Koncept

Att ta fram starka koncept för restauranger, skolor, hotell, fast food och andra storkök är vår specialitet. Vi förstår nämligen att alla verksamheter ser olika ut och har sina egna unika behov och utmaningar.

Att utvecklas och hitta passande rätter med god variation betyder mycket för att hålla gästerna nöjda. Och här har vi på Orkla FoodSolutions massor att erbjuda dig och din verksamhet.

Scrolla neråt i lugn och ro, så hoppas vi att du ska finna något som inspirerar just dig.

Logotyp för konceptet 50/50.

50/50

Hälften animalisk och hälften formbar vegofärs är bra på så många sätt. De tre viktigaste anledningarna är hållbarhet, god ekonomi och en god kvalitet på slutprodukten.

Vi har produkterna, inspirationen och kunskapen för att hjälpa dig att komma igång eller vidareutveckla detta revolutionerande sätt att tillaga och servera dina framtida färsrätter.

Logotyp för Fast Fusion Climate Week.

Fast Fusion Climate Week

Fast Fusion Climate Week är konceptet för alla som arbetar i skolans värld. Och som vill vara med och göra skillnad för klimatet och våra älskade barns hälsa.

Färdiga recept som är klimatberäknade, pedagogiskt material, affischer, filmer, och mycket mera. Gör det extra roligt att käk god och hållbar mat i skolan.

Logotyp för Fast Fusion Friday.

Fast Fusion Friday

Vilka ämnen gillar skolbarnen bäst? Vi tror att smakämnen från världens alla hörn kan bli nästa favorit.

Genom Fast Fusion Friday erbjuder vi inspiration så att du kan erbjuda god och vällagad mat med världens smaker i centrum. Allt serverat i cool “fast food”-anda som gör fredagens lunchen till en riktig höjdare. Och mer hållbar.

Logotyp för Fast Vego.

Fast Vego

Det gröna, vegetariska köket växer så att det knakar och branschen för snabbmat är inget undantag. Därför vill vi gärna hjälpa dig som verkar inom just fast food.

Här har vi tagit fram en vego-manual, massor av enkla tips och recept, samt marknadsmaterial för dig att använda eller inspireras av.

 

Logotyp för Go Goodness.

Go Goodness

Hemgjorda färdigrätter och drycker att ta med i farten. Mackor och rullar i bowls, glas och muggar. Snabbt och bekvämt får kunden fräsch påfyllning som stillar suget omedelbart.

Tips och inspiration för god mat i farten. Utvecklat för caféer, men fungerar lika bra för dig som driver ett hotell.

Logotyp för Gott & Grönt.

Gott och Grönt

Idag vill alla äta mer vegetariskt och tillsammans med oss kan du enkelt förbättra utbudet och höja kvaliteten på maten du serverar.

Genom Gott och Grönt vill vi inte bara erbjuda inspiration i form av recept. Vi erbjuder även dig och din organisation en utbildning för att lyfta era kunskaper kring det vegetariska köket.

Logotyp för Hälsa på Maten.

Hälsa på Maten

Hälsa på Maten har sitt ursprung i en kokbok som är fullmatad med tips och rolig pedagogik. Målet är att få skolbarnen att tycka det är roligare och godare att äta mer hälsosamt och hållbart.

Konceptet och receptboken är framtagen i samarbete med forskare, folkhälsoutvecklare, kostchefer, pedagoger och kockar.

Logotyp för Heja Husman.

Heja Husman

Idag är många flexitarianer och vill äta mer vegetariskt med jämna mellanrum. Man vill äta hälsosamt samtidigt som man vill äta riktigt gott.

Genom Heja Husman gör vi det enkelt för dig att bjuda på klassiska såväl som vegetariska versioner av svensk husmanskost.

Logotyp för Hot to Go.

Hot to Go

Många gäster som ofta är på språng? Genom Hot to Go kan vi erbjuda dig ett sortiment av snabba och goda rätter som kvickt blir redo att ätas i farten.

Maten tillagas enkelt i ugnar som du troligtvis redan har på plats. Men om du önskar, så kan vi även erbjuda Sveriges första helhetskoncept för försäljning av varm mat i värmeskåp. Snabbare än så går det knappt.

Logotyp för Smarta Julbord.

Smarta Julbord

Julbordet är och förblir en kär del i våra mattraditioner. Därför är julborden ofta ett lönsamt inslag för många restauranger och hotell.

Genom Smarta Julbord inspirerar och visar vi dig hur du kan uppdatera ditt julbord till dags dato. Trendigt eller traditionellt. På plats eller som take away. Vi hjälper dig att vara flexibel.

Logotyp för Snackisar.

Snackisar

Våra Snackisar är bra och busenkla mellanmål, speciellt framtagna för dig som arbetar inom äldreomsorgen. Och som har begränsat med tillgång till ett fullskaligt kök.

Inom vård och omsorg finns ett extra stort behov av att kunna servera en varierad och energirik kost till de äldre och sjuka. Därför har vi skapat dessa mellanmål som är extra väl genomtänkta näringsmässigt.

Logotyp för Varmt & Kallt.

Varmt och Kallt

Cool, hållbar och vegetarisk mat för dig som är verksam i skidbackarna eller på stranden. Inspiration för säsongskrogen som vill dra ut på sin säsong, helt enkelt.

Vi bjuder på varmt och kallt. Traditionellt och modernt. Du hittar reportage, inspiration, recept och verktyg som hjälper dig att nå säsongsgästerna.

Vad vill du härnäst?