Liva Energi

LIVA ENERGI ÄR DRYCKER SOM HJÄLPER TILL ATT MOTVERKA UNDERNÄRING OCH ÖKA LIVSKVALITETEN FÖR ÄLDRE OCH SJUKA MED MINSKAD APTIT.

Liva Energi erbjuder vanlig dryck som innehåller upp till dubbelt så mycket energi som motsvarande fruktdryck. I Liva “Svartvinbärsdryck Protein” garanterar vi dessutom att minst 20% kommer från protein.

Dryckerna passar bra som måltidsdryck, mellanmål och törstsläckare och har en lite simmig konsistens för att de ska vara lättare att svälja. Då det är svårare att ta till sig nya smaker ju äldre man blir har vi valt traditionella smaker till Liva Energi.

Alla våra drycker är helt färdiga att servera, enkla att hantera och kan förvaras i rumstemperatur så länge de är oöppnade.

EXTRA ENERGI

Liva Energi är goda och enkla drycker som innehåller extra mycket energi. Inga konstigheter. Bara extra energi som ger möjlighet till att orka mer och må bättre. Dina vårdtagare kan antingen äta mindre och få i sig lika mycket energi som tidigare eller äta som vanligt och få i sig mer energi än tidigare.

LEV LIVET MED LIVA ENERGI

De uppfriskande nypon- och äppeldryckerna är alltid uppskattade smaker. Se Liva Energi som helt vanlig mat med en stor fördel – de hjälper dig att servera gott, enkelt och energirikt!

Snackisar är ett koncept från OrklaFoodsolutions som innehåller massvis av näringsrika mellanmålsrecept, anpassade för den äldre generationen.

SNACKISAR

DE PERFEKTA MÅLEN MELLAN MÅLEN

Våra Snackisar är bra och busenkla mellanmål speciellt framtagna för er som arbetar inom äldreomsorgen, där behovet av att kunna servera en varierad, energirik kost är extra stort. Mellanmål som är väl genomtänkta näringsmässigt, helt enkelt.

TILL KONCEPTSIDA
Folder, broschyrer och receptkort med Snackisar från Orkla FoodSolutions.

BROSCHYRER

Våra broschyrer är också färdiga receptkort som enkelt går att hänga upp i köket eller pentryt. Här bjuder vi på tips och recept kring hur du enkelt och snabbt skapar mellanmål och kvällsmål som ger bra med energi.

TILL BROSCHYRER
Två kvinnor visar hur man enkelt gör Snackisar till mellanmål.

RECEPTFILMER

För att göra det ännu enklare att hjälpa äldre och sjuka med näringsintaget, har vi gjort några inspirationsfilmer där våra experter visar hur snabbt och enkelt det är att skapa goda mellanmål med lite extra energi. Du hittar filmerna på vår YouTube-kanal eller under konceptet Snackisar.

TILL KONCEPTSIDA

MINST SEX MÅL MAT OM DAGEN

För att förebygga undernäring bland äldre och sjuka är det lämpligt att äta regelbundet och att nattfastan inte blir för lång. Rekommendationen är minst sex mål om dagen, fördelat på tre huvudmål och tre mellanmål. För äldre och sjuka är alla måltider viktiga eftersom det kan vara lättare att äta mindre portioner oftare om man har dålig aptit.

VIKTEN AV ENERGI

Oavsett vilken måltid du serverar är Liva Energi en viktig energipåfyllare. Dryckerna är perfekta för-frukostar för morgonpigga innan frukost, eller som energigivande nattfösare på sängkanten.

PRODUKTER FRÅN LIVA ENERGI

SE SORTIMENT
Liva Energi svartvinbärsdryck i ett glas med svarta vinbär bredvid.
Massvis av glas fyllda med energidryck från Liva.
Liva Energi svartvinbärsdryck med kex och ost bredvid.