Grebbestads Ansjovis

Originalet med den så välkända rosa burken.

I Sverige används skarpsillen för att göra ansjovis och sardiner, medan man i andra delar av världen använder andra arter för att skapa desamma. Till Grebbestads ansjovis används den finaste råvaran vi kan uppbringa av skarpsill (Sprattus sprattus). Skarpsillen fiskas främst på hösten och vintern, och då i huvudsak längs den svenska västkusten. Lagring av skarpsillen sker i våra bergrum i Kungshamn och inläggning av Grebbestads ansjovis sker på fabriken i Kungshamn. Burken är fri från Bisfenol-A.

Grebbestads ansjovis är naturligtvis ett självklart val som ingrediens i varje Janssons frestelse, men det går givetvis utmärkt att använda den fina fisken i fler rätter än så. Varför inte bara avnjuta den på kvällsmackan med några äggskivor, eller som en smaskig proteinkälla i sommarsalladen?! Grebbestads ansjovis är även perfekt att “mosa” och använda som smakförstärkare i såser, exempelvis till både vilt och nöt.

Gubbröra serverad i en förpackning från Grebbestads ansjovis.

SÖK RECEPT

Vi har flera goda recept med Grebbestads ansjovis i vår receptbank.

TILL RECEPTFÖRSLAG
Öppnad burk med Grebbestads ansjovis sedd från ovan tillsammans med flera andra liknande förpackningar.

SÖK PRODUKT

Spana in våra olika typer av förpackningar för Grebbestads ansjovis.

TILL PRODUKTINFO
Öppnad förpackning av Grebbestads ansjovis, med flera förpackningar i bakgrunden.
Asiatisk maträtt med Grebbestads ansjovis, aubergine och mangold.