The Food Hub – trender

DE SENASTE TRENDERNA INOM RESTAURANG OCH “OUT OF HOME”-EATING

The Food Hub är vår samlingsplats för allt som har med trender och inspiration inom restaurangbranschen att göra. Vi uppdaterar kontinuerligt med nytt material och här hittar du såväl trendspaningar och matrapporter som merförsäljningstips, konceptutveckling och filmer.

VAD KAN THE FOOD HUB ERBJUDA?

Kollage med trendspanade bilder till The Food Hub.
Kollage med trendspanade bilder till The Food Hub.

Inspirerande artiklar
The Food Hub’s artiklar innehåller omvärldsanalys och viktiga trender som påverkar restaurangbranschen.

Trendfilmer
Med inspiration från rådande trender runt om i världen skapar vi korta filmer som håller dig uppdaterad.

Sociala Medier
Vi kommunicerar ut The Food Hub’s budskap i vårt nyhetsbrev, sociala medier-kanaler och genom våra samarbetspartners. Så se till att följa oss på Orkla FoodSolutions för att inte missa något.

Introbild till trendfilm Trend Update 2021 från The Food Hub.
Introbild till trendfilm Trend Update 2021 från The Food Hub.

WEBINAR: TREND UPDATE 2021
15 DECEMBER 2020

Under 45 minuter bjöd vi in till ett webinar där vi tillsammans med Lennart Wallander (Food & Friends) och Erik Andersson (Spill) diskuterade vilka trender som ser ut att lysa starkast på foodservice-himlen under 2021. Spana in trendfilmen och läs mer om de olika trenderna.

LÄS OM TRENDERNA OCH SE WEBINAR

Frida Ronge.
Frida Ronge.

INTERVJU MED FRIDA RONGE

Frida Ronge arbetar som Culinary Director på Restaurang TAK, och vi fick möjligheten att fråga henne om bland annat vilka trender hon ser i spåkulan framöver och hur de tvingats tänka nytt och annorlunda under pandemin.

Hon berättar bland annat om vilka ny vägar de fått ta, hur viktigt hon tror att det digitala kommer att vara för själva matupplevelsen framöver, och mycket mer.

SE HELA INTERVJUN MED FRIDA RONGE

Närbild på pocherat ägg på en bädd gryn
En våffla placerad på en talrik och händer som placerar hälsosam topping

HUR HANTERAR RESTAURANGER DEN RÅDANDE CORONA-KRISEN?

Vi har besökt ett antal restauranger som liksom hela branschen kämpar med att hitta nya och kreativa lösningar som får gästerna att våga fortsätta äta ute, eller åtminstone köpa med sig maten hem. Här bjuder de på sina tips och berättar kring sina egna erfarenheter.

Vi hoppas att det kan inspirera dig till att hitta på egna kreativa lösningar som får din verksamhet att inte bara överleva, utan utvecklas under tiden.

NÅGRA AKTUELLA TRENDER

The Food Hub-trender 2021 - Find the guests.

FIND THE GUESTS

Var är mina gäster? Förändringar i hur folk reser och arbetar kan medföra att ett restaurangläge med bra flöde plötsligt blir tomt.

The Food Hub-trender 2021 - The new wallet.

THE NEW WALLET

För alla restauranger väntar en tuffare vardag, där det finns mindre pengar att spendera. Företagsrepresentation är troligtvis så gott som helt borta.

The Food Hub-trender 2021 - Focus on safety.

FOCUS ON SAFETY

Det finns idag inget som pekar på att Corona-viruset sprids via mat, men självklart är många gäster oroliga när de besöker en restaurang.

The Food Hub-trender 2021 - Sustainability.

SUSTAINABILITY

Engångsförpackningar ökar i Corona-tider, men samtidigt arbetas det frenetiskt med att hitta hållbara lösningar som minskar resursslöseriet.

The Food Hub-trender 2021 - Home cooking.

HOME COOKING

Pandemin har fått folk att hitta tillbaka till sina kök. Nu ägnar 50% mer tid åt matlagning hemma. Hur får restaurangerna tillbaka sina gäster?

The Food Hub-trender 2021 - Our new(ish) foodhabits.

OUR NEW(ISH) FOODHABITS

Under pandemin skapas nya sätt och platser att äta på. Ju längre dessa nya vanor består, desto längre kommer effekten av dem att sitta i.

The Food Hub-trender 2021 - Restructure and rebuild.

RESTRUCTURE AND REBUILD

Den restaurangvärld som gick in i Corona-pandemin kommer inte likna det som kommer ut på andra sidan. Vi kommer alla att ha en ny spelplan framöver.

The Food Hub-trender 2021 - Health.

HEALTH

Fokus på mat som stärker vårt immunförsvar och bygger en grund för god hälsa har aldrig varit lika aktuellt som det är just nu. Hur möter du det?

TRENDFILMER

Vill du ha koll på de senaste trenderna? Låt då The Food Hub ta med dig på en trendresa via våra finfina inspirationsfilmer. Har du inte hängt med i svängarna och råkat missa någon trendfilm, va lugn! Vi har nämligen ett helt arkiv här nedan där du kan ta del av filmerna om och om igen.

LÅT OSS SNACKA TRENDER TILLSAMMANS

Sara talar på event för Next is Now.
Sara talar på event för Next is Now.

Vi är ofta ute och trendspanar och håller workshops och föreläsningar med våra kunder. Så visst hade det varit roligt om vi kunde göra något liknande tillsammans med dig och din organisation!?

Det kan handla om allt från framtidens matvanor och hälsa, till streetfood och klimatsmart mat. Hör av dig så ser vi vad som skulle vara intressant för just dig.

TILL KONTAKTSIDA

Salongen fylld av förväntansfulla besökare på Next is Now-eventet.
Vår kock äter framtidens mat från konceptet Next is Now medan han kollar i sociala medier via sin Iphone
Hållbarhetsväggen där alla eventdeltagarna fick sätta sina bästa tips och råd, både ur privat och professionell synvinkel.