Gott & Grönt

I takt med att fler äter grönt ökar kraven på att det vegetariska ska vara minst lika gott som den traditionella maten. Det vill vi hjälpa till med.

Eftersom det finns en hel del som fortfarande tycker att det kan vara utmanande att laga vegetariskt till många, så kan vi inom vårt koncept Gott & Grönt bland annat erbjuda ett vegetariskt utbildningspaket, en supernyttig handbok, smaskiga produkter samt inspirerande tips och recept, för dig som lagar, eller vill lära dig att laga, vegetariskt.

Från kockar till kockar. Håll till godo!

FÖRBESTÄLL DITT EXEMPLAR AV VEGETARISK HANDBOK

I samband med releasen av vårt uppdaterade koncept Gott & Grönt och lanseringen av vårt vegetariska utbildningspaket, så bjuder vi nu också på 500 exemplar av Vegetarisk Handbok.

TILL BESTÄLLNINGSFORMULÄR

Asiatisk sallad och järpar på Lecora mungfärs
Mattias Sjöblom, Ann Rebenstam och Mattias Jönsson med Vegetarisk Handbok.
Asiatisk nudelbowl och en Spansk husman

ETT HELGRÖNT UTBILDNINGSPAKET

Vi vill hemskt gärna träffas (fysiskt eller digitalt) och köra en utbildning tillsammans med dig och ditt team, för att höja kompetensen, kunskapen och glädjen kring det vegetariska köket med Orkla FoodSolutions produkter. Utbildningen riktar sig till dig som arbetar professionellt inom restaurang och storhushåll, men det spelar ingen roll om du är verksam inom offentlig eller privat verksamhet.

Naturligtvis utgår vi från era specifika behov och önskemål, men i vårt massiva grundpaket hittar du en hel del att välja och vraka ifrån. Här undertill följer några exempel på just detta innehåll.

Marcus och Johan är kulinariska kreatörer på Orkla FoodSolutions.
Marcus och Johan är kulinariska kreatörer på Orkla FoodSolutions.

INTRESSEANMÄLAN FÖR UTBILDNINGSPAKET

Vet du redan nu att du är nyfiken på att veta mer, så tveka inte att skicka iväg en intresseanmälan till oss via länken.

Observera att detta bara är en intresseanmälan som innebär att vi kommer att ta kontakt med er för att höra mer om era tankar och förutsättningar, för eventuell träff och utbildning. Inom ungefär en vecka efter inskickad intresseanmälan kommer du att höra av oss.

FYLL I ER INTRESSEANMÄLAN HÄR

PRODUKTGENOMGÅNG

Anamma Formbar Vegofärs, Vegobullar och Vegonuggets gjorda på ärta, serverade i olika snabbmatsförpackningar.
Anamma Formbar Vegofärs, Vegobullar och Vegonuggets gjorda på ärta, serverade i olika snabbmatsförpackningar.

Vi på Orkla FoodSolutions erbjuder våra kunder en mängd olika vegetariska (och veganska) produktalternativ. Vi har också full förståelse för att det kan upplevas besvärligt och överväldigande att reda ut skillnaderna mellan dessa samt hur man ska hantera och tillaga dem för att få till bästa möjliga slutresultat.

Detta går vi igenom tillsammans, och har ni några speciella produkter ni är nyfikna på så kan vi naturligtvis djupdyka lite extra kring dessa. Vi, du och alla förväntansfulla matgäster gynnas samtliga om maten som serveras blir så god som möjligt, så underskatta inte vikten av att ha riktigt god kunskap kring de råvaror och produkter du använder dig av.

Vit illustrerad han/finger som pekar åt höger.
Vit illustrerad han/finger som pekar åt vänster.

SÅ LÄTT LAGAR DU RÄTT

Vår kulinariska kreatör Marcus har gått igenom våra mest populära vegetariska produkter och förklarar enkelt och metodiskt hur du bäst tillagar dem. Titta, lär och njut.

VEGETARISK HANDBOK

INGEN UTBILDNING UTAN EN ORDENTLIG OCH VÄL GENOMARBETAD STUDENTLITTERATUR

Tre exemplar av Gott & Grönt Vegetarisk Handbok på grön bakgrund.
Tre exemplar av Gott & Grönt Vegetarisk Handbok på grön bakgrund.

EN BOK FÖR KÖK SOM VILL VARA LITE GRÖNARE

Vi på Orkla FoodSolutions har arbetat fram en bok som vi är mäkta stolta över. Den innehåller ett gediget material kring allt möjligt som är bra att veta kring grönt ätande, och den kan endast erhållas i samband med bokade utbildningsträffar tillsammans med oss.

Ann Rebenstam med Vegetarisk Handbok.
Ann Rebenstam med Vegetarisk Handbok.

VAD INNEHÅLLER BOKEN DÅ?

I boken finns inte bara en massa recept, tillagningsanvisningar och produktinformation. Här finns även grymt mycket kuriosa och information om grön mat genom historien, olika typer av vegetarisk kost, gröna trender, världens kök, kockar som gjort avtryck, ord- och ingredienslista, måltider, högtider och olika facktermer, för att nämna några exempel.

Vi kallar den kort och gott för Vegetarisk Handbok.

Närbild på Vegetarisk Handbok i handen på en kock.
Närbild på Vegetarisk Handbok i handen på en kock.

FÖRBESTÄLL DITT EGET EXEMPLAR

I samband med releasen av vårt uppdaterade koncept Gott & Grönt och lanseringen av vårt vegetariska utbildningspaket, så bjuder vi nu också på 500 exemplar av Vegetarisk Handbok.

Framöver kommer boken alltså enbart att erhållas i samband med vegetariska utbildningar tillsammans med oss, men nu har du alltså chansen att norpa ETT exemplar i förtid. Och vi hoppas att den ska inspirera dig till att laga och bjuda på mer grön kost. Först till kvarn gäller.

FÖRBESTÄLLNING AV VEGETARISK HANDBOK

HÅLL DIG UPPDATERAD MED DET SENASTE

Ann Rebenstam och Sara Westerlin på Next is Now-event.
Ann Rebenstam och Sara Westerlin på Next is Now-event.

Vi bombarderas dagligen av olika trender och ”måsten” som vi behöver ta ställning till för att vår verksamhet ska ha en chans att överleva. Eller? Är det verkligen så dramatiskt?

Sitt lugnt i båten. Vi går igenom de största och mest aktuella trenderna som råder inom vår bransch just nu, och reder tillsammans ut begreppen. Låt dig inspireras och känn inga tvång, bara glädje.

LÄS MER OM TRENDER PÅ THE FOOD HUB

WORKSHOPS OCH CHEF’S SHOW

Workshop-deltagare funderar på sina bästa hållbarhetstips.
Workshop-deltagare funderar på sina bästa hållbarhetstips.

WORKSHOPS

Varför inte bjuda in till en workshop där vi djupdyker kring framtidens gröna mat, och där ni har möjlighet att använda oss på Orkla FoodSolutions om bollplank för er utveckling?

Vi kan också ta en workshop i köket, för att känna och klämma på våra produkter, och tillsammans med våra kulinariska kreatörer experimentera fram nya spännande recept för er verksamhet.

Carl-Johan och Johan lagar två cowboysargrytor med Anamma.
Carl-Johan och Johan lagar två cowboysargrytor med Anamma.

CHEF'S SHOW

Tillsammans med er kan vi även köra en så kallad ”Chef’s Show”, där någon av våra kulinariska kreatörer lagar inspirerande mat, som vi sedan avnjuter tillsammans. Samtidigt som vi diskuterar framtidens goda och gröna mat.

Naturligtvis kan vi anpassa våra aktiviteter, och självklart går det att lösa det mesta genom att träffas digitalt också. Låt oss utgå från era önskemål och förutsättningar, samtidigt som vi tar hänsyn till den situation som råder just nu. Bara fantasin sätter gränserna för dessa aktiviteter.

Vegetarisk kroppkaka och Anamma Vegobullar med Krögarklass Fyra skånska gryn och zucchinisallad
Goda kryddor i en bukett inlindat i vaxpapper på grön bakgrund

GRÖN LUNCH

Vi har tagit hjälp av nio kockar som tillsammans med oss tagit fram tips och gröna recept för att göra din gröna matlagning ännu enklare.

KOCKARNAS VEGORECEPT

Stor klase morötter på en grön bakgrund
Mattias Sjöblom i kockrock håller ett kålhuvud.

GRÖNA RECEPTBROSCHYREN

Flera Gott och Grönt-broschyrer på ett träbord.
Flera Gott och Grönt-broschyrer på ett träbord.

Allt fler middagsgäster och kunder kräver idag att det finns vegetariska rätter som fått minst lika mycket kärlek som deras animaliska motsvarigheter.

Om du saknar inspiration för att ta dina vegetariska rätter till nya höjder, så hjälper vi dig att bli expert på nolltid. Spana exempelvis in vår läckra broschyr om vegetariskt till lunch alla dagar i veckan. 16 vegetariska recept med måltidsdryck, sallads- och dessertbuffé. Gott & Grönt!

LADDA NER RECEPTBROSCHYR