The Food Hub – trender

DE SENASTE TRENDERNA INOM RESTAURANG OCH “OUT OF HOME”-EATING

The Food Hub är vår samlingsplats för allt som har med trender och inspiration inom restaurangbranschen att göra. Vi uppdaterar kontinuerligt med nytt material och här hittar du såväl trendspaningar och matrapporter som merförsäljningstips, konceptutveckling och filmer.

VAD KAN THE FOOD HUB ERBJUDA?

Kollage med trendspanade bilder till The Food Hub.
Kollage med trendspanade bilder till The Food Hub.

Inspirerande artiklar
The Food Hub’s artiklar innehåller omvärldsanalys och viktiga trender som påverkar restaurangbranschen.

Trendfilmer
Med inspiration från rådande trender runt om i världen skapar vi korta filmer som håller dig uppdaterad.

Sociala Medier
Vi kommunicerar ut The Food Hub’s budskap i vårt nyhetsbrev, sociala medier-kanaler och genom våra samarbetspartners. Så se till att följa oss på Orkla FoodSolutions för att inte missa något.

Introbild till trendfilm Trend Update 2021 från The Food Hub.
Introbild till trendfilm Trend Update 2021 från The Food Hub.

THE FOOD HUB: TREND UPDATE 2021
15 DECEMBER 2020

Under 45 minuter bjöd vi in till ett webinar där vi tillsammans med Lennart Wallander (Food & Friends) och Erik Andersson (Spill) diskuterade vilka trender som ser ut att lysa starkast på foodservice-himlen under 2021. Spana in trendfilmen och läs mer om de olika trenderna.

LÄS OM TRENDERNA

Närbild på pocherat ägg på en bädd gryn
En våffla placerad på en talrik och händer som placerar hälsosam topping

HUR HANTERAR RESTAURANGER DEN RÅDANDE CORONA-KRISEN?

Vi har besökt ett antal restauranger som liksom hela branschen kämpar med att hitta nya och kreativa lösningar som får gästerna att våga fortsätta äta ute, eller åtminstone köpa med sig maten hem. Här bjuder de på sina tips och berättar kring sina egna erfarenheter.

Vi hoppas att det kan inspirera dig till att hitta på egna kreativa lösningar som får din verksamhet att inte bara överleva, utan utvecklas under tiden.

NÅGRA AKTUELLA TRENDER

Texten

Grönt ätande har bara börjat!

Som en konsekvens av trenderna Hållbarhet och Hälsa ser vi även en våg av grönt ätande, på bekostnad av köttet. Och då framförallt nötköttet.

Texten

Hållbarhet före allt annat!

Klimatpåverkan har varit högst på agendan ett tag nu, inte minst inom mat och livsmedel. Hur kan vi anpassa vår matproduktion, och kommer det vi gör att vara tillräckligt?

Texten

Mat och hälsa!

Hälsa är den andra stora megatrenden. Allt mer förstår vi hur maten påverkar oss. Att vad vi stoppar i oss inte bara påverkar midjemåttet, utan även oss mentalt.

Texten

Juicer är svaret!

Med ingredienser som inte enbart kommer från fruktriket, drar juicevärlden iväg åt något som börjar likna soppor. Varför äta en måltid när man kan dricka den? Smidigare när man är on-the-go och fullproppad med allt man behöver.

Texten

Robotarna kommer!

Det som går att effektivisera kommer att effektiviseras. Än så länge gör de bara delar av servicen, men nya koncept dyker upp hela tiden. När kommer den helt robotiserade restaurangen?

Texten

Kampen mot svinn!

Matsvinnet inom restaurang och storhushåll är ca 12% – 29% enlig Livsmedelsverket. Tillsammans med Naturvårdsverket och Jordbruksverket har de skapat en handlingsplan “Fler gör mer” för att halvera svinnet till år 2030.

TRENDFILMER

Vill du ha koll på de senaste trenderna? Låt då The Food Hub ta med dig på en trendresa en gång i månaden via våra finfina inspirationsfilmer. Har du inte hängt med i svängarna och råkat missa någon trendfilm, va lugn! Vi har nämligen ett helt arkiv här nedan där du kan ta del av filmerna om och om igen.

LÅT OSS SNACKA TRENDER TILLSAMMANS

Sara talar på event för Next is Now.
Sara talar på event för Next is Now.

Vi är ofta ute och trendspanar och håller workshops och föreläsningar med våra kunder. Så visst hade det varit roligt om vi kunde göra något liknande tillsammans med dig och din organisation!?

Det kan handla om allt från framtidens matvanor och hälsa, till streetfood och klimatsmart mat. Hör av dig så ser vi vad som skulle vara intressant för just dig.

TILL KONTAKTSIDA

Salongen fylld av förväntansfulla besökare på Next is Now-eventet.
Vår kock äter framtidens mat från konceptet Next is Now medan han kollar i sociala medier via sin Iphone
Hållbarhetsväggen där alla eventdeltagarna fick sätta sina bästa tips och råd, både ur privat och professionell synvinkel.