The Food Hub – Trender

Nyfiken på de senaste trenderna inom restaurang, storhushåll och foodservice? 

The Food Hub är vår samlingsplats för allt som har med trender och inspiration inom restaurangbranschen att göra. Vi uppdaterar naturligtvis kontinuerligt med nytt material.

På vår Youtube-kanal hittar du såväl trendspaningar och matrapporter som merförsäljningstips, konceptutveckling och filmer.

Trend Update 2024

För att göra Trend Update 2024 så relevant som möjligt, har vi i år valt att dela upp våra spaningar i fyra olika segment.

Play Video about Trend Update 2024 - Offentliga kök.

Trender: Skola, vård och omsorg

Krismenyer och lager. Kan vi ha en spot-marknad för offentliga kök? Skolorna i ekonomisk kläm. 50/50 är helt 100 som kött. Köttbullar varje dag.

Play Video about Trend Update 2024 - Privat restaurang.

Trender: Restaurang

Crossover kitchens bara ökar. Nya franska vågen. De-skilled kitchens löser kockkrisen. Har du 10 arter på tallriken? Dry aged fish är hett.

Play Video about Trend Update 2024 - Fastfood och convenience.

Trender: Fastfood och convenience

Återanvändbar take away. Är burgaren död? Hemliga såsen som lockar Gen Z till McDonald’s. Elbilen förändrar mack-maten. Dåliga tider – bra för fastfood.

Play Video about Trend Update 2024 - Hotell och konferens.

Trender: Hotell och konferens

Vi vill konferera mera, fast mindre. Satsa på co-working och sömnturism. Svag krona gör svensk turism till vinnare. Bleisure-hotell lockar med bra bizcation. Så blir frukosten mer svinnsmart.

Ann intervjuar Mustafa Sherif.

Trend Update 2023

Inför 2023 såg vi sex starka trender inom foodservice-branschen som fortfarande är aktuella till stor del. I dessa bistra tider så hoppas vi kunna bidra till nytänkande och inspiration inför dina nuvarande och kommande utmaningar.

Det var femte året i rad som vi på Orkla FoodSolutions gjorde denna framtidsspaning, så man kan väl nästan kalla det för en årlig tradition numera.

Läs summeringen och se vår Trend Update 2023

Med trender och inspiration i fokus

Genom The Food Hub för vi på Orkla FoodSolutions ut aktuella trender inom restaurangbranschen. Det kan röra sig om allt från filmer och artiklar, till allmänna webinar och skräddarsydda kundträffar.

Hör gärna av dig om du och din organisation vill köra en liten trendspaning och kanske workshop kopplat till det. Vi är alltid pigga på nya samarbeten.

Vägg med post-it:s från workshop.
Logga för The Food Hub - Webinar och föreläsningar

Mängder av trendfilmer

På vår Youtube-kanal hittar du en hel spellista med filmer från The Food Hub. 

Hur man tar sig tillbaka efter pandemin, hur man minskar svinnet, intervjuer med krögare, tidigare trenduppdateringar.

Hur mycket som helst alltså!

Spana in spellistan med samtliga filmer från The Food Hub.

Ann intervjuar Sebastian Lönnberg.
Trend nummer 4 - Next veg.
Ann intervjuar Anton Nilsson.
Fyra bowls mot en grå bakgrund.