Abba Gastronomi lanserar klassisk Brantevikssill med ny twist

Varje år lanserar Orkla FoodSolutions en ny sill till jul. I år väljer vi istället att lansera en omtyckt och efterfrågad klassiker som är så god att den kvalar direkt in till vårt grundsortiment. Låt oss presentera Abba Gastronomi Brantevikssill, med en modern twist.

2021-10-06

Ett par burkar med Abba Gastronomi Brantevikssill, samt ingredienser såsom dill, citron, lök och peppar.

Lagom till julen 2021 utökar Orkla FoodSolutions sitt grundsortiment med en välkänd klassiker, till alla restauranger och offentliga kök. För första gången kan man köpa Abba Gastronomi Brantevikssill. Självklart är den, precis som vår andra sill, gjord på NVG-sill (norsk vårlekande sill) som fångats när den är som fetast och finast, för att därefter lagras i Orklas eget bergrum i Kungshamn.

“Vi har jobbat länge med den här produkten och det här receptet, för att få fram exakt rätt smak. Nu kan vi äntligen lansera Brantevikssillen, så att den blir tillgänglig lagom till hösten, och inte minst vinterns alla julbord och bufféer. Självklart ska Brantevikssill finnas i Abba Gastronomi grundsortiment”, säger Inger Lindvall, produktchef kategori sjömat, Orkla FoodSolutions.

Brantevikssillen är ett gammalt recept på lökströmmig. En kryddig och söt sill som fick sitt nuvarande namn från fiskeläget Brantevik i Skåne. Abba Gastronomi Brantevikssill har kryddats med finhackad rödlök, dill, lagerblad, citronskal, med ett sting från peppar och en sötma från socker och honung.

“Vi har extra många härliga ingredienser i vår Brantevikssill och allt är finhackat för att vara kvar på sillbiten när du äter den. För Brantevikssill ska nämligen ätas med pyntet på, det är där alla smaker sitter. Det är en helhetsupplevelse”, säger Inger.

Precis som all annan sill under varumärket Abba Gastronomi, så lagras den i ett bergrum i Kungshamn för att garantera bästa kvalitet. Sillen förpackas så småningom i en speciellt framtagen hink med syrebarriärer, för att bevara dess höga kvalitet och goda smak.

Pandemin och många avbokade julbord gav oss en möjlighet att se över vårt sortiment. Brantevikssill är en omtyckt och eftertraktad klassiker och det ligger helt rätt i tiden att lansera denna nu, då vi längtar efter traditioner mer än någonsin.

Text: Karin Ericson

Karin Ericson


FAKTA- OCH INSPIRATIONSFILMER


VIDARE LÄSNING

Informationsbroschyr för Abba Gastronomi Brantevikssill.

Läs mer om Abba Gastronomi Brantevikssill på produktsidan.

Läs mer om Abba Gastronomi.

Vårt sillsortiment inom Abba Gastronomi.

Artikel: Bakom kulisserna och ner i bergrummet med Abba Gastronomi.

Artikel: Sillen – en bubblare i skolan.

Provskyltar med sillens fördelar – att använda i din skolrestaurang.

Mängder av inspirerande sillreceptfilmer om fantasin tryter.

Se hur vi arbetar med framtidens mat via vår plattform Next is Now.

Skoltrender och tips.

Hur du planerar din egen klimatsmarta veckomeny.