Orkla FoodSolutions

Inspiration

GÖR DITT LIV I KÖKET SÅ SMART OCH EFFEKTIVT SOM MÖJLIGT

En stor del av vårt arbete går ut på att inspirera dig som kock. Inspirera dig till att göra goda och lönsamma maträtter, som dessutom gör gott. Bland annat tar vi fram hela konceptlösningar – med allt från recept och filmer till utbildningar och broschyrer.

Vi arbetar också aktivt med att bevaka olika trender. I omvärlden i allmänhet och foodservice-branschen i synnerhet. Detta görs ofta genom vårt trendorgan The Food Hub. Varje år släpper vi dessutom en Trend Update, där vi kikar i spåkulan gällande framtiden inom restaurang och storhushåll. 

Koncept som skapar mervärden

Utöver att erbjuda god mat och dryck, så arbetar vi hårt för att stötta hotell, restauranger, skolor och äldreboenden med inspiration och kunskap för den egna verksamheten.

Via vårt gedigna utbud av koncept kan du bland annat finna inspiration, recept, tips, broschyrer, material och utbildningar. Målet är att du ska känna dig trygg med att du serverar dina gäster så goda och hållbara måltider som möjligt med hjälp av våra produkter.

Samtliga kockar som bidragit med recept till Fast Fusion Climate Week 2023.

Låt dig inspireras bland broschyrer och material

The Food Hub

Restaurangbranschen är en trendkänslig bransch. Trender kommer och går hela tiden inom mat och dryck.

Genom vår trendplattform The Food Hub hjälper vi kockar att hålla koll på de senaste trenderna gällande framtidens mat. Inte minst genom vår populära Trend Update, där vi i slutet av året listar kommande trender inom restaurangvärlden.

Aktuella nyheter

Ann Rebenstam.

Next is Now – Good Morning: Don’t waste it

Sedan FN:s 17 globala mål presenterades har vi kommit en bra bit, men vi har tyvärr långt kvar. Dags att kavla upp ärmarna ordentligt om ...
Emily Sonestedt.

Nya rekommendationer som främjar både hälsa och klimat

Inom kort släpper Livsmedelsverket de nya nordiska näringsrekommendationerna. För första gången tas även hänsyn till klimatet och planetens hälsa. Inom kort släpper Livsmedelsverket de nya ...
Flera fyrkantiga slices av Stabburet Fyrkantspizza Chili Cheese.

Chili Cheese – snabb, god och mättande pizza

Har du ofta otåliga och “hangry” kunder som är på språng? Servera dem en snabb och uppmuntrande lösning i form av en saftig pizza med ...
Tre tallrikar med olika rätter som innehåller Felix Vegetariska Delikatessbullar.

Nya delikata Delikatessbullar från växtriket

Den vegetariska trenden är fortsatt stark och det finns en stor önskan om att kunna erbjuda riktigt bra alternativ till klassiska köttserveringar. Felix Vegetariska Delikatessbullar ...

Sök bland 100-tals recept & produkter

Kocken och köksmästaren Mats Andersson i köket.
Recept från Fast Fusion Climate Week. Street Burger med frasig potatis.
Mingel med kockar från Skåne Kulinar och besökare.
Mat med asiatiska smaker mot en rosa duk. Händer som sträcker sig efter maten.
Flera tallrikar med vegetariska måltider mot en grön bakgrund. Sedda ovanifrån. En broccolistam ligger bredvid på ett bakplåtspapper.
Publik på Next is Now Matfestival.
Frukost, müsli, granola, yoghurt med mera, att ta med on the go. Packade för take away.
Johan Jörgensen på scenen.