Grönsaker

Att ta fram inlagda gurkor och rödbetor för restaurangmarknaden, som dessutom är av hög kvalitet, är onekligen något vi brinner för. Dina gäster förtjänar bara det bästa, och vi älskar grönsaker och har jobbat med detta ända sedan begynnelsen av varumärket Felix.

1939 startade Herbert Felix upp sin verksamhet med inläggning av gurkor. Sedan dess har sortimentet utvecklats en hel del, men våra klassiska och omtyckta gurkor finns naturligtvis fortfarande kvar.

VÅRA VARUMÄRKEN INOM GRÖNSAKER

Våra inläggningarna av gurka, och till viss del även rödbeta, finns i många olika varianter; hela, skivade, tunnskivade, tärningar – i både större och mindre förpackningar.

Utöver inlagda gurkor och rödbetor har vi även andra tillbehör som underlättar livet i köket och höjer de rätter du serverar. Du hittar exempelvis även pumpasallad, pickles, syltlök, grillgurka, Bostongurka®, cornichons, brunkål och rödkål hos oss.

Rödbetan är en mångsidig, och ibland underskattad, klassiker.

Rödbetan kom till Norden i samma veva som potatisen anlände och har länge varit en klassiker på de svenska matborden. Och även om rödbetan är en självklarhet tillsammans med pyttipanna, så finns det så oerhört många fler tillfällen där rödbetan passar in. Inte minst i som färg- och smaksättare i olika röror och sallader.

Dessutom är rödbetan full med godsaker som kroppen behöver, såsom C-vitamin, järn och kalium. Mumsigt på så många sätt.

Skivade rödbetor på ett papper tillsammans med skålar med olika röror gjorda på rödbeta.
Inlagda gurkor i en hög.

Gurka, gurka, gurka.

Gurkan innehåller bland annat godsaker såsom Vitamin A, C och K, samt Magnesium. Men den är inte bara full med godsaker, den smakar ju riktigt gott också!

Inlagd gurka är ett väldigt populärt tillbehör till många olika rätter och mellanmål, och alla har sina egna favoriträtter, till vilka denna krispiga läckerbit är ett måste. Vi erbjuder restauranger och storkök en mängd varianter, till exempel hela, skivade, hackade, räfflade, tunnskivade och längdskivade. Perfekt när du ska servera dina gäster just deras favoritgurka.

Som man sår, får man skörda.

Visste du att under tio intensiva sommarveckor plockas alla gurkor som ska läggas in, och som sedan ska täcka behovet ända till nästa säsong? Rödbetorna skördas dock av naturliga skäl lite längre fram på hösten.

På Orkla har en lång tradition av att lägga in grönsaker och vi har odlingsexperter som är delaktiga i hela odlingsförloppet, från sådd till skörd. Vi försöker så långt det går att köpa in råvaror från svenska och lokala odlare, och råvarorna kommer i allra flesta fall från våra IP-certifierade kontraktsodlare i södra Sverige. Allt landar så småningom på anläggningen i Eslöv.

Hög med nyskördade gurkor på en åker, med en traktor i bakgrunden.
Nyskördade rödbetor som åker på ett band.

Grönsaker för en grönare planet.

På Orkla Foods Sverige strävar vi efter att minska belastningen på miljön och klimatet på många olika sätt. Flera av våra grönsaker packas i koniska burkar, och genom att använda koniska burkar förenklas hanteringen av tomma förpackningar, eftersom de kan staplas i varandra. Något som i sin tur leder till ett minskat behov av transporter.

Våra rödbetor och gurkor är naturligtvis inlagda i konservburkar utan Bisfenol A, och sedan 2016 är dessutom all elenergi på vår anläggning i Eslöv förnyelsebar, något vi är mycket stolta och glada för.

DET ÄR TILLBEHÖREN SOM GÖR DET

Biff från Krögarklass på vit tallrik med inlagda rödbetor och Felix hel saltgurka med skysås
Biff från Krögarklass på vit tallrik med inlagda rödbetor och Felix hel saltgurka med skysås

FELIX - KLASSISKT OCH GOTT

Felix tummar aldrig på kvaliteten och vet hur viktigt det är med goda tillbehör till maten, det är ju liksom det som gör hela pricken över i:et. Felix erbjuder olika varianter såsom tunnskivade, hela, längdskivade, tärnade och den gamla klassikern i gatuköken – Bostongurka®.

Flera av produkterna i Felix utbud är dessutom KRAV-märkta, så om du arbetar i en organisation som vill arbeta med ekologiska produkter finns det självklart flera sådana alternativ också.

Vegopizza med Anamma Pulled vego och Önos Pumpasallad.
Vegopizza med Anamma Pulled vego och Önos Pumpasallad.

ÖNOS - HÖG KVALITET OCH LITE AV VARJE

Önos är synonymt med tradition och hög kvalitet. Oavsett om du bjuder på pyttipanna, köttbullar, sjömansbiff, hamburgare, kalops eller vad som helst, så är det ofta tillbehören som gör hela skillnaden. Med Önos vet du att du får högsta kvalitet och samma goda smak som det alltid varit.

Inom Önos hittar man dock inte bara gurkor och rödbetor, utan här finns även pickles, syltlök, cornichons och strimlad pumpasallad som fungerar alldeles utmärkt i en pizzasallad. Våga testa något nytt redan idag.

Hög med rödbetor som skördats.
Hög med rödbetor som skördats.

STORT SORTIMENT GER STOR FÖRDELAR

Vår sortimentsbredd gör att vi kan ta tillvara på i princip alla gurkor och rödbetor.

Gurkor som inte kan användas hela eller som skivor, används istället till att göra Bostongurka®. Gällande rödbetorna så blir de små till delikatessrödbetor, mellanstora blir skivade och de största används till tärnade produkter.

Alla har ett syfte, helt enkelt.

TIPS OCH RECEPT

I vår receptbank kan du får massvis av tips på goda recept med de bästa tillbehören från Felix och Önos. Du kan även skapa din egen klimatsmarta veckomeny med över 500 klimatberäknade recept.

HUR GÅR DET TILL?

Vill du se mer om hur vår produktion av dessa små läckerbitar går till så spana in filmklippen här under. Du hittar fler filmer om både grönsaksodlingen och annat på vår YOUTUBE-KANAL också.

TA NÄSTA STEG

Ulrik från Orkla FoodSolutions pratar med mässbesökare.
Ulrik från Orkla FoodSolutions pratar med mässbesökare.

DU HÖR VÄL AV DIG?

Vill du få mer tips och kreativ inspiration kring hur du kan variera dina lunchmenyer och rätter? Eller är du kanske nyfiken på någon av våra produkter? Tveka inte att höra av dig till oss omedelbart med dina frågor.

TILL KONTAKTUPPGIFTER

Kvinna dricker kaffe och kollar på sin mobiltelefon.
Kvinna dricker kaffe och kollar på sin mobiltelefon.

KOLL PÅ DET SENASTE!

Cirka en gång i månaden mailar vi ut ett nyhetsbrev med nyheter, koncept, tips, recept och en massa andra godsaker. Så för att inte missa något rekommenderar vi starkt att du registrerar dig till vårt finfina nyhetsbrev.

TILL ANMÄLAN NYHETSBREV

Nyskördade gurkor lastade på pall ute på en åker.
Felix rödbetor som tillbehör på tallrik.
Skål med inlagd gurka från Önos.
Rödbetssmoothie med kanel och lime.