10 nya Snackisar med guldkant

Nu har vi släppt 10 nya mellanmål som alla är vackra, goda och näringsmässigt genomtänkta, med syftet att skänka lite extra energi och glädje till de som behöver det mest.

2018-08-14

Fyra mellanmål ur konceptet Snackisar från Orkla FoodSolutions.

MER GOTT I VÅRDEN
För många äldre och sjuka är det söta inte bara en fråga om att få något extra gott till dessert eller fikat. Ur ett medicinskt perspektiv behövs även mer energi, samtidigt som det “lilla extra” också ökar trivseln och välbefinnandet.

De som är äldre, eller i vissa fall försvagade av sjukdom, behöver ofta lite extra energi för att orka äta den vanliga maten också. En del är dessutom undernärda, eller i riskzonen för att bli det. Det blir lätt en nedåtgående spiral som kan slut med brist gällande proteiner, kolhydrater och fett. Om kroppen inte får tillräckligt med energi från maten så omvandlar kroppen det egna proteinet till energi och effekterna av det är minskad muskelvävnad och viktminskning. Därför är det positivt att äldre får i sig lite extra energi och protein.

Vi hoppas att Snackisar ska bidra till matglädjen, snacket och gemenskapen på avdelningarna, och inte minst till arbetsglädjen i pentryt!


Länkar
Läs mer om konceptet Snackisar – näringsrika mellanmål för de äldre.

Broschyr innehållande receptkort med våra 10 nya Snackisar.