Next is Now – Time for action

ÄR DU REDO ATT GÖRA SKILLNAD?

Samtalet om framtidens matvanor fortsätter. Nu tar vi huvudstaden i besittning och bjuder in DIG till fortsättningen av Next is Now – vårt förhållningssätt gällande framtidens mat.

Med Next is Now vill vi öppna upp för viktiga samtal om just framtidens mat och allas våra vanor, men framförallt vill vi skapa en gemensam actionlista med dig.

Tillsammans gör vi skillnad!


Vårt event riktar sig framförallt till kostchefer, inköpare, restaurangägare, matansvariga inom hotellbranschen, kökschefer, eventplanerare, måltids- och menyplanerare, kockar, politiker och alla andra som är med och fattar beslut kring den mat som hela svenska folket konsumerar dagligen.

 

OBS! FRAMTIDENS MAT FLYTTAR FRAM TILL HÖSTEN

På grund av rådande omständigheter gällande Covid-19 har vi tagit beslutet att skjuta fram vårens event ”NEXT IS NOW – It’s time for action”, som skulle gått av stapeln den 5 maj i Stockholm.

Vi längtar dock efter att få träffas, nätverka och skapa gemensamma actionlistor gällande framtidens mat tillsammans med er.

Skriv därför in 11 september 2020 i era kalendrar, så ses vi på Clarion Sign Hotel i Stockholm.

 

JAG HAR REDAN ANMÄLT MIG, VAD GÄLLER DÅ?

Du som redan anmält dig till eventet har din plats säkrad, men hör av dig om det nya datumet inte passar till
ann.rebenstam@orklafoods.se

NÄR?

11 september 2020
Kl. 09.00-15.30

En underbar fredag

VAR?

Clarion Hotel Sign
Norra Bantorget, Stockholm

Ett par minuters promenad från Stockholm C

Agneta och Sara reflekterar kring alla intryck från Next is Now-dagen.
Agneta och Sara reflekterar kring alla intryck från Next is Now-dagen.

Den 11 september ses vi på Clarion Hotel Sign i Stockholm, då vi tillsammans skapar vår gemensamma actionlista som får oss att bryta våra mönster. Vi bjuder bland annat på:

  • inspiration från verklighetens hjältar,
  • diskussioner kring lösningarna på viktiga frågor,
  • möjlighet att nätverka och skaffa nya kontakter för samarbete över gränserna,
  • insikter från forskningen, och
  • möjlighet att påverka framtidens nya hållbara produkter.
Mai-Lis pratar om hälsa och mat från scenen på Next is Now-eventet.
Mai-Lis pratar om hälsa och mat från scenen på Next is Now-eventet.

På plats har vi experter, forskare, trendspanare, kockar, m.fl. som hjälper oss att diskutera lösningar på frågor såsom:

  • Hur kan vi ställa om och hoppa på den trendutveckling som sker inom hälsa och hållbarhet?
  • Hur möter vi kraven från våra gäster på hållbara måltider?
  • Hur får vi barnen att äta mer grönt, och hur får vi med föräldrar, pedagoger och rektorer på tåget?
  • Vilka produkter behöver vi i framtiden?
  • Hur ändrar vi ett invant beteendemönster i den takt vi behöver?
  • Vilka politiska beslut behöver tas för att vi skall lyckas?
Smårätter uppdukat på fat och tallrikar som lösning på frågorna inom Next is Now
Rätter med smaker från mellanöster uppdukade på tallrikar och fat mot mörkblå bakgrund för
Next is Now-rätter på blå bakgrund.

AGENDAN I STORA DRAG

Mer detaljer kring agendan och fler talare kommer att presenteras löpande framöver.

Följ oss gärna i sociala medier och via vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.
Hashtag: #nextisnoworkla | Instagram: orklafoodsolutionsse | Facebook: Orkla FoodSolutions SE | LinkedIn: Orkla FoodSolutions Sverige

EN POSITIV START PÅ DAGEN TILLSAMMANS

Dagen startar med registrering från klockan 09.00 och vi drar igång på allvar 09.30.

Under förmiddagen får vi alla njuta av en gemensam genomgång av Next is Now och hur viktigt detta arbete är för en hållbar framtid.

Vi får även ta del av inspirerande föreläsningar av experter såsom Lennart Wallander (Food & Friends), Mai-Lis Hellénius (Karolinska Institutet) och Johan Jörgensen (Sweden Foodtech).

När klockan sedan närmar sig 12, bjuder vi självklart på en hållbar lunch i sann Next is Now-anda.

EN ACTIONFYLLD EFTERMIDDAG I OLIKA GRUPPER

Efter lunch delar vi upp oss i tre olika grupper där du själv väljer vilken som är mest relevant och intressant för just dig (se mer info om gruppernas fokus härunder).

Oavsett vilket pass du väljer att närvara på, så får du:

  • ta del av inspirationsföreläsning med relevanta experter,
  • njuta av goda exempel från branschkollegor som kommit igång med sina hållbarhetsresor, och
  • delta i workshops där du är med och tar fram våra gemensamma actionlistor.

Innan vi avrundar vid 15.30, samlas vi igen för att summera dagen och få en energifylld peppföreläsning av Mattias Goldmann (Sweco), så att vi går riktigt motiverade och inspirerande från vår dag tillsammans.

KORT OM INRIKTNINGEN
PÅ EFTERMIDDAGENS GRUPPER

Barn som köar i en matsal.

UTBRYTARDEL 1

Barnen har rätt att äta framtidens goda, hållbara och hälsosamma mat redan idag! Hur tar vi gemensamt action?

MÅLGRUPP: Du som arbetar med måltider inom skola och förskola, samt du som vill vara med och ta ett helhetsgrepp kring den mat som serveras till barn.

Kockar som jobbar i ett restaurangkök.

UTBRYTARDEL 2

Vem vinner racet om framtidens lunchgäster? Framtidens lunchgäst vill nämligen äta gott och hållbart. Hur gör vi detta?

MÅLGRUPP: Du som arbetar inom restaurangvärlden eller annan verksamhet som serverar luncher.

Dukat finbord på ett event.

UTBRYTARDEL 3

Mat, flexibilitet, personalization, konferenser… Hur skapar vi tillsammans hållbara erbjudanden för (morgon)dagens gäster?

MÅLGRUPP: Du som är verksam inom hotell, konferens, mässa, kongress och event.

ANMÄLAN ÄR ÖPPEN

Det är ett begränsat antal platser, så tveka inte för länge innan du säkrar din stol.

Det kostar ingenting att vara med på eventet, men sen eller utebliven avanmälan debiteras med 300 SEK. Avanmälan sker till ann.rebenstam@orklafoods.se.

ANMÄL DIG HÄR

PÅ SCENEN

Vi presenterar löpande vilka som kommer att dyka upp på scenen.

Experterna

Porträtt av Mai-Lis Hellénius.

MAI-LIS HELLÉNIUS

Professor & Överläkare
Karolinska Institutet

Närbild på Johan Jörgensen från Sweden Food tech som också är expert i Next Is Now

JOHAN JÖRGENSEN

Grundare
Sweden Foodtech

Närbild på Lennart Wallander.

LENNART WALLANDER

VD / Projektledare
Food & Friends

Orkla Foods Sverige

Porträtt foto på Agneta Pander

AGNETA PÅANDER

CSR-Direktör
Orkla Foods Sverige

Porträtt av Sara Westerlin

SARA WESTERLIN

Projektledare Next is Now
Orkla Foods Sverige

rätter gjorda på matsvinn eller less waste som är ett av trendbenen i konceptet Next is Now
Next Is Now på blå bakgrunde med rotfrukter och grönsaker.
Vår kock äter framtidens mat från konceptet Next is Now medan han kollar i sociala medier via sin Iphone
Bokstavskex på en blå bakgrund med olika köksartiklar
Bokstavskex på en blå bakgrund med olika köksartiklar

Vad är Next is Now?

Vi är alla (förhoppningsvis) överens om att vi måste ta hand om vår kära planet och oss själva på ett bättre sätt, även om det innebär en del anpassning och nya vanor. Next is Now är vårt förhållningssätt och med stöd av olika experter visar vi att mänskligheten redan har koll på många lösningar, men vi måste alla bara börja göra aktiva och smarta val, inte minst vad gäller vår matkonsumtion.

Köksmästare i soffa mot grön vägg.
Köksmästare i soffa mot grön vägg.

Vem bör närvara och varför?

Eventet riktar sig framförallt till människor som verkar aktivt inom livsmedelsbranschen. Det kan vara allt från kockar och köksmästare till inköpare och kostchefer, men även restaurangägare, matansvariga inom hotellbranschen, eventplanerare, måltids- och menyplanerare, politiker och andra intressegrupper bör ta chansen och närvara. Här ges nämligen en unik möjlighet att både lyssna på expertis i ämnet, samt att få vara med och ta fram förslag på vad vi tillsammans kan göra för att få fler att servera och äta hållbar mat även utanför hemmet.

Entrén på Slagthuset med en mässbesökare och Next is Now-flaggor i taket.
Alain berättar om Green Room på Next is Now.
Besökare vid Midsonas och Sprouds montrar på Next is Now-eventet.

Next is Now – senaste eventet

90 sekunder om framtidens mat.

Vit tecknad hand som pekar höger.
Vit tecknad hand som pekar vänster.
Johan Jörgensen på Next is Now-scenen.
Glada eventbesökare smakar på Next is Now-lunch.
Sara från Orkla FoodSolutions skrattar och samtalar med eventbesökare.

PERSONUPPGIFTSHANTERING

Den kontaktinformation som vi får in i samband med eventet kommer efteråt endast att användas för att skicka ut ett tackbrev efter eventet. Därefter slängs alla listor och ingen information kommer heller att spridas till tredje part.

Du som i anmälan väljer att tacka ja till vårt nyhetsbrev (som utkommer cirka en gång per månad) kommer att hamna i vårt nyhetsbrevregister från vilket man givetvis kan avsluta sin prenumeration närsomhelst om man inte längre vill ha bäst koll i branschen.

Observera att eventet kommer att filmas och fotas. I och med att du anmäler dig till eventet accepterar du också att material från eventet där du syns och hörs kan komma att användas i eventuell marknadsföring för Orkla samt i våra digitala kanaler.

Längre ned i sidfoten finner du mer information om Orklas hantering av personuppgifter i allmänhet.