Fast Fusion Friday

COOL VEGETARISK MAT TILL VÅRA VIKTIGASTE GÄSTER

Syftet med Fast Fusion Friday är att göra det lite roligare för barn att både äta rätt och äta upp. Barn är nyfikna och medvetna, vilket vi tror kan stimuleras med de här lite annorlunda rätterna, med fräsiga namn. Att de bygger på vegetariska råvaror är också en viktig grund i temat.

Serveringarna har ett streetfood-upplägg som gör fredagen lite speciell. Vi hoppas att ni i köken ska bli inspirerade att prova lite nya rätter som är både enkla att laga och uppskattade av barnen. Dessutom är det ett stort fokus på matsvinn och lönsamhet.

VILL DU OCKSÅ LAGA MER VEGETARISKT PÅ DIN SKOLA?

Här bjuder vi på ett par broschyrer som inspiration för konceptet Fast Fusion Friday, som ska hjälpa dig att skapa kreativa, hållbara, hälsosamma och framförallt goda inslag på dina skolmenyer.

Fredagar ska vara lite speciella, det vill vi hålla fast vid.

Receptfolder med ekologiska recept från Fast Fusion Friday.

10 HÅLLBARA RECEPT

Hur kul är det inte att äta gott, må bra och samtidigt bidra till en mer hållbar matkonsumtion? Här har vi samlat recept från världens alla hörn med smakkombinationer som barnen kommer att älska. Dessutom är de ekologiska.

Flera Fast Fusion Friday-broschyrer på blå bakgrund.

KÖR EN KLIMATVECKA

Nöjer du dig inte med att köra enbart en dag i veckan? Inga problem. Då är denna receptbroschyr den perfekta inspirationen för dig som arbetar i skolans värld. En klimatvecka med fokus på god mat, hälsa och hållbarhet.

ÄNNU MER RECEPT OCH INSPIRATION

Du hittar ännu fler recept och dessutom produkter om du kikar på vår produkt- och receptsida. Här kan du dessutom se klimatavtrycket på varje recept och sätta ihop egna veckomenyer i vårt menyverktyg.

TILL PRODUKT- OCH RECEPTSIDA
Sked med kimchi och sesamfrön.
Närbild på grön zucchini och svarta sesamfrön.
Sked med salsa och frön.
Sked med orientaliska kryddor.

HUR SMAKAR EN KLIMATSMART VÄRLD?

En del av konceptet Fast Fusion Friday grundar sig i flera ekologiska recept med spännande smaker från världens alla hörn. Ett roligt och enkelt sätt att presentera nya smakkombinationer för barnen, men också lärorikt och skapar förståelse för andra kulturer. Samtidigt kopplar vi på ytterligare pedagogiska inslag som hänförs till olika ämnen i skolan, såsom fysik, språk och geografi.

Dessutom har vi tagit fram en klimatmärkning som mäter hur stor klimatpåverkan ett måltidsrecept har, och ett menyverktyg där du får hela veckan klimatberäknad. Med hjälp av detta hoppas vi kunna inspirera skolor och restauranger att på ett enkelt sätt bidra till en mer hållbar framtid.

Klimatberäknade recept Orkla FoodSolutions.
Klimatberäknade recept Orkla FoodSolutions.

MAT PÅVERKAR KLIMATET

Vi vill hjälpa dig att göra medvetna val för att minska det så kallade klimatavtrycket på vår planet. Därför har vi tagit fram en symbol för att visa vilken klimatpåverkan ett måltidsrecept har i form av CO2-koefficienter, och ställa det i relation till en mer hållbar matkonsumtion. Om vi alla hjälps åt och pratar mer hållbarhet i våra kök, kan vi tillsammans bidra till en minskad klimatpåverkan.

TESTA ATT GÖRA EN KLIMATSMART VECKOMENY

Vegetarisk chili med crème fraiche och tortillachips.
Sloppy Joe gjord på Anamma Pulled Vego.
Tabbouleh sallad med Fyra skånska gryn med Krögarklass, Anamma Ekologisk Falafel och krämig tzatziki.

FREDAG HELA VECKAN MED FAST FUSION CLIMATE WEEK

Med hjälp av konceptet Fast Fusion Friday kickstartar vi kidsens fredagsmys redan i skolan på ett gott och grönt vis. Men nöjer du dig inte med en dag i veckan?

Då kan du istället kavla upp ärmarna med oss, kicka i nästa växel och köra med warp speed mot nästa nivå. Då lyfter vi istället hela grundtanken till en Fast Fusion Climate Week. Varför nöja sig med att bara äta bra mat på fredagarna liksom?

Du hör väl av dig?

Är du sugen på att få mer inspiration och tips kring hur du kan arbeta med teman kring maten i skolorna? Eller är du kanske nyfiken på någon av våra produkter? Tveka inte att höra av dig till oss omedelbums med dina frågor.

KONTAKTUPPGIFTER

Koll på det senaste!

Cirka en gång i månaden mailar vi ut ett nyhetsbrev med nyheter, koncept, tips, recept och en massa andra godsaker. Så för att inte missa något rekommenderar vi starkt att du registrerar dig till vårt finfina nyhetsbrev.

ANMÄLAN NYHETSBREV