Oolannin Pressad Potatis

100% POTATIS. INGA KONSTIGHETER.

Vi har lanserat en riktigt bra produkt som kommer göra ditt jobb i köket sååå mycket enklare. Vi snackar om potatis. Pressad, kokt potatis. Fryst. Rätt upp och ner. Inget annat. Bara ren briljans.

Sååå många fördelar

  • Laktosfri, glutenfri och mjölkfri.
  • Innehåller ej soja eller ägg.
  • Hög kvalitet bestående av 100% potatis.
  • Du får samma kvalitet varje gång, året om. Oavsett vem som gör moset och när.
  • Håller sin form och kvalitet även vid varmhållning. Moset “stabbar” inte sig eftersom stärkelsen är hanterad i frysprocessen.
  • Precis som hemlagat.
  • Enkelhet. Blanda allt kallt – in i ugnen – klart!
  • Tidsvinst. Det tar 25 minuter oavsett om man gör 20 eller 1000 portioner, och ugnen gör jobbet.
  • Ta bort momentet att blanda i björnen eller steamkittel för att sen stjälpa upp i kantin.
  • Minimerar disktid. Färre saker att diska och ingen stärkelse att skrubba bort.
  • Kanske bäst av allt – inget svinn.
5750096200 Oolannin Pressad Potatis

"Förbered det dagen innan, eller gör det samma dag. Det går lika bra."

Mattias Sjöblom, Kulinarisk Kreatör på Orkla Foods Sverige

Inspirationsfilmer

Vår frysta, pressade potatis är brutalt enkel att hantera, men om du vill se rörligt bevis (alltså en filmsnutt) på hur man faktiskt går tillväga för att skapa gött mos, så rekommenderar vi att du kikar på filmen här. Mästerkockarna Johan och Mattias går igenom principerna för vårt koncept ALLT I ETT BLECK, där moset är en av alla de komponenter som ingår i konceptet.

How to make gött mos

Det har aldrig tidigare varit så enkelt att göra potatismos. Både du och diskaren blir glada. Är det du som diskar björnen blir du med andra ord dubbelt så glad. MosPepp!

Ladda ner vår Mos-broschyr för ännu mer inspiration, recept och tips.

Första Mosboken
Kock som adderar vätska till sitt mos från Orkla FoodSolutions.

Häll upp i gryta eller bleck för kombiugn (ångkokning). Tillsätt mjölk/vatten, smör och salt.

Händer som kryddar Oolannin potatismos.

Bästa kompis med klassiskt mos är riven muskotnöt. Det räcker med lite grann dock.

Testa att riva ner rotfrukter i moset eller varför inte smaksätta med lite dill!?

Bleck med Oolannin mos som tas ur ugn.

In i ugnen i cirka 20-25 minuter (eller mikro 4-8 minuter). Färdigt att avnjutas!

Inspirerande läsning

Är mos bara mos? Knappast! Tillsammans med vår kompis Hasse, som till vardags är kökschef på St Gertrud i Malmö, och hans crew har vi tagit fram en inspirerande broschyr, full med smaskigheter. Vi bjussar så klart på grundreceptet för ett klassiskt potatismos, men här står även mer oväntade recept att finna. Eller vad sägs om potatis- och purjolökssoppa, gnocci och burger buns? Dessutom finns här tips på hur du använder det överblivna moset till nya rätter, så att du slipper onödigt matsvinn.

Första Mosboken
Tre broschyrer med recept gjorda på fryst pressad potatis från Oolannin, Orkla FoodSolutions.

Vill du läsa mer om produktegenskaperna och näringsinnehållet?

Oolannin Pressad Potatis

Smidiga lunchlösningar

Oolannin fryst, pressad potatis är en oerhört flexibel produkt som kan användas på många olika sätt. Den passar till exempel perfekt i vårt koncept ALLT I ETT BLECK som är ett smidigt sätt att laga mycket mat till många personer med minimal arbetsinsats.

Till konceptsida
Konceptbild för Allt i ett bleck, snabblagade restaurangrätter.
Oolannin i bleck med fisk.
Potatispannkaka gjord på Oolannin pressad potatis från Orkla FoodSolutions.
Bleck med Oolannin mos som tas ur ugn.