Lecora

SVENSK FLEXITARIANSK HUSMANSKOST I MODERN OCH TRADITIONELL TAPPNING.

Sedan 1963 har man producerat livsmedel under varumärket Lecora som inte bara smakar gott, utan även går snabbt och enkelt att tillaga. Ofta gjord på närproducerade råvaror. Här bjuder vi på allt från schnitzlar, lövbitar och kroppkakor, till ängsköttbullar, vårrullar och mungbönfärs.

För Lecora är det viktigt att produkterna är både goda och hållbara. Det betyder att man noggrant väljer råvaror som håller hög kvalitet och i möjligaste mån är närproducerade.

Sortiment och inspiration från Lecora, hösten/vintern 2019.
Sortiment och inspiration från Lecora, hösten/vintern 2019.

SORTIMENTSKATALOG

I vår sortimentskatalog för Lecora-sortimentet hittar du samtliga produkter och den är dessutom fylld med härlig inspiration.

LADDA NER SORTIMENTSKATALOG

NYHET – GRÖNSAKSBIFF CRISPY CHILI

Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili i tre olika serveringar.
Lecora Grönsaksbiff Crispy Chili i tre olika serveringar.

NYHET - GRÖNSAKSBIFF CRISPY CHILI

Vår grönsaksbiff görs i Vadstena på svenska grönsaker och med svensk quinoa. Dessutom är den glutenfri och innehåller varken ägg eller laktos, vilket gör att den är enkel att laga till många. Vi har även lagt ett stort fokus på en god smak, eftersom det till slut är det avgörande på tallriken.

Som gjord för både skolkök och lunchkök som vill servera gott, vegetariskt och hållbart.

LÄS MER OM LECORA GRÖNSAKSBIFF CRISPY CHILI

 

Tallrik med pankopanerad schnitzel från konceptet Husmanskost från Orkla FoodSolutions.
Tallrik med pankopanerad schnitzel från konceptet Husmanskost från Orkla FoodSolutions.

PANKOPANERAD SCHNITZEL

En av våra senaste nyheter är den utsökta Pankopanerade Schnitzeln. Perfekt för alla lunchkrogar.

SE SORTIMENT AV SCHNITZLAR FRÅN LECORA

Närbild på spade som är nedstucken i jorden.
Närbild på spade som är nedstucken i jorden.

VI ÄLSKAR NÄRPRODUCERAT...

Lecora har alltid sagt att bra mat kommer direkt från naturen – utan omvägar och genvägar. Därför väljer vi noggrant ut råvaror av högsta möjliga kvalitet som vi gärna hämtar direkt från lokala bönder. Vitkålen och rödkålen kommer från granngården, de gula ärtorna är från det egna landskapet och köttet kommer bland annat från Östergötland och Västergötland. Vi värnar om kretsloppet och genom att använda närproducerade råvaror bidrar vi till att minska miljöutsläpp via transporter. Samtidigt får vi bra kvalitetskontroll på råvarans väg från jord till bord. Dessutom återanvänder vi rapsoljan från produktframtagningen som uppvärmning i vår anläggning.

Soluppgång över hagar och kullar med betande boskap.
Soluppgång över hagar och kullar med betande boskap.

...OCH NATURLIGA RÅVAROR.

Lecora tror på sunda naturliga råvaror utan tillsatser. Bra mat som vi med stolthet kan dela med oss av. Till exempel består vår klimatsmarta Ängsserie av 50% svenskt lokalproducerat nötkött och 50% KRAV-märkta svenska grönsaker. Produkterna innehåller inte några allergener eller tillsatser. Vårt mål är att utveckla fler spännande produkter och sprida vår hållbarhetsfilosofi till fler svenska matälskare.

PRODUKTER FRÅN LECORA

SE SORTIMENT