The Food Hub – trender

DE SENASTE TRENDERNA INOM RESTAURANG OCH “OUT OF HOME”-EATING

The Food Hub är vår samlingsplats för allt som har med trender och inspiration inom restaurangbranschen att göra. Vi uppdaterar kontinuerligt med nytt material och här hittar du såväl trendspaningar och matrapporter som merförsäljningstips, konceptutveckling och filmer.

TREND UPDATE 2023

Äntligen är det dags för årets TREND UPDATE från The Food Hub.

Vi träffar bland annat stadsplanerare, krögare, fastighetsägare och trendspanare. Tillsammans diskuterar vi trenderna inom foodservice för det kommande året.

Läs mer på vår eventsida och anmäl dig redan idag, så ses vi den 1 december kl. 14:30.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG
Rosa logga med The Food Hub samt stadssilhuetter som innehåller texten Trend Update 2023.

Med trender och inspiration i fokus.

Genom The Food Hub för vi på Orkla FoodSolutions ut aktuella trender inom restaurangbranschen. Det kan röra sig om allt från filmer och artiklar, till allmänna webinar och skräddarsydda kundträffar.

Hör gärna av dig om du och din organisation vill köra en liten trendspaning och kanske workshop kopplat till det. Vi är alltid pigga på nya samarbeten.

KONTAKTUPPGIFTER
Tre händer som håller i varsin strut med wrap och mat.
Närbild på pocherat ägg på en bädd gryn
En våffla placerad på en talrik och händer som placerar hälsosam topping

HUR SER VARDAGEN UT I RESTAURANGBRANSCHEN EFTER PANDEMIN?

Restriktionerna är hävda och det är dags för allt att återgå till det normala. Eller? Vad är egentligen det nya “normala”? Vi har snappat upp ett antal trender att ta hänsyn till i den nya verklighet som vi möter efter pandemin. Vi kallar dem för The Food Hub: Rebuild.

TIDIGARE WEBINAR OCH INTERVJUER

Introbild till The Food Hub Trend Update 2022.
Introbild till The Food Hub Trend Update 2022.

WEBINAR: TREND UPDATE 2022
1 DECEMBER 2021

Via ett fullspäckat webinar, släppte vi vår trendrapport för 2022 om mattrender inom Foodservice och reflekterade över det kommande årets trender. Vi gjorde det tillsammans med några av branschens mest spännande profiler – Frida Ronge, Leon Boström och Lennart Wallander. Vi pratade bland annat om hur den plantbaserade trenden utvecklas framöver, hur grön streetfood fortsätter att växa och om hur hållbarhet spiller över på alla årets trender.

LÄS SUMMERING OCH SE FILMEN TREND UPDATE 2022

Introbild till trendfilm Trend Update 2021 från The Food Hub.
Introbild till trendfilm Trend Update 2021 från The Food Hub.

WEBINAR: TREND UPDATE 2021
15 DECEMBER 2020

Under 45 minuter bjöd vi in till ett webinar där vi tillsammans med Lennart Wallander (Food & Friends) och Erik Andersson (Spill) diskuterade vilka trender som ser ut att lysa starkast på foodservice-himlen under 2021. Spana in trendfilmen och läs mer om de olika trenderna i vår summering.

LÄS OM TRENDERNA 2021 OCH SE WEBINAR

Frida Ronge.
Frida Ronge.

INTERVJU MED FRIDA RONGE

Frida Ronge arbetar som Culinary Director på Restaurang TAK, och vi fick möjligheten att fråga henne om bland annat vilka trender hon ser i spåkulan framöver och hur de tvingats tänka nytt och annorlunda under pandemin.

Hon berättar bland annat om vilka ny vägar de fått ta, hur viktigt hon tror att det digitala kommer att vara för själva matupplevelsen framöver, och mycket mer.

SE INTERVJU MED FRIDA RONGE

NÅGRA AKTUELLA TRENDER

The Food Hub-trender 2021 - Find the guests.

FIND THE GUESTS

Var är mina gäster? Förändringar i hur folk reser och arbetar kan medföra att ett restaurangläge med bra flöde plötsligt blir tomt.

The Food Hub-trender 2021 - The new wallet.

THE NEW WALLET

För alla restauranger väntar en tuffare vardag, där det finns mindre pengar att spendera. Företagsrepresentation är troligtvis så gott som helt borta.

The Food Hub-trender 2021 - Focus on safety.

FOCUS ON SAFETY

Det finns idag inget som pekar på att Corona-viruset sprids via mat, men självklart är många gäster oroliga när de besöker en restaurang.

The Food Hub-trender 2021 - Sustainability.

SUSTAINABILITY

Engångsförpackningar ökar i Corona-tider, men samtidigt arbetas det frenetiskt med att hitta hållbara lösningar som minskar resursslöseriet.

The Food Hub-trender 2021 - Home cooking.

HOME COOKING

Pandemin har fått folk att hitta tillbaka till sina kök. Nu ägnar 50% mer tid åt matlagning hemma. Hur får restaurangerna tillbaka sina gäster?

The Food Hub-trender 2021 - Our new(ish) foodhabits.

OUR NEW(ISH) FOODHABITS

Under pandemin skapas nya sätt och platser att äta på. Ju längre dessa nya vanor består, desto längre kommer effekten av dem att sitta i.

The Food Hub-trender 2021 - Restructure and rebuild.

RESTRUCTURE AND REBUILD

Den restaurangvärld som gick in i Corona-pandemin kommer inte likna det som kommer ut på andra sidan. Vi kommer alla att ha en ny spelplan framöver.

The Food Hub-trender 2021 - Health.

HEALTH

Fokus på mat som stärker vårt immunförsvar och bygger en grund för god hälsa har aldrig varit lika aktuellt som det är just nu. Hur möter du det?

TRENDFILMER

Vill du ha koll på de senaste trenderna? Låt då The Food Hub ta med dig på en trendresa via våra finfina inspirationsfilmer. Har du inte hängt med i svängarna och råkat missa någon trendfilm, va lugn! Vi har nämligen ett helt arkiv här nedan där du kan ta del av filmerna om och om igen.

LÅT OSS SNACKA TRENDER TILLSAMMANS

Ann på Next is Now Matfestival-scenen.
Ann på Next is Now Matfestival-scenen.

Vi är ofta ute och trendspanar och håller workshops och föreläsningar med våra kunder. Så visst hade det varit roligt om vi kunde göra något liknande tillsammans med dig och din organisation!?

Det kan handla om allt från framtidens matvanor och hälsa, till streetfood och klimatsmart mat. Hör av dig så ser vi vad som skulle vara intressant för just dig.

TILL KONTAKTSIDA

Salongen fylld av förväntansfulla besökare på Next is Now-eventet.
Vår kock äter framtidens mat från konceptet Next is Now medan han kollar i sociala medier via sin Iphone
Hållbarhetsväggen där alla eventdeltagarna fick sätta sina bästa tips och råd, både ur privat och professionell synvinkel.