Snackisar

DE PERFEKTA MÅLEN MELLAN MÅLEN

Behovet av mättande och näringsrika mellanmål inom vård- och omsorgsbranschen är stort. Till exempel ska 30-50% av de äldres energi komma från mellanmål. Med fler och mindre måltider hjälper du till att sprida ut vårdtagarnas näringsintag över en större del av dygnet.

Vi tycker att alla har rätt till goda mellanmål som inte bara smakar gott, utan även gör gott. Därför passar våra Snackisar perfekt för dig som arbetar på äldreboenden, sjukhus och andra vårdinrättningar, och som behöver tips för hur du ska göra vardagen lite godare för de som behöver det allra mest.

Personal serverar två tallrikar med Snackisar, enligt recept från Orkla FoodSolutions.
Personal serverar två tallrikar med Snackisar, enligt recept från Orkla FoodSolutions.

VAD ÄR SNACKISAR?

Snackisar är ett koncept där vi bjuder på bra och enkla recept samt tips för hur man ska göra näringsriktiga mellanmål. Inom vård och omsorg är pentryutrymmen och kök ofta begränsade i sin storlek, därför är det bra om den tillagning som ska ske inte innehåller alltför många moment eller ingredienser. Våra Snackisar består av matiga eller söta munsbitar som du enkelt skapar med hjälp av våra receptkort.

Massvis av glas fyllda med energidryck från Liva.
Massvis av glas fyllda med energidryck från Liva.

LIVA GER DIG ENERGI

Liva är drycker och krämer som hjälper till att motverka undernäring och öka livskvaliteten för äldre och sjuka med minskad aptit. Liva innehåller upp till dubbelt så mycket energi som motsvarande fruktdrycker gör, och i vår Liva Svartvinbärsdryck Protein garanterar vi dessutom att minst 20% kommer från protein.

LÄS MER OM LIVA ENERGI

SÅ ENKELT GÖR DU SNACKISAR

Spana in våra inspirerande filmer där vi visar hur enkelt det är att göra goda och näringsrika mellanmål med våra produkter. I varje film ger vi exempel på både ett matigare alternativt, och ett lite sötare alternativ. Extra gott och extra energi till de som behöver det mest.

Folder, broschyrer och receptkort med Snackisar från Orkla FoodSolutions.

RECEPTKORT OCH ENKLA TIPS

Våra mellanmålsbroschyrer innehåller inte bara kloka tips och smaskiga recept. Här hittar du även receptkort som ni enkelt kan ha hängande i köket eller pentryt. På så vis finns de lättillgängliga närhelst på dygnet det är dags att förbereda ett litet näringsrikt mellanmål.

SE INSPIRATIONSMATERIAL