Liva Energi

Liva Energi är drycker som hjälper till att motverka undernäring och öka livskvaliteten för äldre och sjuka med minskad aptit. Liva Energi erbjuder vanlig mat och dryck som innehåller upp till dubbelt så mycket energi som motsvarande fruktdryck. I Liva “Svartvinbärsdryck Protein” garanterar vi dessutom att minst 20% kommer från protein.

Dryckerna passar bra som måltidsdryck, mellanmål och törstsläckare och har en lite simmig konsistens för att de ska vara lättare att svälja. Då det är svårare att ta till sig nya smaker ju äldre man blir har vi valt traditionella smaker till Liva Energi.

Alla våra drycker är helt färdiga att servera, enkla att hantera och kan förvaras i rums-temperatur så länge de är oöppnade. Få mer inspiration och tips i vårt “Snackiskoncept“, som innehåller både recept och filmer för mellanmål med bl a Liva produkter.

Du kan b.la köpa våra produkter hos Torebrings

liva-energi-snackis
liva-energi-snackis
liva-energi-dryck

Vanlig mat med extra energi

Liva Energi är god och enkel mat som innehåller extra mycket energi. Inga konstigheter. Bara extra energi som ger möjlighet till att orka mer och må bättre. Dina vårdtagare kan antingen äta mindre och få i sig lika mycket energi som tidigare eller äta som vanligt och få i sig mer energi än tidigare.

Lev livet med Liva Energi

Den proteinrika soppan är bara att värma och servera, kanske med ett gott tillbehör, och de uppfriskande nypon- och äppledryckerna är alltid uppskattade smaker. Se Liva Energi som helt vanlig mat med en stor fördel – de hjälper dig att servera gott, enkelt och energirikt!

Minst sex mål om dagen

För att förebygga undernäring bland äldre och sjuka är det lämpligt att äta regelbundet och att nattfastan inte blir för lång. Rekommendationen är minst sex mål om dagen, fördelat på tre huvudmål och tre mellanmål. För äldre och sjuka är alla måltider viktiga eftersom det kan vara lättare att äta mindre portioner oftare om man har dålig aptit. Oavsett vilken måltid du serverar är Liva Energi en viktig energipåfyllare. Soppan från Liva Energi är en utmärkt huvudmåltid tillsammans med t.ex. en smörgås och dessert. Dryckerna är perfekta för frukostar för morgonpigga innan frukost eller som energigivande nattfösare på sängkanten.

liva-energi-dryck
liva-energi-dryck
liva-energi-soppa

Produkter från Liva Energi

Se sortiment

Nyhet!
Liva Katrinplommonkräm

Liva Katrinplommonkräm Energi är full med goda egenskaper.

Läs mer
liva-energi-broschyr

Recept & Broschyrer

Låt dig inspireras av alla våra broschyrer och receptmaterial. Du hittar bland annat flera broschyrer om Liva energi och tips på hur du enkelt skapar proteinrika mellanmål.

VÅRA BROSCHYRER

Inspirationsfilmer

Här finns ett gäng inspirationsfilmer med vårt Snackiskoncept.

SE FILMER
Liva-energi-inspirationsfilmer
Snackisar, Melonmelba med hallonmousse, mjök, yoghurt, melon och Degistive kex.

Snackisar

Behovet av mättande mellanmål inom vården och omsorg är stort. Till exempel ska 30-50% av äldres energi komma från mellanmål. Fler och mindre måltider hjälper till att sprida ut näringsintaget över en större del av dygnet. Därför har vi tagit fram vårt koncept Snackisar.

Läs mer