Snackisar

DE PERFEKTA MÅLEN MELLAN MÅLEN

Behovet av mättande och näringsrika mellanmål inom vård- och omsorgsbranschen är stort. Till exempel ska 30-50% av de äldres energi komma från mellanmål. Med fler och mindre måltider hjälper du till att sprida ut vårdtagarnas näringsintag över en större del av dygnet.

Vi tycker att alla har rätt till goda mellanmål som inte bara smakar gott, utan även gör gott. Därför passar våra Snackisar perfekt för dig som arbetar på äldreboenden, sjukhus och andra vårdinrättningar, och som behöver tips för hur du ska göra vardagen lite godare för de som behöver det allra mest.

Vad är Snackisar?

Kort sagt kan man säga att Snackisar är ett koncept där vi bjuder på bra och enkla recept samt tips för hur man ska göra näringsriktiga mellanmål. Inom vård och omsorg är pentryutrymmen och kök ofta begränsade i sin storlek, därför är det bra om den tillagning som ska ske inte innehåller alltför många moment eller ingredienser. Våra Snackisar består av matiga eller söta munsbitar som du enkelt skapar med hjälp av våra receptkort.

Personal serverar två tallrikar med Snackisar, enligt recept från Orkla FoodSolutions.
Fyra mellanmål ur konceptet Snackisar från Orkla FoodSolutions.

10 nya receptkort

Vi har uppdaterat konceptet och släpper nu 10 helt nya, söta recept. Vi lovar att dessa receptkort hjälper dig att skapa smaskiga Snackisar som skänker extra energi och sätter en liten guldkant på tillvaron hos de som behöver det som mest.

Smaskiga mellanmål

Inspirationsfilmer

Spana in våra filmer där vi bjuder massvis av smarta tips och visar hur enkelt det är att förbereda goda och näringsrika mellanmål på Snackis-vis.

Fler Snackis-filmer
Ingrediens till Snackis-mellanmål.
Ingrediens till Snackis-mellanmål, yoghurt i en skål.
Ingrediens till Snackis-mellanmål, Liva Katrinplommonkräm.
Ingrediens till Snackis-mellanmål, Paulúns granola i en skål
Snackis-mellanmål, Katrinplommonkräm med yoghurt och granola.

Liva ger dig energi

Liva är drycker och krämer som hjälper till att motverka undernäring och öka livskvaliteten för äldre och sjuka med minskad aptit. Liva innehåller upp till dubbelt så mycket energi som motsvarande fruktdrycker gör, och i vår Liva Svartvinbärsdryck Protein garanterar vi dessutom att minst 20 E% kommer från protein.

Mer om Liva
Massvis av glas fyllda med energidryck från Liva.
Folder, broschyrer och receptkort med Snackisar från Orkla FoodSolutions.

Broschyrer och receptkort

Våra mellanmålsbroschyrer innehåller inte bara kloka tips och smaskiga recept. Här hittar du även receptkort som ni enkelt kan ha hängande i köket eller pentryt. På så vis finns de lättillgängliga närhelst på dygnet det är dags att förbereda ett litet näringsrikt mellanmål.

Inspirationsmaterial