Anamma

De allra flesta vet förmodligen att framtidens mat är grön. Grön mat är bra för både klimatet och hälsan, och många vill också äta mer grönt för att det är så väldans gott.

På Orkla FoodSolutions arbetar vi hårt för att utveckla vår portfölj av vegetariska produkter för restaurang- och storhushållsmarknaden, så att så många som möjligt ska få möjlighet att äta riktigt god mat från växtriket.

Anamma Vegobitar
Vegetarisk Lasagne
Vegetarisk rätt
Tabbouleh sallad med Fyra skånska gryn med Krögarklass, Anamma Ekologisk Falafel och krämig tzatziki.
Tabbouleh sallad med Fyra skånska gryn med Krögarklass, Anamma Ekologisk Falafel och krämig tzatziki.

VEGANSKT OCH MARKNADSLEDANDE

Alla produkter från Anamma är veganska och vi är marknadsledande i Sverige inom just vegansk köttersättning. Det innebär att vi inte använder ägg, mjölk, ost eller några andra animaliska ingredienser i våra produkter.

Produkterna inom Anamma är baserade på soja, kikärta eller ärta, och flera av dem är dessutom nyckelhålsmärkta.

Anamma Vegokorv med potatis och surkål.
Anamma Vegokorv med potatis och surkål.

VÅR SYN PÅ SOJA SOM BAS

Det debatteras hett kring soja och det är inte alltid så lätt att som konsument veta vad som gäller. Flera av produkterna inom Anamma är baserade på protein från sojabönan.

Vårt sojaprotein utvinns från bönor som odlats i Europa och USA. Odlingarna ligger INTE i regnskogsområden och vårt sojaprotein är såklart INTE genmodifierad (GMO). All soja är certifierad, vilket innebär att odlingen av sojabönorna uppfyller diverse olika miljökrav.

Läs gärna mer om hur Orkla jobbar med hållbarhet här.

Kock lägger upp vegetarisk mat från Anamma på tallrik.
Kock lägger upp vegetarisk mat från Anamma på tallrik.

ANAMMA - ETT KLIMATSMART VAL

Det finns en lång lista med bra anledningar till att äta produkter från Anamma, men en av de viktigaste tankeställarna handlar om det faktum att livsmedel och vad vi äter utgör ungefär 1/4 av den globala klimatpåverkan, och runt 1/3 av de svenska hushållens klimatpåverkan. Att äta mat från växtriket och produkter från Anamma är ett enkelt sätt att minska din klimatpåverkan.

Via vårt receptverktyg kan du skapa din egen klimatsmarta matsedel för en hel vecka.

Vegetarisk servering sedd uppifrån.
Vegetarisk servering sedd uppifrån.

KAN MAN LEVA PÅ BARA GRÖNT?

Du behöver inte vara orolig för att du inte ska få i dig tillräckligt med protein när du går över till vegetarisk kost. Våra godsaker från Anamma innehåller nämligen tillräckligt mycket protein för att tillgodose människors normala behov, vilket således innebär att dessa produkter kan ersätta köttet på tallriken.

ETT VÄXANDE SORTIMENT

Anamma Formbar Vegofärs, Vegobullar och Vegonuggets gjorda på Ärta, serverade i olika skålar.

ANAMMA TRE GÅNGER ÄRTA

Vi har utvidgat veganska portföljen med tre nya produkter baserade på ärtprotein. Formbar Vegofärs, Vegonuggets och Vegobullar.

LÄS MER
Fyra olika varianter av Anamma formbar färs, sett uppifrån.

ANAMMA FORMBAR VEGOFÄRS

Prisvinnaren! En vegansk formbar färs som är både god och lättarbetad. Perfekt för dig som vill laga egna biffar, bullar och limpor från grunden.

LÄS MER
Bild på anamma broschyr

ANAMMA RECEPT OCH INSPO

Vi har en hel del broschyrer om du vill djupdyka i recept och inspiration kring våra produkter från Anamma.

LÄS MER
Flera exempel på vegetarisk snabbmat från Anamma.
Det vegetariska köket
Anamma Vego