Anneli bjuder på en läcker lasagnette från havet
“Havets Lasagnette är en maträtt som går att variera i oändlighet” – så beskriver kocken Anneli Fransén sitt bidrag till årets Fast Fusion Climate Week,
Vinnaren av Årets Gröna Skolmåltid 2023 heter Carl Engström-skolan och ligger i Eslöv. Det stod klart under White Guide Junior-galan som gick av stapeln i Lund den 31:e oktober.
Vinnaren av Årets Gröna Skolmåltid 2023 heter Carl Engström-skolan och ligger i Eslöv. Det stod klart under White Guide Junior-galan som gick av stapeln i Lund den 31:e oktober.
Vi på Orkla FoodSolutions delade ännu ett år ut priset för Årets Gröna Skolmåltid i White Guide Junior. Galan gick av stapeln den 31 oktober i Lund och vinnaren blev Carl Engström-skolan i Eslöv där man brinner för att jobba med grönt och vegetariskt.
– Gästerna är det som inspirerar oss och driver oss framåt, säger köksmästaren Isabel Brandin.
– Det betyder supermycket för oss! Det är verkligen ett kvitto på att vi gjort något bra.
– Vi är väldigt noga med att involvera våra gäster och lyssna på vad de tycker att vi ska servera. Då är det lätt att komma med nya idéer på de gröna måltiderna.
– Även här måste jag säga gästerna. Men såklart även att vi fyra som jobbar i köket är ett bra team som hela tiden vill framåt. Vi ser nya mål hela tiden.
– Det roligaste är nog att det finns så mycket man kan göra. Man behöver inte bara göra en gryta eller gratäng som många tror. Mycket utvecklas och det kommer mer och mer vegetariska produkter på marknaden och vi är väldigt bra på att testa.
– Jag ser inget utmanande faktiskt, jag ser bara möjligheter. Vi på skolan brinner verkligen för detta. Alla i köksteamet har samma inställning och det är väldigt värdefullt för mig som köksmästare, att alla vill åt samma håll.
– De är bara positiva! Ett exempel är att när vi serverar spaghetti och köttfärssås och har falafel som det vegetariska alternativet, då är falafeln den mest populära helt klart. De kommer ut nyfriterade och har alla tillbehör som behövs.
– Sen har vi något som vi kallar “tredje linjen” där de bygger sina egna måltider, det är också väldigt poppis. Det kan vara allt från att man bygger sin egen baguette till sin egen bowl.
– Vi kommer fortsätta ha samma goda kontakt med skolan och med våra gäster och hitta nya möjligheter. Det finns ju alltid saker man kan bli bättre på, man kan inte sätta sig ner och vara nöjd utan måste vara på tårna.
– Vi började småfira redan igår såklart, men ett av priserna var ju en vegetarisk inspirationsdag ihop med Orkla FoodSolutions kulinariska kreatörer, så då ska vi fira. Sen blir det nog en extra AW med teamet också.
Text: Sofie Strandberg
“Havets Lasagnette är en maträtt som går att variera i oändlighet” – så beskriver kocken Anneli Fransén sitt bidrag till årets Fast Fusion Climate Week,
En klassiker i klimatsmart tappning blev resultatet när köksmästarna i Partille kommun skulle ta fram en maträtt till Fast Fusion Climate Week. Med målet att
Linda Dahlberg och Marcus Nilsson Schön heter projektledarna bakom 2024 års version av Fast Fusion Climate Week. Här delar de lite av sina tankar och
Jana Issa och Alva Sigfridsson från Engelska skolan i Borås tog hem vinsten i Kockduellen 2024 med sin ravioli fylld med Formbar Baljväxtfärs från Anamma.
Vår webbplats placerar cookies på din enhet om du har godkänt det i webbläsarinställningarna. Cookies används för att förbättra webbplatsen, samt för analys och intressebaserad reklam.
Läs mer om Orklas behandling av personuppgifter, inklusive rätten till tillgång