Ekologiska produkter

Vi på Orkla FoodSolutions hjälper gärna till att öka intresset för ekologiska produkter inom restaurangbranschen. Därför satsar vi en hel del på vårt ekologiska sortiment under bland annat varumärkena Lecora, Felix och Önos.

Genom att erbjuda ekologiska produkter hjälper vi dig att uppnå dina ekologiska mål. Samtidigt som du serverar god och näringsriktig mat som dina gäster kan lita på.

En skål med klyftpotatis från Felix och en tallrik med biff, sås och grönt i bakgrunden.

Varför välja ekologiskt?

I ekologiska livsmedel är det förbud mot användning av naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel. Land-, mark- och vattenlevande organismer skyddas därmed från negativa effekter av kemikalier. Det blir på så vis fler blommor som ger föda åt pollinerande insekter, vilket i sin tur gynnar fåglar.

De naturfrämmande kemiska bekämpningsmedlen kan naturligtvis även ha viss hälsoeffekt på oss människor. En annan viktig faktor ur hälsosynpunkt är den restriktiva användningen av antibiotika. Resistens mot antibiotika skulle få stora konsekvenser för både människornas och djurens hälsa.

Skördefilmer

Våra ekologiska råvaror kommer från noga utvalda gårdar och odlare runt om i landet. Framförallt kommer mycket från ett landskap som ofta kallas Sveriges skafferi, nämligen bördiga Skåne.

Här nedan kan du ta del av korta, beskrivande filmer om våra gurkor, rödbetor, potatisar och äpplen – från frö till skörd!

Play Video

Våra ekologiska produkter

Fler delar av vårt hållbarhetsarbete

Att arbeta med hållbarhet är något som genomsyrar hela Orkla. En stor del av alla klimatutsläpp relateras till mat och som en av Sveriges största livsmedelsproducenter är det viktigt att vi ta vårt ansvar.​

Vår plattform för framtidens hållbara och hälsosamma mat. Genom event, webinar, koncept, produkter och samarbeten hoppas vi uppnå en bättre och godare värld. Tillsammans.

Orkla FoodSolutions tar ett aktivt ansvar för att minska matsvinnet – en av de största miljöbovarna. Och en av de mest onödiga. Vi försöker även hjälpa restauranger och storkök att minska sitt eget matsvinn.

Vi har klimatberäknat våra recept och produkter, så att du enklare ska kunna göra kloka val när du handlar och planerar dina menyer. Här kan du läsa om tankarna som ligger till grund för detta.