Next is Now – Lösningarna

ÄR DU REDO ATT GÖRA SKILLNAD?

Samtalet om framtidens mat fortsätter och nu bjuder vi in till nästa del i Next is Now. Nu tar vi upp framgångsrika exempel, konkreta lösningar och uppmanar till handling. Detta är en viktig dag för dig som jobbar med mat.

Under vårens releaseevent öppnade vi upp dialogen, lyssnade till experternas fakta och samlade in era åsikter kring den hälso- och klimatproblematik vi alla står inför. Alla är överens, alla måste äta mer hälsosamt och hållbart, men hur når vi dit?

Vi låter nu experterna möta kockarna, industrin möta det småskaliga, innovationerna möta traditionerna – möta DIG. Detta i tre viktiga cookalongs. Tillsammans kan vi som jobbar med mat göra stor skillnad på riktigt. Nu.


Vårt event riktar sig till kostchefer, inköpare, dietister, kökschefer, måltidplanerare, kockar, kallskänkor, måltidsvärdar och alla andra som är med och fattar beslut kring den mat som hela Sverige sätter i sig varje dag.

 

Next is Now-rätter på blå bakgrund.

NÄR?

25 september 2019

En underbar onsdag

VAR?

Slagthuset, Malmö

3 minuter från Malmö C

HUR?

Dialog & interaktion

Svårare än så är det inte, eller…?

AGENDA

09:30 Smoothie & Registrering

10:00 Välkomna & Start på dagen

10:10 “Next is Now – Vår vision”
Agneta Påander & Sara Westerlin

10:30 “3 miljoner forskningsrapporter”
Mai-Lis Hellénius

10:45 PAUSA MED KOMPISARNA

11:15 Cookalong 1 – Bra start med mat: Smak, vanor & presentation
Mai-Lis Hellénius, Alain Grenard, Marcus Nilsson Schön

12:00 LUNCH (Next is Now)

12:45 “Mat är data”
Johan Jörgensen

13:00 Cookalong 2 – Framtidens mat: Tech, svinn & personalsmart
Johan Jörgensen, Erik Andersson, Josefine Enehall, Johan Liljegren

13:45 SMAKA. PAUSA.

14:05 Cookalong 3 – God mat för alla sinnen: Personifierat & upplevelse
Maria Biörklund, Patric Gill, Maria Norrving

14:50 Reflektion & Actions

15:15 SMAKA. PAUSA.

15:30 Avslut & Goodiebag

 

Allergier? Var god meddela i din anmälan + No show fee, 300 kr debiteras vid sen avanmälan. Eventet kommer även att fotas och filmas. Avanmälan sker till ann.rebenstam@orklafoods.se

 

KORT OM  VÅRA COOKALONGS

Cookalong 1 – Bra start med mat: Smak, vanor och presentation
Det är viktigt att vi redan i början av våra liv får en bra och sund relation till mat. Detta uppnår vi bland annat genom att arbeta med smakerna och presentationen. Mat måste smaka gott, vara hälsosam och inte minst superduperkul.
Mai-Lis berättar om hur rörelse och bra mat är tätt sammankopplat med god hälsa. Alain visar hur de lyckades få barnen att äta mer grönt genom sitt lyckade Green Room.

Cookalong 2 – Framtidens mat: Tech, svinn och personalsmart
Dagens restaurangkök och gästernas önskemål genomgår just nu drastiska förändringar och kommer att se helt annorlunda ut i framtiden. Samtidigt ökar trycket på att vi ska arbeta hållbart, bjuda på flexitarianskt och minska svinnet.
Johan resonerar kring den teknologiska utvecklingen av mat och industrin. Josefin från Hörte Brygga pratar om det lokala och där cirkulärt jordbruk står i centrum. Erik startade restaurangen Spill vars affärsidé handlar om motverka svinn genom att se sambandet mellan mat och information.

Cookalong 3 – God mat för alla sinnen: Personifierat och upplevelse
All mat som inte hamnar i magen är ett misslyckande. Vi tror på vikten av att göra varje måltid till en kulinarisk upplevelse med lite extra guldkant, speciellt för de som allra mest behöver den så viktiga näringen från mat och dryck.
Maria har varit med och tagit fram de nya näringsrekommendationerna som bland annat säger att det viktigaste är att mat faktiskt konsumeras. Patrick bevisade att det är möjligt att realisera just detta via Södersjukhusets restaurang.

ANMÄLAN TYVÄRR STÄNGD

Men följ oss gärna i sociala medier och prenumerera på vårt nyhetsbrev för uppdateringar kring kommande händelser och event.

PÅ SCENEN

Experterna

Porträtt av Mai-Lis Hellénius.

MAI-LIS HELLÉNIUS

Professor & Överläkare
Karolinska institutet

JOHAN JÖRGENSEN

Grundare
Sweden Foodtech

MARIA BIÖRKLUND HELGESSON

Fil. Dr. i mat- och måltid
Högskolan i Kristianstad

Orkla Foods Sverige

AGNETA PÅANDER

CSR Direktör
Orkla Foods Sverige

Porträtt av Sara Westerlin

SARA WESTERLIN

Customer Activation Manager
Orkla Foods Sverige

Kulinariska Kreatörer

PATRIC GILL

Kostchef
Surahammars Kommun

JOSEFINE ENEHALL

Gastronom & Kock
Hörte Brygga

ERIK ANDERSSON

Kock & Ägare
Restaurang Spill

ALAIN GRENARD

Kostchef
Karlstads Kommun

MARCUS NILSSON SCHÖN

Kulinarisk Kreatör
Orkla Foods Sverige

JOHAN LILJEGREN

Kulinarisk Kreatör
Orkla Foods Sverige

MARIA NORRVING

Gastronom
Orkla Foods Sverige

Moderatorer

LOVISA MADÅS

Grundare
AGFO

KARIN ERICSON

Matskribent och Kommunikationskonsult
Make it Clap

 

ARTIST

hush forever

Hush Forever

rätter gjorda på matsvinn eller less waste som är ett av trendbenen i konceptet Next is Now
Next Is Now på blå bakgrunde med rotfrukter och grönsaker.
Vår kock äter framtidens mat från konceptet Next is Now medan han kollar i sociala medier via sin Iphone
Bokstavskex på en blå bakgrund med olika köksartiklar
Bokstavskex på en blå bakgrund med olika köksartiklar

Vad är Next is Now?

Vi är alla (förhoppningsvis) överens om att vi måste ta hand om vår kära planet och oss själva på ett bättre sätt, även om det innebär en del anpassning och nya vanor. Next is Now är vårt förhållningssätt och med stöd av olika experter visar vi att mänskligheten redan har koll på många lösningar, men vi måste alla bara börja göra aktiva och smarta val, inte minst vad gäller vår matkonsumtion.

Köksmästare i soffa mot grön vägg.
Köksmästare i soffa mot grön vägg.

Vem bör närvara och varför?

Eventet riktar sig framförallt till människor som verkar aktivt inom livsmedelsbranschen. Det kan vara allt från kockar och köksmästare till hotellägare och kostchefer, men även hållbarhetschefer, trendexperter, forskare, politiker, studenter och andra intressegrupper bör ta chansen och närvara. Här ges nämligen en unik möjlighet att både lyssna på expertis i ämnet, samt att få vara med och ta fram förslag på vad vi tillsammans kan göra för att få fler att äta hållbar mat inom Restaurang & Storhushåll.

Next is Now – vårens releaseevent

En minut om framtidens mat.

Vit tecknad hand som pekar höger.
Next is Now-rätter på blå bakgrund.

VÅRA KOMPISAR

SOM DU OCKSÅ KAN TRÄFFA PÅ EVENTET

PERSONUPPGIFTSHANTERING

Den kontaktinformation som vi får in i samband med eventet kommer efteråt endast att användas för att skicka ut ett tackbrev efter eventet. Därefter slängs alla listor och ingen information kommer heller att spridas till tredje part. Du som i ovan väljer att tacka ja till vårt nyhetsbrev (som utkommer cirka en gång per månad) kommer att hamna i vårt nyhetsbrevregister från vilket man givetvis kan avsluta sin prenumeration närsomhelst om man inte längre vill ha bäst koll i branschen.

I sidfoten finner du mer information om Orklas hantering av personuppgifter i allmänhet.