Felix

Under vårt varumärke Felix hittar du ett oerhört brett sortiment av smaskiga och lättlagade produkter. En av de största kategorierna är färsprodukter, där vi också har ett undersortiment kallat Felix fri från. Felix fri från är färsprodukter som är speciellt framtaget för de som har lite speciella behov eller önskemål, och produkterna är bland annat fria från gluten, laktos, mjölk-, soja- och äggprotein.

Felix är även synonymt med ketchup och senap som varit folkliga favoriter sedan många år tillbaka. Dessa hittar man i alla möjliga varianter såsom sentomatpåsar, flaskor och hinkar.

Vidden av detta sortiment stannar så klart inte där. Felix erbjuder så många goda lösningar för alla typer av storkök att det nästan är svårt att få med alla. Här finns allt från potatisbullarpommes, inlagda gurkorrödbetor och risgröt, till pytter, pajerpajskal, soppor och mos. För att nämna några…

Spana gärna in hela vårt sortiment i vår produktbank, som du hittar länk till lite längre ner på sidan.

 

Felix Halloumi Hotpot
Närbild på Felix paj
En servering grönsakssoppa med färska grönsaker runt skålen
Felix Chipotle Chili

PRODUKTKATEGORIER INOM FELIX

FELIX FÄRS

Tallrik med pasta bolognese gjord på färsprodukter från Felix.
Tallrik med pasta bolognese gjord på färsprodukter från Felix.

FELIX FÄRSRÄTTER

Den kanske mest klassiska och svenska rätten av dem alla – köttbullen. Och få varumärken är så förknippade med den runda lilla delikatessen som Felix är. Under många års tid har vi rullat och försett folket med dess favorit, och för att lyckas krävs det så klart att man håller en hög nivå och ett aktuellt sortiment.

Men vi gör så klart mycket mer inom färskategorin än bara köttbullar. Felix sätter även stolt sitt namn på allt från hamburgare och pannbiffar, till järpar och krögarbiffar. Önskas ekologiska produkter så bjuds det självfallet på sådana också.

Köttbullar i stekpanna ur sortimentet Felix fri från.
Köttbullar i stekpanna ur sortimentet Felix fri från.

FELIX FRI FRÅN

Felix fri från är vårt färssortiment som är speciellt framtaget för de som vill kunna servera riktigt god mat till de gäster som är lite extra känsliga, utan att behöva kompromissa gällande den goda smaken. Vi tycker nämligen att alla förtjänar att äta riktigt god mat, oavsett vad man har för förutsättningar.

Vårt sortiment Felix fri från är alltid garanterat fritt från gluten, laktos, mjölk-, soja- och äggprotein. Fri från är en kvalitetsstämpel som endast används på produkter som är godkända enligt Livsmedelverkets regler och föreskrifter.

FELIX KOMPLETTA RÄTTER

Felix Grönkåls- och Fetaostpaj på ett serveringsfat.
Felix Grönkåls- och Fetaostpaj på ett serveringsfat.

FELIX PAJER OCH PAJSKAL

Paj är så enkelt och gott att servera gästerna, att det nästan kan ses som “mål i öppen kasse”. Från Felix kan vi bland annat erbjuda den smaskiga nyheten Grönkål- och fetaostpaj med Västerbottensost® som smakar himmelskt gott, men vi har många olika varianter att välja mellan. Allt du behöver göra är att värma och servera den.

Vi erbjuder även förbakade pajskal (självklart utan palmolja) om du vill skapa egna pajer från grunden. Ett busenkelt och smidigt sätt att motverka svinn på genom att använda maten som blev över från gårdagens lunchservering.

Felix vegopytt serverad på tallrik.
Felix vegopytt serverad på tallrik.

FELIX PYTTER

Har pytt en plats i dagens kök? Självklart! Pytten är en gammal klassiker som går att förnya och utveckla närmast i det oändliga. Dessutom är det en alldeles utmärkt “svinnprodukt” eftersom det mesta från dagen innan går att spara, hacka ner och steka till en smaskig pytt i panna. Eller varför inte pytt i bleck om du håller till i ett större kök?

Felix erbjuder en mängd olika pyttbaser som du enkelt kan krydda och göra till dina egna, eller servera dem precis som de är. Med inlagda rödbetor och en klick ketchup från Felix är lunchen räddad.

Gulaschsoppa serverad med en macka på after ski.
Gulaschsoppa serverad med en macka på after ski.

FELIX SOPPOR

Soppa ses ofta som en måltid för det kallare halvåret, men inget kunde vara mer fel. Att servera soppa som alternativ på lunchen är alltid en given succé, oavsett vilken årstid det är. Det finns numera även krogar och gatukök som har just soppan som fokusrätt på menyn.

Både gulaschsoppan och ärtsoppan från Felix är färdigkryddade och enkla att tillaga, men som med många andra av våra smaskiga produkter går det alldeles utmärkt att sätta sin egen smak på sopporna.

FELIX GRÖNSAKER

Biff från Krögarklass på vit tallrik med inlagda rödbetor och Felix hel saltgurka med skysås
Biff från Krögarklass på vit tallrik med inlagda rödbetor och Felix hel saltgurka med skysås

FELIX GURKOR

Gurkor är en riktig klassiker i Felix sortiment. Vi har lagt in gurkor sedan 1930-talet och vågar därför lova att vi vet vad vi håller på med. Vi kan det här med god smak och bra kvalitet, helt enkelt. I sortimentet hittar du bland annat tunnskivade och längdskivade smörgåsgurkor, samt hela saltgurkor och vår berömda Bostongurka.

Dessutom hittar du även vår delikata smörgåsgurka i en ekologisk variant, speciellt framtagen för att värna lite extra om miljön och för dig som av olika skäl vill kunna erbjuda gästerna ett ekologiskt alternativ på tallriken.

Orkla FoodSolutions rödbetor, tillbehör och såser i små skålar.
Orkla FoodSolutions rödbetor, tillbehör och såser i små skålar.

FELIX RÖDBETOR

Rödbetan är inte bara en trendig rotfrukt, utan den är även fylld med goda näringsämnen. Traditionellt används den mycket till pytt i panna och kalops, men numera vågar kockarna ta ut svängarna lite mer och den inlagda rödbetan dyker upp på alltfler tallrikar.

Felix erbjuder ett par olika varianter av sina inlagda rödbetor för storhushållsmarknaden, så att du som arbetar i professionella kök ska kunna hitta en variant som passar just dig. Föredrar du skivade eller tärnade? Oavsett vad du väljer så kommer de dessutom att vara ekologiska.

FELIX POTATIS OCH ROTFRUKTER

Felix klyftpotatis i en serveringsskål med Felix Pannbiff i bakgrunden
Felix klyftpotatis i en serveringsskål med Felix Pannbiff i bakgrunden

FELIX POTATIS

Det finns ett brett utbud av potatisprodukter inom Felix som passar alldeles utmärkt för alla. Från snabbmatskiosker och lunchrestauranger, till skolbespisningar och sjukhusköken. Potatisbullar, rösti, pyttpotatis, gratänger, klyftor och pommes. Det finns en potatis för alla kan man nästan säga.

Sedan har ju Felix även ett gediget utbud av mos för storhushåll som man inte får glömma. Här finns flera olika varianter beroende på vad gästerna har för smakpreferenser och vad du och ditt kök har för förutsättningar och önskemål.

Felix rödbetor som tillbehör på tallrik.
Felix rödbetor som tillbehör på tallrik.

FELIX ROTFRUKTER

Potatis i all ära, men visst kan det vara gott med något annat ibland!? Som av en händelse erbjuder Felix ett antal olika rotfruktsbaserade alternativ till den populära knölen. Inom sortimentet hittar du bland annat smaskigheter såsom rotfruktsmedaljonger och rotfruktsgratäng.

Det finns även klyftade rödbetor av utsökt kvalitet som du som kreativ köksmästare enkelt sätter din egen prägel på. Och varför inte slänga upp en klick hederligt Felix rotmos på din nästa lunchmeny? Klassisk husmanskost som får alldeles för lite uppmärksamhet.

FELIX SMAKSÄTTARE

Hamburgare, pommes och ketchup från Bähncke, serverad i en smart takeaway-förpackning inom konceptet Fast Casual från Orkla FoodSolutions.
Hamburgare, pommes och ketchup från Bähncke, serverad i en smart takeaway-förpackning inom konceptet Fast Casual från Orkla FoodSolutions.

FELIX KETCHUP & SENAP

Finns det något med klassiskt än ketchup och senap på en varm korv? Skulle vara att det är just Felix som står för ketchupen och senapen i så fall. Dessa favoriter hör hemma i alla kök och serveringar, allt ifrån skolmatsalen och gatuköket, till lunchrestaurangen och hotellbistron.

Eftersom de hör hemma överallt, finns de också tillgängliga i flera olika förpackningar. Allt från små portionsförpackningar till stora sentomatpåsar. Här finns också kravmärkta varianter samt helt osötade. Något för alla smaker, helt enkelt.

Bricka med lyxiga pommes med topping, såser och dressing från Bähncke, Orkla FoodSolutions.
Bricka med lyxiga pommes med topping, såser och dressing från Bähncke, Orkla FoodSolutions.

FELIX SÅS & DRESSING

Felix har även chilisås och salsa i sitt sortiment, och det är inget snack om att det är den perfekta smaksättaren i en mängd olika såser och maträtter. Med sin milda hetta och goda smak blir den snabbt en favorit i kockens kök, eller direkt på tallriken som ett gott tillbehör.

Dressingar är också en populär kategori inom Felix. De mindre flaskorna finns i många olika smaker, och för professionella kök och storhushåll med tillgång till sentomater erbjuder vi storsäljarna Sweet Chili Sauce  samt Rhode Island.

MER OM PRODUKTKATEGORIERNA

PRODUKTER FRÅN FELIX

SE SORTIMENT
Två personer som plockar morötter och lägger i en låda.
Flicka som äter burgare från Felix.
Barn som står på rad och håller upp grönsaker.