Anamma

De allra flesta vet nog att framtidens mat är grön. Grön mat är bra för både klimatet och hälsan och många vill också äta mer grönt för att det är gott. För att möta den gröna trenden arbetar vi på Orkla Foods med Anamma, sojabaserade produkter som är både goda och bra för miljön!

Anamma Vegobitar
Vegetarisk Lasagne
Vegetarisk rätt

Veganskt och marknadsledande

Alla produkter från Anamma är veganska och vi är marknadsledande i Sverige inom just vegansk köttersättning. Det innebär att vi inte använder ägg, mjölk, ost eller några andra animaliska ingredienser i våra produkter. De flesta av våra produkter är baserade på det nyttiga sojaproteinet, undantag är Anamma Ekologisk Falafel som är baserad på kikärtor.

Protein från sojabönor

Vårt sojaprotein utvinns från sojabönor som torkas innan det transporteras till oss, därför blir transportens miljöpåverkan mycket liten. Vår soja är givetvis inte genmodifierad (GMO). Detta säkerställs genom att prover tas på varje leverans. Vi tillverkar alla våra Anamma produkter i Sverige.

anamma-blad-vänster

Varför välja Anamma?

Vår filosofi har alltid byggt på att vego-mat ska vara riktigt god och vi gör ingen skillnad på om du är vegan eller köttätare. Det är många som vill äta mat från växtriket och vår grej är att få det att hända. Därför har vi satsat allt på att göra helt vegansk mat till något riktigt gott och enkelt.

SE SORTIMENT
anamma-blad-höger
Flera exempel på vegetarisk snabbmat från Anamma.
Det vegetariska köket
Anamma Vego
Orkla FoodSolutions logga för vår klimatsmarta menyplanerare.

Klimatsmart veckomeny

Skapa din egen klimatsmarta veckomeny med vårt finfina menyverktyg. Du får direkt input på om din meny överstiger den rekommenderade CO2e-gränsen. Du kan också läsa mer om hur vi räknat här.

SKAPA VECKOMENY

Anamma Formbar Vegofärs

Äntligen! En vegansk formbar färs som är både god och oerhört lättarbetad. Perfekt för dig som vill laga egna biffar, bullar och limpor från grunden.

LÄS MER
Fyra olika sorter tillagade sojaprodukter på arbetsbänk
Bild på anamma broschyr

Recept & Broschyrer

Ta del av inspirerande receptbroschyrer.

SE BROSCHYRER