Varmt & Kallt

Våga ta klivet till en säsongsanpassad meny!

När vi på Orkla FoodSolutions hälsar på, packar vi ryggsäcken full med smaskiga produkter som kommer att skicka dina gästers mungipor rakt upp på toppen. Vi lagar cool, hållbar och grön mat. Det blir varmt, det blir kallt. Det blir traditionellt, det blir modernt.

Men framförallt blir det sjukt gott. Året runt.

Serveringar som utmanar.

Vinter. Sommar. Vår. Höst. Årstiderna spelar inte längre lika stor roll.

”Svemester” har ökat lavinartat och är hetare än någonsin. Allt fler upptäcker Sverige och inte bara under högsäsong. Detta innebär nya möjligheter för dig som driver säsongskrog.

Har du funderat på att gå från en säsongskrog till en “öppet året runt”-krog?

Fyra bilder från fyra olika årstider.
Johan och Johan med buskapstext i svart och gult.

Välkommen på inspirationsträff.

Orkla FoodSolutions mission är att göra restaurangbranschen ännu bättre. Genom att inspirera med de senaste trenderna och produktnyheterna kan vi hjälpa dig att utveckla ditt kunderbjudande. Alla våra inspirationsträffar är unika och hålls med jämna mellanrum. Vi tar med inspirerande mat och våra kulinariska kreatörer.

Under våra utbildningsträffar lagar vi mat tillsammans och utbyter erfarenheter med varandra. Det är en aktivitet som uppskattas av många. Målet med våra inspirations- och utbildningsträffar är i grunden att öka din lönsamhet. Genom smarta produktinnovationer och matlagning som effektiviserar tillagning och höjer smakerna till högre nivåer!

Så missa inte att boka in en träff med oss redan idag via din säljkontakt.

KONTAKTUPPGIFTER

Street Food - fast i fjällen.

Het gulasch, frasiga våfflor och smakrika burgare. Köken i fjällen har ofta sin givna repertoar som värmer kalla åkare. Men måste menyn se ut som den alltid gjort? Eller går den att göra roligare, färgstarkare, mer modern och smart?

Vi tog ett snack med Stefan och Mattias som träffat krögare från skidorterna runt Funäsdalen för att laga god och rolig afterskimat.

LÄS REPORTAGE OM STREET FOOD - FAST FJÄLL
Kocken Mattias rör i grytorna.
Pim Sahlgren.

Våga ta steget från säsongskrog till att ha öppet året runt.

Vi träffade Pim Sahlgren som driver restaurang Strandhuset i Sibbarp, och som har gjort en resa från att vara en framgångsrik säsongskrog till att våga satsa på samtliga säsonger.

Bland annat avslöjar han att en av fördelarna med att nu vara en “året runt”-krog, är att alla rutiner är noga utarbetade och finns på plats när sommarpersonalen börjar.

LÄS REPORTAGE OM ATT GÅ FRÅN SÄSONGSKROG TILL ÖPPET ÅRET OM

Servera dina gäster något riktigt gott.

Vi har massvis av goda produkter som dessutom underlättar arbetet för dig i köket. Oavsett vilken typ av restaurang eller säsong du befinner dig i. Allt från gulaschsoppa och mousse, till minipizza och saltgurka.

Här har vi valt ut ett gäng som vi tror passar extra bra, men du kan så klart kika runt i hela vår enorma (och klimatberäknade) produkt- och receptbank i jakten på inspiration.

SE PRODUKTER INOM KONCEPTET VARMT & KALLT
Tre minipizzor Calzone på ljust bakplåtspapper.

OLIKA MENYER FÖR OLIKA SÄSONGER? BUSENKELT!

Om en säsongskrog ska bli en året runt krog gäller det att tänka smart kring matval. Det gäller att anpassa menyn efter säsong, både för ekonomin och för efterfrågan hos dina
gäster. Dessutom ska kockarna snabbt kunna tillreda rätter utan svinn. I vår senaste broschyr (och direkt härunder) finns två exempel på hur en smart och trendig säsongsmeny anpassad till sommaren eller vintern kan se ut.

Tänk snabbt, gott och mycket grönt!

Illustrerade snöflingor mot svart bakgrund.

INSPIRATIONSFILMER

Vår kulinariska kreatör Johan bjuder på delikata recept och tips som passar perfekt i backen (och typ överallt annars).

Logga för fjällkonceptet, blå spets med blå cirkel på vit bakgrund.

DINA UTMANINGAR. VÅRA LÖSNINGAR.

Flera olika uppslag av broschyren Varmt & Kallt.
Flera olika uppslag av broschyren Varmt & Kallt.

VARMT & KALLT - SÄSONG HELA ÅRET

Sugen på att ta steget från säsongsöppet till att ha öppet året runt? Vi intervjuar Pim Sahlgren som gjort just den resan.

Vi tipsar även om olika menyer och bjuder på mängder av inspiration.

KIKA I BROSCHYREN VARMT & KALLT – SÄSONG HELA ÅRET

Varmt och Kallt-broschyr med fjällkoncept från Orkla FoodSolutions.
Varmt och Kallt-broschyr med fjällkoncept från Orkla FoodSolutions.

VARMT & KALLT - I FJÄLLEN

Är du lite extra insnöad på det här med att erbjuda bästa fjällmatsupplevelsen med enkla medel? Då föreslår vi att du kikar i vår broschyr som erbjuder ytterligare inspiration och information för att du ska bli bäst på fjället.

KIKA I BROSCHYREN VARMT & KALLT – I FJÄLLEN

Fast Casual är ett koncept från Orkla FoodSolutions som hjälper dig att skapa lite lyxigare snabbmat som samtidigt ökar merförsäljningen.

FAST CASUAL

LYXIGARE SNABBMAT MED ENKLA MEDEL

Med lite nytänkande och kreativitet finns så mycket mer att erbjuda. Eller vad sägs om sundare alternativ med rätt tillbehör, vegetariska versioner och större variation? Allt för att locka till fler besök och större försäljningsmarginaler.

TILL KONCEPTSIDA
Fast Vego, ett vegetariskt koncept från Orkla FoodSolutions för dig som arbetar inom snabbmat och café.

FAST VEGO

VEGETARISK SNABBMAT

Det ”gröna” växer så det knakar och snabbmatssektorn är inget undantag. Därför vill vi hjälpa dig som sysslar med just fast food. Här hittar du en vego-manual, massor med enkla recept och även jättecoolt tillhörande marknadsmaterial.

TILL KONCEPTSIDA
Svart-gul skiss av skidåkare och berg.