Gott & Grönt

I takt med att fler äter grönt ökar kraven på att det vegetariska ska vara minst lika gott som den traditionella maten. Det vill vi hjälpa till med.

Eftersom det finns en hel del som fortfarande tycker att det kan vara utmanande att laga vegetariskt till många, så kan vi inom vårt koncept Gott & Grönt bland annat erbjuda ett vegetariskt utbildningspaket, en supernyttig handbok, smaskiga produkter samt inspirerande tips och recept, för dig som lagar, eller vill lära dig att laga, vegetariskt.

Från kockar till kockar. Håll till godo!

Asiatisk sallad och järpar på Lecora mungfärs
Mattias Sjöblom, Ann Rebenstam och Mattias Jönsson med Vegetarisk Handbok.
Asiatisk nudelbowl och en Spansk husman

WEBINAR MED TEMA GOTT & GRÖNT

Mattias och Ann på Gott & Grönt-webinar.
Mattias och Ann på Gott & Grönt-webinar.

UTBILDNINGSWEBINAR: GOTT & GRÖNT
3 MARS 2021

Under vårt första gröna utbildningswebinar bjöd vi tittarna på utökade kunskaper och massvis av inspiration inom den vegetariska kokkonsten.

Här hittar du summeringen, filmen och svaren på de frågor som inkom under sändningen.

LÄS SUMMERINGEN OCH SE GOTT & GRÖNT – VEGETARISKT UTBILDNINGSWEBINAR

Mattias Sjöblom, Ann Rebenstam och Mattias Jönsson med Vegetarisk Handbok.
Mattias Sjöblom, Ann Rebenstam och Mattias Jönsson med Vegetarisk Handbok.

RELEASEWEBINAR: GOTT & GRÖNT
14 JANUARI 2021

Under en intensiv halvtimme presenterade vi på Orkla FoodSolutions ett nytt, grönt utbildningspaket som vi erbjuder till restauranger och storhushåll som vill ta nästa steg när det gäller sitt vegetariska erbjudande. I samband med detta lanserade vi också vårt rykande färska bok – Vegetarisk Handbok. Proppfull med inspiration, recept och produktkunskap, samt en massa intressant fakta och historik kring det vegetariska köket.

LÄS MER OCH SE GOTT & GRÖNT-WEBINAR

ETT HELGRÖNT UTBILDNINGSPAKET

Vi vill hemskt gärna träffas (fysiskt eller digitalt) och köra en utbildning tillsammans med dig och ditt team, för att höja kompetensen, kunskapen och glädjen kring det vegetariska köket med Orkla FoodSolutions produkter. Utbildningen riktar sig till dig som arbetar professionellt inom restaurang och storhushåll, men det spelar ingen roll om du är verksam inom offentlig eller privat verksamhet.

Naturligtvis utgår vi från era specifika behov och önskemål, men i vårt massiva grundpaket hittar du en hel del att välja och vraka ifrån. Här undertill följer några exempel på just detta innehåll.

Marcus och Johan är kulinariska kreatörer på Orkla FoodSolutions.
Marcus och Johan är kulinariska kreatörer på Orkla FoodSolutions.

VILL DU OCH DIN ORGANISATION LÄRA ER MER OM VEGETARISK MATLAGNING?

Observera att detta bara är en intresseanmälan som innebär att vi kommer att ta kontakt med er för att höra mer om era tankar och förutsättningar, för eventuell träff och utbildning. Inom ungefär en vecka efter inskickad intresseanmälan kommer du att höra av oss.

FYLL I INTRESSEANMÄLAN GÄLLANDE EN TRÄFF DÄR VI DISKUTERAR GRÖN MATLAGNING OCH SAMARBETEN

PRODUKTGENOMGÅNG

Anamma Formbar Vegofärs, Vegobullar och Vegonuggets gjorda på ärta, serverade i olika snabbmatsförpackningar.
Anamma Formbar Vegofärs, Vegobullar och Vegonuggets gjorda på ärta, serverade i olika snabbmatsförpackningar.

Vi på Orkla FoodSolutions erbjuder våra kunder en mängd olika vegetariska (och veganska) produktalternativ. Vi har också full förståelse för att det kan upplevas besvärligt och överväldigande att reda ut skillnaderna mellan dessa samt hur man ska hantera och tillaga dem för att få till bästa möjliga slutresultat.

Detta går vi igenom tillsammans, och har ni några speciella produkter ni är nyfikna på så kan vi naturligtvis djupdyka lite extra kring dessa. Vi, du och alla förväntansfulla matgäster gynnas samtliga om maten som serveras blir så god som möjligt, så underskatta inte vikten av att ha riktigt god kunskap kring de råvaror och produkter du använder dig av.

Vit illustrerad han/finger som pekar åt höger.
Vit illustrerad han/finger som pekar åt vänster.

SÅ LÄTT LAGAR DU RÄTT

Vår kulinariska kreatör Marcus har gått igenom våra mest populära vegetariska produkter och förklarar enkelt och metodiskt hur du bäst tillagar dem. Titta, lär och njut.

Uppslag ur vår receptfolder Gott & Grönt - Plant based Cooking.
Uppslag ur vår receptfolder Gott & Grönt - Plant based Cooking.

FULLMATAD FOLDER MED 26 VEGETARISKA LUNCHER OCH SMARTA TIPS

Vi bad nio olika kockar laga riktigt goda och vegetariska luncher, samt att de skulle bjuda på sina bästa tips för hur man lyckas med sin vegetariska servering. Du kan även njuta av filmklippen där de själva berättar om sina tips och recept, längre ner på sidan.

LADDA NER GOTT & GRÖNT – INSPIRATIONSFOLDER

VEGETARISK HANDBOK

INGEN UTBILDNING UTAN EN KLOK OCH GENOMARBETAD STUDENTLITTERATUR

Tre exemplar av Gott & Grönt Vegetarisk Handbok på grön bakgrund.
Tre exemplar av Gott & Grönt Vegetarisk Handbok på grön bakgrund.

EN BOK FÖR KÖK SOM VILL VARA LITE GRÖNARE

Vi på Orkla FoodSolutions har arbetat fram en bok som vi är mäkta stolta över. Den innehåller inte bara en massa recept, tillagningsanvisningar och produktinformation. Här finns även grymt mycket kuriosa och information om grön mat genom historien, olika typer av vegetarisk kost, gröna trender, världens kök, kockar som gjort avtryck, ord- och ingredienslista, måltider, högtider och olika facktermer, för att nämna några exempel.

BLÄDDRA I VEGETARISK HANDBOK ONLINE

Ann Rebenstam med Vegetarisk Handbok.
Ann Rebenstam med Vegetarisk Handbok.

HUR FÅR VI TAG I BOKEN DÅ?

Vill du och dina kollegor få tillgång till fysiska exemplar av boken, så kan detta enbart erhållas i samband med att vi kör en vegetarisk utbildningsträff tillsammans med er organisation.

Skicka gärna in en intresseanmälan via länken nedan, så hör vi av oss till er inom ungefär en vecka för att höra mer om era tankar och förutsättningar, för eventuell träff och utbildning.

FYLL I INTRESSEANMÄLAN GÄLLANDE EN TRÄFF DÄR VI DISKUTERAR GRÖN MATLAGNING OCH SAMARBETEN

HÅLL DIG UPPDATERAD MED DET SENASTE

Ann Rebenstam och Sara Westerlin på Next is Now-event.
Ann Rebenstam och Sara Westerlin på Next is Now-event.

Vi bombarderas dagligen av olika trender och ”måsten” som vi behöver ta ställning till för att vår verksamhet ska ha en chans att överleva. Eller? Är det verkligen så dramatiskt?

Sitt lugnt i båten. Vi går igenom de största och mest aktuella trenderna som råder inom vår bransch just nu, och reder tillsammans ut begreppen. Låt dig inspireras och känn inga tvång, bara glädje.

LÄS MER OM TRENDER PÅ THE FOOD HUB

WORKSHOPS OCH CHEF’S SHOW

Workshop-deltagare funderar på sina bästa hållbarhetstips.
Workshop-deltagare funderar på sina bästa hållbarhetstips.

WORKSHOPS

Varför inte bjuda in till en workshop där vi djupdyker kring framtidens gröna mat, och där ni har möjlighet att använda oss på Orkla FoodSolutions om bollplank för er utveckling?

Vi kan också ta en workshop i köket, för att känna och klämma på våra produkter, och tillsammans med våra kulinariska kreatörer experimentera fram nya spännande recept för er verksamhet.

Carl-Johan och Johan lagar två cowboysargrytor med Anamma.
Carl-Johan och Johan lagar två cowboysargrytor med Anamma.

CHEF'S SHOW

Tillsammans med er kan vi även köra en så kallad ”Chef’s Show”, där någon av våra kulinariska kreatörer lagar inspirerande mat, som vi sedan avnjuter tillsammans. Samtidigt som vi diskuterar framtidens goda och gröna mat.

Naturligtvis kan vi anpassa våra aktiviteter, och självklart går det att lösa det mesta genom att träffas digitalt också. Låt oss utgå från era önskemål och förutsättningar, samtidigt som vi tar hänsyn till den situation som råder just nu. Bara fantasin sätter gränserna för dessa aktiviteter.

Vegetarisk kroppkaka och Anamma Vegobullar med Krögarklass Fyra skånska gryn och zucchinisallad
Goda kryddor i en bukett inlindat i vaxpapper på grön bakgrund

GRÖN LUNCH

Vi har tagit hjälp av nio kockar som tillsammans med oss tagit fram tips och gröna recept för att göra din gröna matlagning ännu enklare.

KOCKARNAS VEGORECEPT

Uppslag ur vår receptfolder Gott & Grönt - Plant based Cooking.
Uppslag ur vår receptfolder Gott & Grönt - Plant based Cooking.

VILL DU HELLRE LADDA NER ALLA RECEPT SOM PDF?

I denna inspirationsfolder från Gott & Grönt, har vi samlat tips och vegetariska recept från nio olika kockar. Perfekt att “låna” och inspireras av när du själv vill vidga din vegetariska meny.

LADDA NER INSPIRATIONSFOLDER GOTT & GRÖNT – PLANT BASED COOKING

Stor klase morötter på en grön bakgrund
Mattias Sjöblom i kockrock håller ett kålhuvud.
Inzoomad bild på vårt veckomenyverktyg med recept från Hälsa på maten.
Inzoomad bild på vårt veckomenyverktyg med recept från Hälsa på maten.

SKAPA EGNA KLIMATBERÄKNADE MENYER

Med vårt menyverktyg kan du skapa egna veckomenyer utifrån våra recept där du dessutom får se klimatpåverkan.

Du har över 700 recept att välja mellan, så vi hoppas där ska finnas något för alla smaker.

TILL MENYVERKTYGET

GRÖNA RECEPTBROSCHYREN

Flera Gott och Grönt-broschyrer på ett träbord.
Flera Gott och Grönt-broschyrer på ett träbord.

Allt fler middagsgäster och kunder kräver idag att det finns vegetariska rätter som fått minst lika mycket kärlek som deras animaliska motsvarigheter.

Om du saknar inspiration för att ta dina vegetariska rätter till nya höjder, så hjälper vi dig att bli expert på nolltid. Spana exempelvis in vår läckra broschyr om vegetariskt till lunch alla dagar i veckan. 16 vegetariska recept med måltidsdryck, sallads- och dessertbuffé. Gott & Grönt!

LADDA NER RECEPTBROSCHYR