Event & Webinar

På denna sida hittar du våra kommande event, när vi har sådana spikade i kalendern, men du kan också återuppleva tidigare event och webinar som vi har kört genom åren.


På Orkla FoodSolutions älskar vi att få komma ut och träffa alla fantastiska kockar, gäster, krögare, kostchefer, kunder, enhetschefer, inköpare och alla andra som tillsammans är med och skapar en bättre framtid för de många människorna.

Därför kör vi också ibland olika event där vi försöker samla så många som möjligt inom branschen, för att inspirera, motivera och utbilda varandra. Vi tror på nätverkande och kraften i att ta beslut baserade på kunskap och erfarenheter. Därför är det så viktigt att vi ses emellanåt och får dela allt detta med varandra.

Eftersom vi befinner oss i den digitala åldern, kör vi naturligtvis också så kallade webinar, där du som tittare har möjlighet att uppleva allt som vi beskrev i ovan, direkt från datorn vid ditt skrivbord eller via mobilen. Vi testar oss fram hela tiden, och därför är det också extremt viktigt att vi får in din feedback, så att vi kan fortsätta att optimera och göra dessa event så relevanta som möjligt för dig och dina kollegor.

Har du förslag på andra upplägg för att nå ut på bästa sätt, eller tips på ämnen och gäster som är kopplade till framtidens mat, så är du varmt välkommen att dela med dig till oss.

MISSA INGET!

Så fort vi öppnar inbjudan till våra kommande event/webinar kan du läsa om det här. Vi föreslår dock att du följer oss i sociala medier och via vårt nyhetsbrev för att hålla dig ordentligt uppdaterad.

Hashtag: #orklafoodsolutions | Instagram: orklafoodsolutionsse | Facebook: Orkla FoodSolutions SE | LinkedIn: Orkla FoodSolutions Sverige

KOMMANDE EVENT & WEBINAR

Next is Now - Peptal - Webinar - 20210422
Next is Now - Peptal - Webinar - 20210422

NEXT IS NOW - PEPTALK
22 APRIL 2021, KL. 14.30-15.15

Tillsammans fortsätter vi resan med Next is Now, genom att släppa nya och spännande intervjuer med både befintliga och nya experter. Utifrån den samlade kunskapen som finns, vet vi NU vilka actions vi måste ta för att öka takten kring klimatsmarta måltider och den generella folkhälsan i Sverige.

Tillsammans med experter och forskare slår vi nu hål på några av de myter som existerar inom området, samt presenterar konkreta actions vi gemensamt kan ta med er.

LÄS MER OCH ANMÄL DIG TILL NEXT IS NOW – PEPTALK

TIDIGARE EVENT & WEBINAR

Sara, Marianne, Jens och Magnus från Next is Now - Good Morning.
Sara, Marianne, Jens och Magnus från Next is Now - Good Morning.

NEXT IS NOW: GOOD MORNING #06
25 MARS 2021

Hur ser framtidens hälsosamma menyer ut inom restaurangbranschen och för den offentliga måltiden? Och hur ska vi gemensamt kunna accelerera takten för fler hållbara val som gynnar folkhälsan och klimatet?

Stora (och viktiga!) frågor som diskuterades med dagens gäster, Marianne Backrud-Hagberg (Kost & Näring), Jens Dolk (K-märkt) och Magnus Naess (Globala Gymnasiet).

LÄS SUMMERINGEN OCH SE NEXT IS NOW: GOOD MORNING #06

Mattias och Ann på Gott & Grönt-webinar.
Mattias och Ann på Gott & Grönt-webinar.

UTBILDNINGSWEBINAR: GOTT & GRÖNT
3 MARS 2021

Under vårt första gröna utbildningswebinar bjöd vi tittarna på utökade kunskaper och massvis av inspiration inom den vegetariska kokkonsten.

Här hittar du summeringen, filmen och svaren på de frågor som inkom under sändningen.

LÄS SUMMERINGEN OCH SE GOTT & GRÖNT – VEGETARISKT UTBILDNINGSWEBINAR

Sara i studion för Next is Now: Good Morning-webinar.
Sara i studion för Next is Now: Good Morning-webinar.

NEXT IS NOW: GOOD MORNING #05
27 JANUARI 2021

Barnens rätt till hållbar och hälsosam skolmat var dagens heta ämne som diskuterades tillsammans med gästerna Birgitta Larsson (skoldirektör i Karlstads kommun), Anna Lindelöw Mannheimer (från Frisk Mat & Food Pharmacy), samt Kim Andersson (måltidsutvecklare i Burlövs kommun). Tips, tricks, inspiration, konkreta actions och goda exempel från verkligheten varvades bland annat med frågor från de engagerade tittarna.

LÄS MER OCH SE NEXT IS NOW: GOOD MORNING #05

Mattias Sjöblom, Ann Rebenstam och Mattias Jönsson med Vegetarisk Handbok.
Mattias Sjöblom, Ann Rebenstam och Mattias Jönsson med Vegetarisk Handbok.

RELEASEWEBINAR: GOTT & GRÖNT
14 JANUARI 2021

Under en intensiv halvtimme presenterade vi på Orkla FoodSolutions ett nytt, grönt utbildningspaket som vi erbjuder till restauranger och storhushåll som vill ta nästa steg när det gäller sitt vegetariska erbjudande. I samband med detta lanserade vi också vårt rykande färska bok – Vegetarisk Handbok. Proppfull med inspiration, recept och produktkunskap, samt en massa intressant fakta och historik kring det vegetariska köket.

LÄS MER OCH SE GOTT & GRÖNT-WEBINAR

Sara i soffa med Next is Now- t-shirt.
Sara i soffa med Next is Now- t-shirt.

THE FOOD HUB: TREND UPDATE 2021
15 DECEMBER 2020

Under 45 minuter bjöd vi in till ett webinar där vi tillsammans med Lennart Wallander (Food & Friends) och Erik Andersson (Spill) diskuterade vilka trender som ser ut att lysa starkast på foodservice-himlen under 2021. Spana in trendfilmen och läs mer om de olika trenderna.

LÄS MER OM TREND UPDATE 2021 OCH SE TRENDFILM

Sara Westerlin som leder Next is Now Good Morning.
Sara Westerlin som leder Next is Now Good Morning.

NEXT IS NOW: GOOD MORNING #04
26 NOVEMBER 2020

Dagens ämne var framtidens proteiner och det proteinskifte som vi befinner oss i. Gästerna som deltog i denna diskussion var Jens Dolk (K-märkt), Patric Gill (Köpings kommun) och Lovisa Madås (AGFO). Även tittarna var engagerade med frågor och det blev många bra diskussioner med expertrepresentanter från såväl privat som offentlig marknad. Även Anna Richert från Världsnaturfonden och Carolina Tengblad från Orkla Foods Sverige var med på ett hörn för att ge sin syn på saken.

LÄS MER OCH SE NEXT IS NOW: GOOD MORNING #04

Sara, Darek och Lena på Next is Now: Good Morning.
Sara, Darek och Lena på Next is Now: Good Morning.

NEXT IS NOW: GOOD MORNING #03
15 OKTOBER 2020

Vi diskuterade kreativitet i kris, med lite extra fokus på restaurang-, hotell- och konferensbranschen. Darek Krupa (Scandic Star Lund) och Lena Friblick (Botildenborg) diskuterade erfarenheter och möjligheter utifrån sina egna verksamheter. Lennart Wallander (Food & Friends) var med på länk och lyfte fram exempel på hur andra gjort, samt vilka trender som han kunde se inför framtiden.

Vi bjuder på en actionlista med över 30 konkreta tips, tankar och trender, som vi hoppas ska inspirera dig i just din verksamhet.

LÄS MER OCH SE NEXT IS NOW: GOOD MORNING #03

Sara och Oskar på Next is Now Good Morning webinar.
Sara och Oskar på Next is Now Good Morning webinar.

NEXT IS NOW: GOOD MORNING #02
18 SEPTEMBER 2020

Vårt andra frukostwebinar och fokus denna dag var på hälsa i kombination med våra matvanor. Vi frågade oss bland annat hur hälsotrenden påverkats av Covid-19, vad forskningen säger om hur hälsan påverkas av att äta mer grönt och mindre kött och om det går att äta sig till ett bättre immunförsvar?

Under sändningen kunde tittarna ställa frågor till Mai-Lis Hellénius från Karolinska Institutet och Maria Biörklund Helgesson från Högskolan i Kristianstad, som var med oss i diskussionerna.

LÄS MER OCH SE NEXT IS NOW: GOOD MORNING #02

Agneta Påander och Ellinor Persson på webinaret Next is Now - It's time for action.
Agneta Påander och Ellinor Persson på webinaret Next is Now - It's time for action.

NEXT IS NOW: IT'S TIME FOR ACTION
11 SEPTEMBER 2020

Agerar vi inte NOW, så har vi inget NEXT där framme! 11 september 2020 körde vi årets störst event. Covid-19 hindrade oss från att ses fysiskt, men istället för att ställa in så ställde vi om, och sände live från Clarion Hotel Sign i Stockholm. Det blev en heldag med trender och föredrag från experterna, samt flera nedstamp i verkligheten inom skola, restaurang och hotell/event. Tittarna deltog också aktivt genom att skicka in frågor till de som var på scenen.

LÄS MER OCH SE NEXT IS NOW: IT’S TIME FOR ACTION

Sara Westerlin hälsar på experterna via dator innan sändning av Next is Now - Good Morning.
Sara Westerlin hälsar på experterna via dator innan sändning av Next is Now - Good Morning.

NEXT IS NOW: GOOD MORNING #01
17 JUNI 2020

Premiären för våra morgonwebinar, mitt under den rådande pandemin. Därför fokuserade vi i detta program på frågor kring hur Covid-19-krisen påverkar mattrenderna och framtidens mat, samt vad vi alla kan ta för actions för lyckas att driva våra verksamheter vidare.

Med oss i diskussionerna var Lovisa Madås (AGFO), Ingela Stenson (Omvärldsanalytiker) och Lennart Wallander (Food & Friends), samt alla tittare via chatten.

LÄS MER OCH SE NEXT IS NOW: GOOD MORNING #01

Marcus, Alain, Mai-Lis och Karin på scenen för cookalong 1 på Next is Now.
Marcus, Alain, Mai-Lis och Karin på scenen för cookalong 1 på Next is Now.

NEXT IS NOW: LÖSNINGARNA
25 SEPTEMBER 2019

Vi samlade ett stort antal av de allra viktigaste aktörerna i livsmedelsbranschen, för att prata lösningar kring hur vi tillsammans kan rädda planeten och samtidigt få alla att äta mer hälsosamt. Vi bjöd på föreläsningar med experter, frågestund, cookalongs med provsmakningar och debatt. Vi berättade om Orklas hållbarhetsarbete samtidigt som vi presenterade lösningar och vidare actions utifrån den feedback vi fick under vårens event. En riktigt bra dag med härlig energi och uppmaning till fortsatta samarbeten.

LÄS MER OM NEXT IS NOW: LÖSNINGARNA

Den engagerade panelen svara på frågor från eventdeltagarna.
Den engagerade panelen svara på frågor från eventdeltagarna.

NEXT IS NOW: FRAMTIDENS MAT
24 MAJ 2019

I samband med Skåne Innovation Week, bjöd vi på Orkla FoodSolutions in till Studio i Malmö, för en fullmatad förmiddag med högintressanta föreläsningar, paneldebatt och mingel. Deltagarna fick en också möjlighet att komma med egna konkreta hållbarhetsförslag på vad vi tillsammans kan göra för att få fler att äta hållbar och hälsosam mat inom food service-branschen.

Vi förde samman politiker, branschfolk och många fler för att ta reda på vad allmänheten vill att vi fokuserar mest på i det arbete vi gör.

LÄS MER NEXT IS NOW: FRAMTIDENS MAT

Du hör väl av dig?

Är du sugen på att få mer inspiration och tips kring hur du ska utveckla din verksamhet? Eller är du kanske nyfiken på någon av våra produkter? Tveka inte att höra av dig till oss omedelbums med dina frågor.

KONTAKTUPPGIFTER

Koll på det senaste!

Cirka en gång i månaden mailar vi ut ett nyhetsbrev med nyheter, koncept, tips, recept och en massa andra godsaker. Så för att inte missa något rekommenderar vi starkt att du registrerar dig till vårt finfina nyhetsbrev.

ANMÄLAN NYHETSBREV

PERSONUPPGIFTSHANTERING

Du som anmäler dig till detta event accepterar också att vi kan ta kontakt med dig, men vi kommer inte att sprida din information till tredje part.

Du som i anmälan väljer att tacka ja till vårt nyhetsbrev (som utkommer cirka en gång per månad) kommer att hamna i vårt nyhetsbrevregister från vilket man givetvis kan avsluta sin prenumeration närsomhelst om man inte längre vill ha bäst koll i branschen. Om du prenumererar men inte längre vill få våra utskick, måste du avregistrera dig via länk i vårt Nyhetsbrev.

Längre ned i sidfoten finner du mer information om Orklas hantering av personuppgifter i allmänhet.