemtrevlig miljö. Du hittar alltifrån gatupratare, affischer och snygga fikakort att marknadsföra dig med, i butik eller på sociala medier.

Receptfolder - TwentyFourSeven.

Receptsamling

Här hittar du smaskiga recept, från morgon till kväll. Glöm matsvinn och säg hej till en bättre ekonomi och större utbud på menyn.

Ladda ner
Gaturpratare från konceptet TwentyFourSeven.

Gatupratare

Stick ut på gatan bland konkurrenterna med snygga gatupratare, som frestar förbipasserande till ett besök.

Ladda ner
Fika för alla sommarväder.

Fikakort

Snygga fikakort till din pimpade kaka som ger ett unikt uttryck och en känsla av hembakat. Man kan inte pimpa för mycket.

Ladda ner

Vårt sortiment

Här har vi samlat några av produkterna från säsongens receptsamling. Glöm inte att det finns fler spännande produkter att välja mellan i menyn, under produkter och recept. Eller så tar du genvägen nedan.

Se sortiment