Vegetariskt

Den vegetariska trenden växer och det finns många olika anledningar till att folk vill äta mer grönt. Det är numera helt enkelt ett måste att erbjuda vegetariska alternativ på sin meny, oavsett om du är ett hippt café, ett vanligt lunchställe eller en skolbespisning. Det är bra tycker vi! Både för hälsan och för miljön.

Vi erbjuder ett brett sortiment av gröna produkter för foodservice-marknaden; allt från fullt ut veganska, till lakto-ovo-vegetariska alternativ. Under varumärket Felix kan vi exempelvis erbjuda en vegetarisk pytt samt potatisbullar och paj, medan vi under varumärket Lecora har allt från grönsaksnuggets och mungfärs till vegetariska schnitzlar och vårrullar. Vårt kanske allra grönaste varumärke Anamma erbjuder helt veganska och sojabaserade produkter såsom formbar vegofärs, pulled vego, burgare, chorizo och vegobullar, samt falafel tillagad på kikärtor.

VÅRA VARUMÄRKEN INOM VEGETARISKT

PRODUKTER I RAMPLJUSET

Vi älskar alla våra produkter lika mycket, men här hittar du lite tips på vad som är extra hett just nu inom vegetariskt.

Anamma Vegochorizo med ris och sallad på en vit tallrik.

ANAMMA
VEGOCHORIZO

Numera kan vi erbjuda alla er som arbetar inom restaurang, café, skolkök och fast food denna kryddstarka och smaskiga vegovariant av den populära korven Chorizo. Njut och inspireras av alla våra goda recept i vår folder.

LÄS MER
Fyra olika varianter av Anamma formbar färs, sett uppifrån.

ANAMMA
FORMBAR VEGOFÄRS

Vår nya formbara vegofärs från Anamma är både god och lättarbetad. En lysande produkt med goda egenskaper för de skolkök och lunchställen som vill laga egna biffar, bullar och limpor från grunden.

LÄS MER
Närbild på Anamma Vegoburgare 100 g serverad med bröd och tillbehör.

ANAMMA
VEGOBURGARE

Vegoburgaren från Anamma är smakrik och har den perfekta storleken (100g) för att serveras i hamburgerbrödet, både på lunchtallriken och i gatuköket.

LÄS MER
Felix vegopytt serverad på tallrik.

FELIX
VEGETARISKA HUVUDRÄTTER

För att möta den gröna trenden och kunna erbjuda våra kunder flera vegetariska alternativ och större variation på menyn, har vi valt att utöka vårt vegetariska sortiment inom varumärket Felix.

LÄS MER

LÅT OSS HJÄLPA DIG

Har du svårt att vara kreativ när det kommer till vilka vegetariska alternativ du ska servera dina gäster? Var lugn. Vi har massor av koncept, recept och inspiration som hjälper dig att lyckas.

KONCEPT

Vårt koncept Gott och Grönt, med salladsbuffé i bakgrunden.

GOTT & GRÖNT

SERVERA VEGETARISKT. VARJE DAG.

Idag vill alla äta mer vegetariskt och tillsammans med oss kan du enkelt förbättra utbudet och höja kvalitén på lunchmaten. Vi vill helt enkelt hjälpa dig att servera god vegetarisk lunch som faller många i smaken – alla dagar i veckan.

TILL KONCEPTSIDA
Fast Vego, ett vegetariskt koncept från Orkla FoodSolutions för dig som arbetar inom snabbmat och café.

FAST VEGO

VEGETARISK SNABBMAT

Det ”gröna” växer så det knakar och snabbmatssektorn är inget undantag. Därför vill vi hjälpa dig som sysslar med just fast food. Här hittar du en vego-manual, massor med enkla recept och även jättecoolt tillhörande marknadsmaterial.

TILL KONCEPTSIDA
Next Is Now på blå bakgrunde med rotfrukter och grönsaker.

NEXT IS NOW

NÄSTA GENERATIONS ÄTANDE ÄR HÄR

Next is Now är inte bara ett koncept, utan också ett förhållningssätt. Framtaget med experter för att vi tillsammans med er vill ligga i framkant när det kommer till framtidens matvanor, hållbarhet och industrins bidrag.

TILL KONCEPTSIDA

RECEPT & INSPIRATION

Receptbroschyrer från konceptet Next Is Now på en bakgrund av betong

NEXT IS NOW - FRAMTIDENS MAT

Här har vi samlat en massa goda och hållbara recept för att du enkelt ska kunna laga framtidens mat.

LADDA NER
Anamma Vegochorizo receptfolder januari 2019.

ANAMMA VEGOCHORIZO

Åtta smaskiga och heta recept att servera till lunch, för lunchrestaurang, skola, fast food och café.

LADDA NER
Flera Gott och Grönt-broschyrer på ett träbord.

GOTT & GRÖNT

Gott & Grönt är nytänkande och hjälper dig att servera vegetarisk lunch alla dagar i veckan.

LADDA NER
Vegetarisk maträtt på tallrik på gammalt bord med dryck i bakgrunden.
Bild på flera vegetariska proteinkällor.
Anamma Vegokorv i tre olika bröd och topping.
Dukning med vegetarisk mat.

Vad är skillnaden på vegan och vegetarian?

Det är ingen skillnad alls, om man ska vara ärlig. En vegan är egentligen samma sak som vegetarian, men vi använder begreppen lite slarvigt om människor som inte äter animaliska produkter, alltså föda som kommer från djurriket. Och då menar vi inte bara kött, utan även exempelvis mjölk och ägg.

Vet betyder lakto- ovo- och pesco-vegetarian?

En del identifierar sig som lakto-vegetarian, och då är man vegan men konsumerar exempelvis produkter som mjölk och ost. Och sedan finns det ovo-vegetarianer som lever efter vegansk diet, men som äter produkter som innehåller ägg. Pesco-vegetarianer håller sig till en vegetarisk diet, men tillåter sig även att konsumera fisk och annan sjömat.

Vad betyder flexitarian?

Den kanske vanligaste och starkast ökande gruppen i Sverige (och på många platser i världen) är den med människor som kallar sig flexitarianer. Det innebär kortfattat att man äter både vegetarisk och animalisk kost, men medvetet försöker variera sin kost och äta färre måltider med animaliska ingredienser.