Anamma

De allra flesta vet förmodligen att framtidens mat är grön. Grön mat är bra för både klimatet och hälsan, och många vill också äta mer grönt för att det är så väldans gott.

På Orkla FoodSolutions arbetar vi hårt för att utveckla vår portfölj av vegetariska produkter för restaurang- och storhushållsmarknaden, så att så många som möjligt ska få möjlighet att äta riktigt god mat från växtriket.

Samtliga produkter från Anamma är veganska och vi är marknadsledande i Sverige inom just vegansk köttersättning. Det innebär alltså att vi inte använder ägg, mjölk, ost eller några andra animaliska ingredienser i våra produkter.

Produkterna inom Anamma är baserade på soja eller ärta, och flera av dem är dessutom nyckelhålsmärkta.

Anamma Vegoschnitzel i en asiatisk bowl med ägg och nudlar.

En gammal klassiker i ny tappning.

Schnitzeln är ju en gammal klassiker på många lunchställen. Men vad sägs om att testa en grönare variant som inte bara är snällare mot klimatet, den är dessutom förbaskat god.

Passa gärna på att ta ut svängarna och testa lite nya rätter på menyn, och våga experimentera med denna läckerbit. Vem vet, kanske är det just din rätt som blir en ny klassiker på mathimlen!?

LÄS MER OM ANAMMA VEGOSCHNITZEL

Rökig och unik vegofärs med smak av skinka.

Piroger. Carbonara. Pizza. Med senaste rökiga nyheten från Anamma kan du äntligen laga alla dina älskade fläskklassiker på vegetariskt vis.

Färs är något som vi är riktigt grymma på (om vi får säga det själva). Spana in sortimentet och välj din egen favorit.

SE SORTIMENT AV VEGOFÄRS
Pizza med Anamma Vegoskinkfärs i en pappkartong.
Anamma Vegobullar Ärta upplagda på en allrik ,ed två bleck i bakgrunden.

Svensk ärta med svenskt hjärta.

Vi har utvidgat veganska portföljen med tre produkter baserade på ärtprotein. Dessutom är proteinet baserat på svenska ärtor. Varumärket bakom är så klart Anamma, och produkterna är inga mindre än Formbar Vegofärs, Vegonuggets och Vegobullar.

Så nu kan du skapa ännu större grön variation på din meny, och dessutom med svenskt ärtprotein. Dubbelt så gott, skulle man kunna säga.

SE PRODUKTER MED ÄRTBAS

Formbar och vegansk färs - en revolution i köket.

Anamma Formbar Vegofärs var en revolution när vi lanserade den, och den vann även pris. Inte så konstigt kanske, med tanke på hur många kulinariska dörrar som öppnades tack vare den. Plötsligt kunde kockar göra vegetariska varianter av sina egna klassiker såsom limpa, järpar, biffar och bullar.

Har du inte testat innan, så är det hög tid nu.

LÄS OM VÅRA FORMBARA VEGOFÄRSER
Färs, kålpussing, bullar och biffar gjorda på Anamma Formbar Vegofärs.
Fyra uppslag av broschyr med Anamma Vegoschnitzel.

Broschyrer som stillar din gröna hunger.

Vi har flera broschyrer om du vill djupdyka i inspiration, recept och information gällande någon av våra veganska produkter från Anamma.

BROSCHYR: VEGOSCHNITZEL

BROSCHYR: VEGOSKINKFÄRS

BROSCHYR: 3X VEGO ÄRTA

BROSCHYR: FORMBAR VEGOFÄRS

BROSCHYR: VEGOCHORIZO

BROSCHYR: VEGOBURGARE

SAMTLIGA BROSCHYRER OCH MATERIAL

Klurigt att laga vegetariskt?

Genom vårt koncept Gott & Grönt hittar du inte bara produkter och recept som hjälper dig att lyckas. Här finns även filmer, webinar, en Vegetarisk Handbok och broschyrer. Dessutom har du möjlighet att skicka in en intresseanmälan om ditt team känner att ni behöver en utbildnings- eller inspirationsträff tillsammans med våra kulinariska kreatörer.

Vi vill hemskt gärna bli er samarbetspartner i det gröna köket, så tveka inte att höra av dig redan idag.

LÄS MER OM GOTT & GRÖNT
Marcus sitter på en trälåda med en låda full med morötter bredvid sig.
Anamma Vegoskinkfärs i en chili sin carne med tillhörande tortillabröd.

Anamma - ett klimatklokt val.

Livsmedel och vad vi äter utgör ungefär en fjärdedel av den globala klimatpåverkan, och tittar vi lokalt på de svenska hushållen så ökar andelen till runt en tredjedel. Hemskt!

Men vi måste ju alla äta, så en av de enklaste sakerna du kan göra för att minska din klimatpåverkan, är att helt enkelt servera mer mat från växtriket. Att välja produkter från Anamma, istället för animaliska alternativ, hjälper dig att välja en mer hållbar väg. Utan att behöva kompromissa med den goda smaken.

Via vårt menyverktyg kan du skapa din egen klimatsmarta matsedel för en hel vecka.

SKAPA DIN EGEN VECKOMENY

Kan man leva på bara grönt?

Proteinbrist är tack och lov inte något utbrett problem i Sverige. Men du behöver inte vara orolig för att du inte ska få i dig tillräckligt med protein när du går över till vegetarisk kost.

Våra godsaker från Anamma innehåller nämligen tillräckligt mycket protein för att tillgodose människors normala behov, vilket således innebär att dessa produkter kan ersätta köttet på tallriken.

Anamma Vegobitar i en bowl med grönsaker och pynt runtom skålen.
Kocken Mattias rör i grytorna.

Vår syn på soja som bas.

Emellanåt debatteras det kring soja och det är inte alltid så lätt att som konsument eller restauranggäst veta vad som gäller. Flera av produkterna inom Anamma är baserade på protein från sojabönan, så därför kan det vara bra att reda ut vår ståndpunkt i det hela.

Vårt sojaprotein utvinns från bönor som odlats i Europa och USA. Odlingarna ligger INTE i regnskogsområden och vårt sojaprotein är såklart INTE genmodifierad (GMO). All soja är certifierad, vilket innebär att odlingen av sojabönorna uppfyller diverse olika miljökrav.

MER OM ORKLAS HÅLLBARHETSARBETE
Anamma Vegobitar
Vegetarisk Lasagne
Vegetarisk rätt
Flera exempel på vegetarisk snabbmat från Anamma.
Tre personer i ett kök som samtalar kring en läsplatta.
Anamma Vego