Om Orkla Foods

Vi tillagar vår mat och dryck i Sverige, med närhet till de svenska råvarorna. Vi lägger in grönsaker och lagar färdigrätter i Eslöv, kokar sylt i Tollarp, gör Felix tomatketchup i Fågelmara, bakar tårtor i Frödinge, lägger in sill i Kungshamn, gör mellanmål från Risifrutti i Örebro, kokar risgröt och ärtsoppa i Kumla och bakar pizza i Vansbro. Vi pressar bär till JOKK-drycker i Tingsryd och vi tillagar veganska produkter i Simrishamn. Orkla Foods Sverige omsätter årligen cirka 5 miljarder SEK och sysselsätter omkring 1 500 personer i Sverige.

Om Foodsolutions

FoodSolutions på Orkla Foods Sverige erbjuder måltidslösningar som ger värde och skapar tillväxt för våra kunder i restauranger och storkök. Förutom att vår mat är säker och näringsmässigt riktig är den också god och av hög kvalitet. Under varumärkena Felix, Liva Energi, Ekströms, Frödinge, Önos, Abba, Kalles, Krögarklass, Hållö, Bob, Mrs.Cheng’s, Jokk, Risifrutti, Grebbestad, Anamma och Fun Light erbjuder vi ett brett sortiment av produkter.

Historia

Med huvudkontoret i Malmö har vi vår bas i den skånska myllan med havet som närmsta granne. Vi tillagar vår mat och dryck i Sverige, med närhet till de svenska råvarorna. Vi lägger in grönsaker och lagar färdigrätter i Eslöv, kokar sylt i Tollarp, gör Felix tomatketchup i Fågelmara, bakar tårtor i Frödinge, lägger in sill i Kungshamn, gör Risifrutti i Örebro, kokar risgröt, ärtsoppa och saft från JOKK i Kumla och bakar pizza i Vansbro. Vi omsätter cirka 5 miljarder SEK och sysselsätter omkring 1 500 personer i Sverige.