Varmt & Kallt

NYA OCH GAMLA KLASSIKER I FJÄLLEN

När vi på Orkla FoodSolutions drar till fjälls packar vi ryggsäcken full med smaskiga produkter som kommer att skicka dina gästers mungipor rakt upp på toppen. Vi lagar cool, hållbar och grön mat. Det blir varmt, det blir kallt. Det blir gammalt, det blir nytt.

Men framförallt blir det sjukt gott.

FÖRSTA ÅKET VINNER VI MED EN TRERÄTTERSMENY

Gulaschsoppa, köttbullsmacka och hetvägg med kladdkaka.

Till huvudrätt har vi en Österrikisk gulaschsoppa som är en mustig och mättande soppa med potatis, kött, lök och paprika. Den innehåller inga konserveringsmedel, är tillagad i Österrike och är enkelt att bara värma på. Den finns dessutom tillgänglig i två olika förpackningar –  antingen i konservburk eller i påse.

Innan soppan kommer fram serverar vi en klassisk köttbullsmacka med rödbetsgryn, och vi avslutar kalaset med en delikat hetvägg gjord på kladdkaka och vanilj. Superenkelt att fixa åt gästerna, och vi lovar att köerna kommer att ringla längre till din lunchservering, än vad de gör till skidliftarna under sportlovsveckan.

Kika i vår excellenta broschyr för inspiration, recept, tips und trix!

INSPIRATIONSBROSCHYR

REPORTAGE FRÅN VERKLIGHETEN:
STREET FOOD – FAST FJÄLL

Mattias lagar mat i kök i fjällen.
Mattias lagar mat i kök i fjällen.

Het gulasch, frasiga våfflor och smakrika burgare. Köken i fjällen har ofta sin givna repertoar som värmer kalla åkare. Men måste menyn se ut som den alltid gjort? Eller går den att göra roligare, färgstarkare, mer modern och smart?

Vi tog ett snack med Stefan och Mattias som träffat krögare från skidorterna runt Funäsdalen för att laga god och rolig afterskimat.

LÄS HELA REPORTAGET

Svart-gul skiss av skidåkare och berg.

INSPIRATIONSFILMER

Vår kulinariska kreatör Johan bjuder på delikata recept och tips som passar perfekt i backen (och typ överallt annars).

ENKLA TILLBEHÖR MED DET LILLA EXTRA

Hamburgare, pommes och ketchup från Bähncke, serverad i en smart takeaway-förpackning inom konceptet Fast Casual från Orkla FoodSolutions.
Hamburgare, pommes och ketchup från Bähncke, serverad i en smart takeaway-förpackning inom konceptet Fast Casual från Orkla FoodSolutions.

BÄHNCKE + FELIX = SANT

Bähncke och Felix såser och dressingar för fast food har rätt styrka och konsistens för hamburgare, varm korv och andra klassiska snabbmatsrätter. Servera dem som de är från sina pipflaskor eller blanda egna spännande kombinationer med Bähncke som grund, exempelvis French Anchovy-dressing med French Hot dog dressing, färska persilja och Grebbestads Ansjovisfilé.

FAST CASUAL - LYXIGARE OCH TRENDIGARE

Fast Casual är en starkt växande trend där allt skall gå snabbare, samtidigt som vi inte vill göra avkall på smak och kvalitet. Här växer maträtter fram såsom Pulled Vego-taco och spännande falafelvarianter till smakrika burgare med picklade grönsaker och nya spännande smaker på dressingar. Godare, roligare, snyggare, trendigare och lite lyxigare snabbmat – med enkla medel. Vegetarisk eller ej.

Varmt och Kallt-broschyr med fjällkoncept från Orkla FoodSolutions.
Varmt och Kallt-broschyr med fjällkoncept från Orkla FoodSolutions.

DJUPDYK I INSPIRATIONEN

Är du lite extra insnöad på det här med att erbjuda bästa fjällmatsupplevelsen med enkla medel? Då föreslår vi att du kikar i vår broschyr som erbjuder ytterligare inspiration och information för att du ska bli bäst på fjället.

LADDA NER BROSCHYR

Ketchup, senap, såser och smaksättare från Felix och Bähncke. Orkla FoodSolutions har allt för att sätta extra piff inom snabbmat- och gatukök.

DINA UTMANINGAR. VÅRA LÖSNINGAR.

Fast Casual är ett koncept från Orkla FoodSolutions som hjälper dig att skapa lite lyxigare snabbmat som samtidigt ökar merförsäljningen.

FAST CASUAL

LYXIGARE SNABBMAT MED ENKLA MEDEL

Med lite nytänkande och kreativitet finns så mycket mer att erbjuda. Eller vad sägs om sundare alternativ med rätt tillbehör, vegetariska versioner och större variation? Allt för att locka till fler besök och större försäljningsmarginaler.

TILL KONCEPTSIDA
Fast Vego, ett vegetariskt koncept från Orkla FoodSolutions för dig som arbetar inom snabbmat och café.

FAST VEGO

VEGETARISK SNABBMAT

Det ”gröna” växer så det knakar och snabbmatssektorn är inget undantag. Därför vill vi hjälpa dig som sysslar med just fast food. Här hittar du en vego-manual, massor med enkla recept och även jättecoolt tillhörande marknadsmaterial.

TILL KONCEPTSIDA
Illustrerade snöflingor mot svart bakgrund.

ÖVERST PÅ PALLEN:
ANAMMA FORMBAR VEGOFÄRS

anamma-blad-vänster
anamma-blad-höger
Logga för fjällkonceptet, blå spets med blå cirkel på vit bakgrund.

YODELAYHEEHOO-GODA PRODUKTER