Koncept

Fast Fusion Climate Week

Detta är konceptet för alla som vill vara med och göra skillnad för klimatet och våra älskade barns hälsa. Det vill säga just DU!

Framtaget i samarbete med dina kollegor i skolköken, där vi verkligen klurat tillsammans på vad som behövs för att lyckas med omställningen till grönare, godare och mer hälsosam kost i skolan. Ni kommer definitivt att stöta på utmaningar, men de skall vi lösa ihop. Bara berätta för oss.

Nu kör vi så det ryker! För varje barn förtjänar en hel planet i framtiden och en sund hälsa.

Häng med på Fast Fusion Climate Week 2023

Förra året serverades 170 000 elever i 32 kommuner klimatsmart mat i en vecka. 

Kan vi bli över 200 000 i år? Häng med och anmäl ditt intresse redan idag.

Bilder på materialet från Climate Week Academy.

Climate Week Academy - boosta era klimatkunskaper i skolan

Vi behöver alla hjälpas åt att sprida kunskapen till den yngre generationen. Därför har vi nu tagit fram ett komplett utbildningsunderlag på Fast Fusion Climate Week, så att ni kan köra klimatveckor på egen hand i skolorna.

Materialet innehåller allt från introduktion med tidsangivelser, filmer och inspiration, till pedagogiskt material och recept för fysisk workshop i köket tillsammans med kockar och pedagoger.

Skicka en intresseanmälan, så tar vi kontakt så snart vi kan och sänder därefter över det gedigna utbildningsmaterialet till dig.

Skicka en intresseanmälan gällande materialet

Låt dig inspireras av 2022 års kockar och deras recept

För att kittla gomseglet lite extra har vi spelat in receptfilmer tillsammans med kockarna. Så att du enklare kan se hur gott och enkelt det kan vara att servera klimatklokare mat.

Till spellistan på Youtube med releasewebinar och receptfilmer

Alla sex kockar som bidrog med recept till Fast Fusion Climate Week 2022. Maria, Camilla, Per, Michael, Sandra och Johan.

Material till din klimatvecka

För att lyckas med en riktigt grym klimatvecka i din restaurang har vi tagit fram pedagogiskt material som till exempel bordsryttare att sätta upp i matsalen och informationsfilmer att dela i era social media-kanaler. Allt material är till för att spridas och användas.

Tre affischer i A3-format. Skriv ut (eller beställ från tryckeri) och dekorera skolan med inspiration för att stötta det klimatsmarta budskapet.

Tre illustrerade posters i A3-format. Perfekta att skriva ut och smycka skolans restaurang och korridorer med.

Fin bordsryttare i A4-format som du kan skriva ut och sätta på varje bord i skolrestaurangen. Vik så att pappret bildar en triangel och fäst ändarna mot varandra.

Filmer som hjälper dig med skolans klimatvecka

Filmer som hjälper dig och dina kollegor att bygga upp er kunskap kring hållbart och hälsosamt ätande. Först har vi ett par introduktionsfilmer samt en film som är riktad åt föräldrar och vårdnadshavare.

Sedan får vi hjälp av experterna Mai-Lis Hellénius och Hanna Sepp. Mai-Lis riktar sig mot föräldrarna gällande vikten av att barnen lär sig att äta hållbart och hälsosamt, och Hanna förklarar hur viktigt det är att mat och pedagogik går hand i hand. Så tipsa gärna föräldrar och pedagoger om materialet.

Logotyp för Fast Fusion Climate Week.
Ett barn med förkläde håller upp två köttbullar framför sina ögon. Bakom barnet syns diverse köksredskap som hänger på väggen.
Recept från Fast Fusion Climate Week. Fish and Mash.
Kim med två kockar i köket.
Recept från Fast Fusion Climate Week. New York Vegochorizo med plasternacksmos och surkål.