Ekologiska produkter

Vi på Orkla FoodSolutions hjälper gärna till att öka intresset för ekologiska produkter inom restaurangbranschen. Därför satsar vi en hel del på vårt ekologiska sortiment under bland annat varumärkena Lecora, Felix och Önos.

Genom att erbjuda ekologiska produkter hjälper vi dig att uppnå dina ekologiska mål. Samtidigt som du serverar god och näringsriktig mat som dina gäster kan lita på.

En skål med klyftpotatis från Felix och en tallrik med biff, sås och grönt i bakgrunden.

Varför välja ekologiskt?

  • För renodlad mat. Du slipper lager av gifter och kemiska bekämpningsmedel på dina varor.
  • För renare vatten. Bekämpningsmedel från åkrar kan läcka till sjöar och vattendrag.
  • För en bättre djurhållning. Ekologiskt kött, ägg eller mejeriprodukter får du livsmedel från en naturligare djurhållning.
  • För mer hälsosam mat. Mejeriprodukter och kött som är ekologiska har en bättre fettsyrasammansättning och innehåller högre halter av de nyttiga omega-3 fettsyrorna.
  • För klimatsmartare mat. Ekologisk produktion kräver mindre energi än konventionell.

Skördefilmer

Våra ekologiska råvaror kommer från noga utvalda gårdar och odlare runt om i landet. Framförallt kommer mycket från ett landskap som ofta kallas Sveriges skafferi, nämligen bördiga Skåne.

Här nedan kan du ta del av korta, beskrivande filmer om våra gurkor, rödbetor, potatisar och äpplen – från frö till skörd!

Våra ekologiska produkter

Mer om vårt hållbarhetsarbete

Många olika rätter ståendes på en beige bakgrund. Ovanför dem syns en grön symbol som indikerar hur stor klimatpåverkan rätterna har.

Klimatmärkning

Vi har klimatberäknat våra recept och produkter, så att du enklare ska kunna göra kloka val när du handlar och planerar dina menyer. Klimatberäknade recept

Läs mer
Öppna landskap i soluppgången. Kullar, träd och gulaktigt solsken över ängarna.

Hållbarhet

Orkla FoodSolutions GOD MAT SOM GÖR GOTT Att arbeta med hållbarhet är något som genomsyrar hela Orkla och är alltid med på agendan, oavsett vilka

Läs mer