Lecora

UNDER LECORA ÅTERFINNS REJÄL OCH HÄLSOSAM HUSMANSKOST I BÅDE TRADITIONELL OCH MODERN TAPPNING.

Sedan 1963 har man producerat livsmedel under varumärket Lecora som inte bara smakar gott, utan även går snabbt och enkelt att tillaga. Ofta gjord på närproducerade råvaror. Här bjuder vi på allt från schnitzlar, lövbitar och kroppkakor, till ängsköttbullar, vårrullar och mungfärs.

För Lecora är det viktigt att produkterna är både goda och hållbara. Det betyder att man noggrant väljer råvaror som håller hög kvalitet och i möjligaste mån är närproducerade.

Närbild på spade som är nedstucken i jorden.
Närbild på spade som är nedstucken i jorden.

Vi älskar närproducerat...

Vi har alltid sagt att bra mat kommer direkt från naturen – utan omvägar och genvägar. Därför väljer vi noggrant ut råvaror av högsta möjliga kvalitet som vi gärna hämtar direkt från lokala bönder. Vitkålen och rödkålen kommer från granngården, de gula ärtorna är från vårt eget landskap och vårt kött kommer bland annat från Östergötland och Västergötland. Vi värnar om kretsloppet och genom att använda närproducerade råvaror bidrar vi till att minska miljöutsläpp via transporter. Samtidigt får vi bra kvalitetskontroll på råvarans väg från jord till bord. Dessutom återanvänder vi rapsoljan från produktframtagningen som uppvärmning i vår anläggning.

Soluppgång över hagar och kullar med betande boskap.
Soluppgång över hagar och kullar med betande boskap.

...och naturliga råvaror.

Vi tror på sunda naturliga råvaror utan tillsatser. Bra mat som vi med stolthet kan dela med oss av. Till exempel består vår nya klimatsmarta Ängsserie av 50% svenskt lokalproducerat nötkött och 50% KRAV-märkta svenska grönsaker. Produkterna innehåller inte några allergener eller tillsatser. Lecora är ursprungligen ett familjeföretag med ett hjärta som brinner för god mat. Vår själ finns i naturen runt Vadstena. Vi är ett dotterbolag till Orkla Foods Sverige och vårt mål är att utveckla fler spännande produkter och sprida vår hållbarhetsfilosofi till fler svenska matälskare.

PRODUKTER FRÅN LECORA

SE SORTIMENT
Sortiment och inspiration från Lecora, hösten/vintern 2019.

SORTIMENT OCH INSPIRATION

Bläddra i vår katalog över sortimentet från Lecora, där vi också bjuder på riktigt smaskig matinspiration och lite kring vår filosofi.

SE BROSCHYR
Vårrulle från Lecora.
Grönsaksnuggets från Lecora.
Vegetarisk burgare från Lecora.