Abba

– en 180 år gammal silltradition

Med erfarenhet av fiske och fiskehandel sedan 1838 vet vi att rätt hantering och rätt lagring är A och O för att kunna erbjuda en kvalitetsprodukt. Abba sill lagras i vår unika råvarucentral med åtta stora bergrum på 16 000 kvm, insprängda i urberget i Kungshamn. Sillen härsknar snabbt i kontakt med syre och för att behålla vår höga kvalitet levereras Abba sill därför alltid i syretäta förpackningar.

Abba erbjuder speciellt utvalda sillar av vår finaste råvara till Foodservicemarknaden. Vi erbjuder även olika inläggningssillar under varumärket Skapa® där du som krögare har möjlighet att sätta din egen prägel på sillen. Men vi sysslar så klart inte bara med sill. I sortimentet finns även fisk- och laxbullar, caviarer, makrill på tub och i burk, samt olika pastejer för smörgåspålägg.

Dukning med Abba caviar till förrätt i form av olika snittar eller aptitretare.
Förrättsservering med sill från Abba i kombination med kex, ost och lingon.
Röda fiskestugor i Smögen som andas sann inspiration från Abba.

Produkter från Abba

SE SORTIMENT

Årets sill

All sill och alla högtider är viktiga för oss på Abba, men julsillen som från och med i år heter Årets sill är lite extra speciell. Till den väljer vi bara vår allra finaste sill och smaksätter den med kärlek.  Årets sill kompletterar helt enkelt sillbordets mer klassiska smaker.

OM ÅRETS SILL
Recept- och inspirationsbroschyr från Abba och VadDuVillSill

Recept & Broschyrer

Sill är en så oerhört fin råvara som man kan variera i det oändliga, och med väldigt enkla medel. Men, för att du ska slippa fundera över alla dessa möjligheter, så har vi tagit fram ett gäng broschyrer och recept som fullkomligen dryper av inspiration.

SE BROSCHYRER

Inspirationsfilmer

Visste du att vi har grymma receptfilmer som hjälper dig med tips kring hur du enkelt kan skapa dina egna personliga sillinläggningar? Dessutom bjuder vi på härliga filmsnuttar från våra anläggning i Kungshamn, som vi tagit fram i samband med vårt 180-årsjubileum.

SE FILMER

Fångstområde

Här finner du länkar till våra sjömatsprodukter, så att du enkelt kan kolla vilka fångstområden som är aktuella för respektive produkt.

PRODUKTLISTA

Spåra tonfisken

För oss på Abba är det viktigt att spela en aktiv roll i att hjälpa till att skydda världens marina resurser. Här kan du steg för steg följa resan på din tonfisk från Abba, genom att ange koden du finner på locket.

SPÅRA TONFISKEN
Tonfisk i vatten med logga från Abba ovanför ytan.