Hållbarhet

Hållbarhet är en oerhört viktig punkt som står högt på dagordningen hos oss på Orkla. Vi vill ta vår del av ansvaret och bidra till att lösa de globala hälso- och hållbarhetsutmaningarna. Områden som vi fokuserar extra mycket på är: Näring och välbefinnande, säkra produkter, hållbara inköp, miljöengagemang och människor. Nedan finner du mer om de initiativ som vi på FoodSolutions gör inom våra fokusområden.

Läs gärna mer om hållbarhetsstrategin för Orkla Sverige.

 

Näring och välbefinnande

Vårt bidrag till en bättre hälsa är att se till att våra kunder kan förse sina gäster med hälsosam mat på bland annat restauranger, skolor samt inom vård och omsorg. Vi följer livsmedelsverkets rekommendationer och håller oss uppdaterade med alla de förändringar som sker kontinuerligt. Vi utvecklar även produkter, koncept och recept för att hjälpa våra kunder att servera hälsosam mat.

Läs mer
Bord fyllt med vegetariska rätter och tillbehör.
Kock sätter in mat i ugn.

Säkra produkter

Toppkvalitet och säkra livsmedel är något vi tar på allvar på Orkla. Det ska kännas tryggt att välja produkter från oss, så därför ställer vi alltid samma stränga krav på kvalitet i samtliga länder som vi producerar och säljer våra produkter.

Läs mer

Hållbara inköp

För oss är det viktigt att använda råvaror som är producerade med omtanke om människor, djur och miljö. Vi har därför ett nära samarbete med våra leverantörer för att utveckla hållbara värdekedjor som bidrar till en bättre värld och långsiktiga lösningar.

Läs mer
Två män sitter på huk på en grön åker.
Vy över ängar och fält.

Miljöengagemang

Vi på FoodSolutions arbetar ständigt med att minska påverkan på miljön. Det gör vi bland annat genom att ta fram klimatsmarta produkter som till exempel Anamma och Krögarklass Fyra Skånska Gryn. Vi utvecklar även koncept för att du som kund ska kunna göra ett klimatsmart val samt jobba med tips för att motverka matsvinn.

Läs mer

Klimatsmart veckomeny

Skapa din egen klimatsmarta veckomeny med vårt finfina menyverktyg. Du får direkt input på om din meny överstiger den rekommenderade CO2e-gränsen. Du kan också läsa mer om hur vi räknat här.

SKAPA VECKOMENY
Orkla FoodSolutions logga för vår klimatsmarta menyplanerare.