Koncept för din verksamhet

Att utvecklas och hitta passande rätter med god variation betyder mycket för att hålla gästerna nöjda, och här har vi på Orkla FoodSolutions massor att erbjuda. Att ta fram starka koncept som är anpassade efter olika verksamheters behov är helt enkelt vår specialitet. Vi förstår nämligen att alla verksamheter ser olika ut, med sina egna unika behov och utmaningar.

Dessutom är det superviktigt att hänga med i floden av nya trender som ständigt sköljer över oss, samtidigt som säsongerna (och kundernas önskemål) skiftar konstant under hela året.

Inte helt lätt att hinna med allt, eller hur? Därför kan det vara bra att hänga här hos oss och ta del av den kunskaps- och inspirationsbank som våra koncept utgör. Om vi var kaxiga skulle vi nästan kunna kalla det för ett ovärderligt verktyg för dig som är verksam inom food service och restaurangbranschen. Men bara om vi var kaxiga.

Next Is Now på blå bakgrunde med rotfrukter och grönsaker.

NEXT IS NOW

NÄSTA GENERATIONS ÄTANDE ÄR HÄR

Next is Now är inte ett koncept, utan ett förhållningssätt. Framtaget med experter för att vi tillsammans med er vill ligga i framkant när det kommer till framtidens matvanor, hållbarhet och industrins bidrag.

TILL SIDA
Pimpa din kaka, ett koncept från Orkla FoodSolutions.

PIMPA DIN KAKA

DEN PERFEKTA KÄNSLAN AV HEMBAKAT

Med hjälp av våra enkla tips pimpa dina kakor och på så vis ta dem till nästa nivå. Ett knep som inte bara ger dem en känsla av hembakat, utan även lockar fler kunder till köp, samt gör att du kan ta några extra kronor för dina mästerverk. Genialiskt!

TILL KONCEPTSIDA
Konceptbild, med tallrik på brun-vit bakgrund, för konceptet Husmanskost från Orkla FoodSolutions.

HEJA HUSMAN

HUSMANSKOST FÖR ALLA

Idag är många flexitarianer och vill äta mer vegetariskt med jämna mellanrum. Man vill äta hälsosamt samtidigt som man vill äta riktigt gott. Vi gör det enkelt för dig genom att bjuda på klassiska såväl som vegetariska recept på svensk husmanskost.

TILL KONCEPTSIDA
Konceptbild för Allt i ett bleck, snabblagade restaurangrätter.

ALLT I ETT BLECK

FEM BASER GER MÅNGA MÖJLIGHETER

Allt-I-Ett-Bleck handlar om hur du kan mätta många magar på ett och samma bleck. Här bjuds på snabblagade recept med få förberedelser vilket skänker mer tid till annat. Dessutom minimalt med svinn. Vi kallar det win-win-win!

TILL KONCEPTSIDA
Fusion Food For You är ett koncept från Orkla FoodSolutions där vi blandar en massa olika influenser från hela världen och hjälper dig att skapa nya, spännande lunchrätter.

FUSION FOOD FOR YOU

SMAKER FRÅN HÄR OCH DÄR

Världen blir mindre och mindre. Gränserna blurras inom maten. Nya influenser och fler kryddor blandas. We like! Därför satte vi ihop ett komplett paket med allt du behöver för att köra lite roliga fusionluncher på din restaurang.

TILL KONCEPTSIDA
Fast Casual är ett koncept från Orkla FoodSolutions som hjälper dig att skapa lite lyxigare snabbmat som samtidigt ökar merförsäljningen.

FAST CASUAL

LYXIGARE SNABBMAT MED ENKLA MEDEL

Med lite nytänkande och kreativitet finns så mycket mer att erbjuda. Eller vad sägs om sundare alternativ med rätt tillbehör, vegetariska versioner och större variation? Allt för att locka till fler besök och större försäljningsmarginaler.

TILL KONCEPTSIDA
Bricka med burgare och tillbehör under konceptet Fast Fusion Friday, från Orkla FoodSolutions.

FAST FUSION FRIDAY

NYA SMAKER VARJE FREDAG

Vilka ämnen gillar skolbarnen bäst? Vi tror att smakämnen från världens alla hörn kan bli nästa hit. God och vällagad vegetarisk mat med världens smaker i centrum. Allt serverat i cool “fast food”-anda som gör fredagarna till riktigare höjdare.

TILL KONCEPTSIDA
TwentyFourSeven, ett koncept med sommarmat från Orkla Foodsolutions..

TWENTYFOUR SEVEN

SNYGGARE OCH SMARTARE SOMMARMAT

Att få till god, nyttig och snygg sommarmat på ett enkelt sätt är en ekvation som ibland kan vara lite knixig att lösa. Adderar man vikten av personlig touch och lönsamhet till detta, så gäller det att tänka till en extra gång. Och det har vi försökt göra åt dig.

TILL KONCEPTSIDA
Beerfood är ett koncept från Orkla FoodSolutions som fokuserar på smårätter och snacks som skapar merförsäljning.

BEERFOOD

MAT SOM PASSAR EN KALL ÖL

Världens huvudstäder är fulla av inspiration för att skapa merförsäljning i barer och på uteserveringar med en gemensam nämnare – kall, skummande öl! Vi bjussar på tips och recept som hjälper dig att vinna barkampen.

TILL KONCEPTBROSCHYR
Konceptbild för Pump up the matpaj från Felix och Orkla FoodSolutions med en massa pajer.

PUMP UP THE MATPAJ

BJUD GÄSTERNA PÅ PAJFEST

Vi bjöd in ett antal matkreatörer för att hjälpa oss med inspiration och goda tips till våra uppgraderade matpajer. Resultatet blev en hel broschyr full med tips, recept och inspiration från några av de vassaste matmästarna man kan tänka sig. Varsågod!

TILL KONCEPTSIDA
Fast Vego, ett vegetariskt koncept från Orkla FoodSolutions för dig som arbetar inom snabbmat och café.

FAST VEGO

VEGETARISK SNABBMAT

Det ”gröna” växer så det knakar och snabbmatssektorn är inget undantag. Därför vill vi hjälpa dig som sysslar med just fast food. Här hittar du en vego-manual, massor med enkla recept och även jättecoolt tillhörande marknadsmaterial.

TILL KONCEPTSIDA
Vårt koncept Gott och Grönt, med salladsbuffé i bakgrunden.

GOTT & GRÖNT

SERVERA VEGETARISKT. VARJE DAG.

Idag vill alla äta mer vegetariskt och tillsammans med oss kan du enkelt förbättra utbudet och höja kvalitén på lunchmaten. Vi vill helt enkelt hjälpa dig att servera god vegetarisk lunch som faller många i smaken – alla dagar i veckan.

TILL KONCEPTSIDA
Go Goodness, ett koncept med fokus på mat och dryck för caféer från Orkla Foodsolutions.

GO GOODNESS

SNACKING SOM GÖR GOTT I KASSAN

Hemgjorda färdigrätter och drycker att ta i farten. Mackor och rullar i skålar, glas och muggar. Snabbt och bekvämt får kunden fräsch påfyllning som stillar suget omedelbart. Läs mer om hur du lyckas på vår cafésida.

LÄS MER
Smarta julbord är ett koncept från Orkla FoodSolutions. Specialanpassat för caféer och hotell.

SMARTA JULBORD

ALLA KAN SÄLJA JULEN

Julbordet är och förblir en kär del i våra mattraditioner, därför är julborden ofta ett lönsamt inslag för många restauranger. Här bjuder vi dock på juliga tips, inspiration och recept för de caféer och hotell som inte erbjuder något traditionellt julbord.

TILL KONCEPTSIDA
Varmt & Kallt, ett koncept för restauranger i fjällen från Orkla FoodSolutions.

VARMT & KALLT

NYA OCH GAMLA KLASSIKER I FJÄLLEN

Cool, hållbar och grön mat för dig som är verksam i skidornas och pulkornas förlovade land. Vi bjuder på varmt och kallt. Traditionellt och modernt. Reportage, inspiration, recept och verktyg som hjälper dig att nå högst på fjället. De ä bar å åk.

TILL KONCEPTSIDA
Smart Förråd från Orkla FoodSolutions.

SMART FÖRRÅD

FYLL SKAFFERIET RÄTT

Smarta tips, några enkla recept och en massa matnyttig information kombinerat med ett noggrant urval av produkter från både dagligvaruhandeln och storkök som tillgodoser behoven och matförsörjningen i större restaurang- och köksmiljöer.

TILL KONCEPTSIDA
Snackisar är ett koncept från OrklaFoodsolutions som innehåller massvis av näringsrika mellanmålsrecept, anpassade för den äldre generationen.

SNACKISAR

DE PERFEKTA MÅLEN MELLAN MÅLEN

Våra Snackisar är bra och busenkla mellanmål speciellt framtagna för er som arbetar inom äldreomsorgen, där behovet av att kunna servera en varierad, energirik kost är extra stort. Mellanmål som är väl genomtänkta näringsmässigt, helt enkelt.

TILL KONCEPTSIDA
Ett ekologiskt koncept med stor receptsamling från Orkla FoodSolutions, anpassat för restaurangbranschen och professionella kockar.

EKOLOGISKT

MER ÄN 20 GRÖNA RECEPT

För varje dag växer intresset för ekologisk mat. Dessutom ingår det i regeringens livsmedelsstrategi att till år 2030 ska hela 60% av den svenska offentliga livsmedelskonsumtionen vara ekologisk. En siffra som var 31% år 2015.

TILL KONCEPTBROSCHYR
Ett koncept med hållbar mat och smarta tips från Orkla FoodSolutions. För dig som arbetar inom restaurangbranschen och vill testa hållbara recept.

HÅLLBAR MAT

5 HÅLLBARA LUNCHMENYER

Vi bjuder på goda och moderna lunchrecept och ett gäng smarta tips, så att du kan bjuda dina fantastiska gäster på en klimatsmart vecka! Vegetariskt, ekologiskt och nyckelhålsmärkt – hälsosamt för både människa och miljö.

TILL KONCEPTBROSCHYR