Nu kommer Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili – gjord på svenska råvaror

Grönsaksbiff är en av de vanligaste och populäraste rätterna i skolan. Att grönsaksbiffen är svensk, är desto ovanligare. Nu lanserar vi på Orkla FoodSolutions en grönsaksbiff gjord på just svenska råvaror och med moderna smaker. Som gjord för både skolkök och lunchkök som vill servera gott, vegetariskt och hållbart.

2021-09-03

Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili i tre olika serveringar.

Orkla FoodSolutions har idag cirka 50% marknadsandelar inom kategorin grönsaksrätter på den offentliga marknaden, med vegoproteinprodukter från bland annat Anamma. Nu ser vi en allt större efterfrågan på rätter med ett naturligt grönsaksinnehåll som alternativ till animalieliknande produkter, och lanserar därmed Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili.

“Det finns en ökad medvetenhet och kunskap hos kostchefer och skolkökspersonal, vilket har lett till att det ställs högre krav på vegetariska produkters kvalitet, näringsvärde och ursprung. Vi ser en stor potential i att ta fram en riktigt bra biff. Det finns även ett stort sug efter produkter gjorda på svenska råvaror”, säger Felix Richter, Portfolio Manager, Orkla FoodSolutions.

Vår grönsaksbiff görs i Vadstena på svenska grönsaker och med svensk quinoa. Dessutom är den glutenfri och innehåller varken ägg eller laktos, vilket gör att den är enkel att laga till många. Vi har även lagt ett stort fokus på en god smak eftersom det till slut är det avgörande på tallriken.

“Vi har lyckats mycket bra med smaken, och grönsaksbiffarna har en väldigt fin struktur tack vare de röda linserna och solroskärnorna som bidrar med en härlig “crunch”. De är kryddade med chili och curry, så de har en liten men balanserad hetta. Biffen är en frysvara och kan tillagas direkt i ugnen, vilket gör den enkel och snabb att hantera. Vi tror att det är en vinnare på alla sätt”, säger Felix Richter.

Om Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili

  • Krispig vegetarisk 50-grams grönsaksbiff gjord på bland annat vitkål, gröna ärtor, potatis, morötter, lök, röda linser, quinoa och solroskärnor.
  • Kryddad med chili och curry.
  • Protein från primärt röda linser, solroskärnor och quinoa.
  • Tillverkad hos Lecora i Vadstena.
  • ”Från Sverige”-märkt, det vill säga minst 75% av råvarorna har svenskt ursprung.
  • Innehåller inte gluten, ägg, laktos.

Text: Karin Ericson

Karin Ericson


FAKTA- OCH INSPIRATIONSFILMER


VIDARE LÄSNING

Informationsbroschyr för Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili.

Läs mer om Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili på produktsidan.

Läs mer om skolkonceptet Hälsa på maten.

Boka en träff med Orkla FoodSolutions i Hälsa på maten-anda.

Se hur vi arbetar med framtidens mat via vår plattform Next is Now.

Skoltrender och tips.

Hur du planerar din egen klimatsmarta veckomeny.