Växtbaserat

Vegetariskt. Veganskt. Växtbaserat. Den gröna trenden växer och det finns många olika anledningar till att folk vill äta mer från växtriket. Numera är det helt enkelt ett måste att erbjuda vegetariska alternativ på sin meny, oavsett om du är ett café, ett lunchställe eller en skolrestaurang. Vilken tur då att vi kan det här med vegetariska produkter för restaurang och storkök.

Vi har inte bara ett väldigt brett utbud av gröna produkter, utan vi erbjuder även koncept, recept och utbildningar inom det vegetariska. Vi har till och med tagit fram en vegetarisk handbok för dig som tycker det är lite svårt att komma igång, eller som känner att du skulle vilja ha mer kunskap inom det gröna köket.

Låt dig inspireras här på hemsidan och hör gärna av dig till oss om du har några frågor.

VÅRA VARUMÄRKEN INOM VÄXTBASERAT

Vi erbjuder ett brett sortiment av gröna produkter för foodservice-marknaden; allt från fullt ut veganska, till lakto-ovo-vegetariska alternativ. Under varumärket Felix kan vi exempelvis erbjuda en vegetarisk pytt samt potatisbullar och paj, medan vi under varumärket Lecora har allt från grönsaksbiff crispy chili, grönsaksnuggets och mungfärs till vegetariska schnitzlar, falafel och vårrullar.

Vårt kanske allra grönaste varumärke – Anamma – erbjuder helt veganska och ärt- eller sojabaserade produkter såsom formbar vegofärs, nuggets, pulled vego, burgare, chorizo och vegobullar. Från senaste gröna tillskottet Naturli’ hittar du två goda burgare (gjorda på soja respektive favaböna och ärta), bredbart och block för den som inte vill använda animaliskt smör, samt Joe’ Kurt – en gudomligt gott och grönt alternativ till yoghurt.

Ännu en vegansk färsrevolution i köket.

Det fanns ett behov på marknaden av en vegetarisk färs som kunde fungera som substitut till klassiska rätter baserade på fläskfärs. Sagt och gjort. Nu kan du göra dina piroger, pizzor och Carbonara helt gröna, med senaste vegofärsen från Anamma, med smak av rökt skinka.

LÄS MER OM ANAMMA VEGOSKINKFÄRS
Tre bitar av en pirog med Anamma Vegoskinkfärs, tomat och sallad på en vit tallrik.
Närbild på dekorerad cheeseburgare från Naturli'.

Naturli' Burger är kompromisslös och alldeles underbar.

Äntligen en riktigt god, växtbaserad burgare för de som inte vill kompromissa. Burgaren är tjock, saftig, porös och en av få burgare på marknaden som smäller gamla, traditionella köttburgare på fingrarna gällande både smak och textur.

Utomordentligt bra för de restauranger som vill ge sina gäster en riktig smaksensation med grönt samvete.

LÄS MER OM NATURLI'

Det är inte bara barnen som älskar nuggets.

Nuggets är en riktig favorit i skolköken och på barnmenyerna, men det är knappast någon hemlighet att även vuxna älskar denna enkla och krispiga rätt.

Hos oss hittar du flera olika alternativ om du vill variera din gröna nugget-meny. Eller vad sägs om Vegonuggets Ärta, Green Nugget, Grönsaksnuggets, Åkerbönsnuggets och Mungbönnuggets?

SE SORTIMENT AV NUGGETS
Vegonuggets Ärta från Anamma upplagda på tallrik och i bleck.
Färs, kålpussing, bullar och biffar gjorda på Anamma Formbar Vegofärs.

Gör vad du vill med formbar vegofärs.

När vi först lanserade vår formbara vegofärs från Anamma, uppstod över en natt ett oändligt antal möjligheter att skapa klassiska färsrätter i vegetariskt format. Numera finns det två varianter som båda är lättarbetade och riktigt goda – en med sojabas och vår senaste variant som är gjord på ärta.

Helt perfekt för de skolkök, restauranger och lunchställen som vill laga sina egna biffar, bullar och limpor från grunden, och samtidigt minska sitt klimatavtryck.

SE SORTIMENT AV FORMBAR VEGOFÄRS

En paj gör det enkelt för dig och gott för dina gäster.

Matpajer från Felix är ett säkert kort när du vill servera gästerna något gott utan att du måste anstränga dig alltför hårt. Finns i flera klassiska varianter som också är lacto ovo-vegetariska, eller vad sägs om exempelvis Grönkål och Fetaostpaj, eller varför inte Grekisk Ostpaj!?

Om du har möjlighet, så lägg gärna ett par minuter på att garnera och pimpa pajen lite, så kommer bitarna fullkomligen att flyga från menyn ska du se.

SE SORTIMENT AV VEGETARISKA PAJER
Felix Matpaj med Grönkål och Fetaost, på ett uppläggningsfat på fot.
Hand som tar en quesadilla och en skål med Frankful Ch**se Dip bredvid.

Doppa som en vegan, hela dan.

Frankful Vegan Ch**se Dip – den extremt goda och flexibla dipsåsen, som är så mycket mer än en dipsås!

Flera nöjda kunder har nämligen berättat för oss, att de med stor framgång använt den som spread på sina veganska burgare (istället för animalisk ost), eller som topping på sallader och nachos.

Hur kommer DU att servera den?

LÄS MER OM FRANKFUL CH**SE DIP

Vem är Joe' Kurt?

Just denna fråga kanske du ställer dig. Låt oss då få förklara.

JOE’ KURT är ett 100% växtbaserat alternativ till yoghurt baserad på mandel, som odlats i Europa. Med sin lena, krämiga konsistens och väl avvägda smak som är precis lagom syrlig är de olika serveringsmöjligheterna många; ätas som den är, toppad med granola och frukt, mixad i smoothien eller i en kall sås/röra.

Tillgänglig i smakerna Naturell, Vanilj, Jordgubbe och Banan/Päron.

LÄS MER I BROSCHYREN
Naturli' Joe' Kurt Päron/Banan med en skål och kaffe i glas.

NYFIKEN PÅ VÅRA PRODUKTER?

SE VEGETARISKT SORTIMENT

LÅT OSS HJÄLPA DIG

Har du svårt att vara kreativ när det kommer till vilka vegetariska alternativ du ska servera dina gäster? Var lugn. Vi har massor av koncept, recept och inspiration som hjälper dig att lyckas.

KONCEPT

Tre exemplar av Gott & Grönt Vegetarisk Handbok på grön bakgrund.

GOTT & GRÖNT

SERVERA VEGETARISKT. VARJE DAG.

Idag vill alla äta mer vegetariskt och tillsammans med oss kan du enkelt förbättra utbudet och höja kvalitén på lunchmaten. Vi vill helt enkelt hjälpa dig att servera god vegetarisk lunch som faller många i smaken – alla dagar i veckan.

LÄS MER OM GOTT & GRÖNT
Fast Vego, ett vegetariskt koncept från Orkla FoodSolutions för dig som arbetar inom snabbmat och café.

FAST VEGO

VEGETARISK SNABBMAT

Det ”gröna” växer så det knakar och snabbmatssektorn är inget undantag. Därför vill vi hjälpa dig som sysslar med just fast food. Här hittar du en vego-manual, massor med enkla recept och även jättecoolt tillhörande marknadsmaterial.

LÄS MER OM FAST VEGO
Tecknad gubbe med broccoli som hatt och som säger hej. Hälsa på maten från Orkla FoodSolutions.

HÄLSA PÅ MATEN

KLOK KOKBOK FÖR SKOLAN

Hälsa på maten har sitt ursprung i en kokbok – fullmatad med inspirerande tips och rolig pedagogik som kommer direkt från en superkombination av forskare, folkhälsoutvecklare, kostchefer, pedagoger och kockar.

LÄS MER OM HÄLSA PÅ MATEN

RECEPT & INSPIRATION

Receptbroschyrer från konceptet Next Is Now på en bakgrund av betong

NEXT IS NOW - FRAMTIDENS MAT

Här har vi samlat en massa goda och hållbara recept för att du enkelt ska kunna laga framtidens mat.

LADDA NER
Anamma Vegochorizo receptfolder januari 2019.

ANAMMA VEGOCHORIZO

Åtta smaskiga och heta recept att servera till lunch, för lunchrestaurang, skola, fast food och café.

LADDA NER
Uppslag ur vår receptfolder Gott & Grönt - Plant based Cooking.

GOTT & GRÖNT

Gott & Grönt är fylld med recept som hjälper dig att servera vegetarisk lunch, alla dagar i veckan.

LADDA NER

TA NÄSTA STEG

Ulrik från Orkla FoodSolutions pratar med mässbesökare.
Ulrik från Orkla FoodSolutions pratar med mässbesökare.

DU HÖR VÄL AV DIG?

Vill du få mer tips och kreativ inspiration kring hur du kan variera dina lunchmenyer och rätter? Eller är du kanske nyfiken på någon av våra produkter? Tveka inte att höra av dig till oss omedelbart med dina frågor.

TILL KONTAKTUPPGIFTER

Kvinna dricker kaffe och kollar på sin mobiltelefon.
Kvinna dricker kaffe och kollar på sin mobiltelefon.

KOLL PÅ DET SENASTE!

Cirka en gång i månaden mailar vi ut ett nyhetsbrev med nyheter, koncept, tips, recept och en massa andra godsaker. Så för att inte missa något rekommenderar vi starkt att du registrerar dig till vårt finfina nyhetsbrev.

TILL ANMÄLAN NYHETSBREV

Vegetarisk maträtt på tallrik på gammalt bord med dryck i bakgrunden.
Bild på flera vegetariska proteinkällor.
Anamma Vegokorv i tre olika bröd och topping.
Dukning med vegetarisk mat.