Event & Webinar

På denna sida hittar du våra kommande event, när vi har sådana spikade i kalendern, men du kan också återuppleva tidigare event och webinar som vi har kört genom åren.


På Orkla FoodSolutions älskar vi att få komma ut och träffa alla fantastiska kockar, gäster, krögare, kostchefer, kunder, enhetschefer, inköpare och alla andra som tillsammans är med och skapar en bättre framtid för de många människorna.

Därför kör vi också ibland olika event där vi försöker samla så många som möjligt inom branschen, för att inspirera, motivera och utbilda varandra. Vi tror på nätverkande och kraften i att ta beslut baserade på kunskap och erfarenheter. Därför är det så viktigt att vi ses emellanåt och får dela allt detta med varandra.

Eftersom vi befinner oss i den digitala åldern, kör vi naturligtvis också så kallade webinar, där du som tittare har möjlighet att uppleva allt som vi beskrev i ovan, direkt från datorn vid ditt skrivbord eller via mobilen. Vi testar oss fram hela tiden, och därför är det också extremt viktigt att vi får in din feedback, så att vi kan fortsätta att optimera och göra dessa event så relevanta som möjligt för dig och dina kollegor.

Har du förslag på andra upplägg för att nå ut på bästa sätt, eller tips på ämnen och gäster som är kopplade till framtidens mat, så är du varmt välkommen att dela med dig till oss.

TIDIGARE EVENT & WEBINAR

Vill du ta del av hur det varit på tidigare event och webinar som vi har arrangerat? Här hittar du länkar till artiklar, fyllda med summeringar, filmer och annat smaskigt material som du inte vill vara utan. Det gäller ju framtidens mat!

Sara, Darek och Lena på Next is Now: Good Morning.
Sara, Darek och Lena på Next is Now: Good Morning.

NEXT IS NOW: GOOD MORNING #03

15 oktober 2020 diskuterade vi kreativitet i kris, med lite extra fokus på restaurang-, hotell- och konferensbranschen. Darek Krupa (Scandic Star Lund) och Lena Friblick (Botildenborg) diskuterade erfarenheter och möjligheter utifrån sina egna verksamheter. Lennart Wallander (Food & Friends) var med på länk och lyfte fram exempel på hur andra gjort, samt vilka trender som han kunde se inför framtiden.

Vi bjuder på en actionlista med över 30 konkreta tips, tankar och trender, som vi hoppas ska inspirera dig i just din verksamhet.

LÄS MER OM NEXT IS NOW: GOOD MORNING #03

Sara och Oskar på Next is Now Good Morning webinar.
Sara och Oskar på Next is Now Good Morning webinar.

NEXT IS NOW: GOOD MORNING #02

18 september körde vi vårt andra frukostwebinar och fokus denna dag var på hälsa i kombination med våra matvanor. Vi frågade oss bland annat hur hälsotrenden påverkats av Covid-19, vad forskningen säger om hur hälsan påverkas av att äta mer grönt och mindre kött och om det går att äta sig till ett bättre immunförsvar?

Under sändningen kunde tittarna ställa frågor till Mai-Lis Hellénius från Karolinska Institutet och Maria Biörklund Helgesson från Högskolan i Kristianstad, som var med oss i diskussionerna.

LÄS MER OM NEXT IS NOW: GOOD MORNING #02

Agneta Påander och Ellinor Persson på webinaret Next is Now - It's time for action.
Agneta Påander och Ellinor Persson på webinaret Next is Now - It's time for action.

NEXT IS NOW: IT'S TIME FOR ACTION

Agerar vi inte NOW, så har vi inget NEXT där framme! 11 september 2020 körde vi årets störst event. Covid-19 hindrade oss från att ses fysiskt, men istället för att ställa in så ställde vi om, och sände live från Clarion Hotel Sign i Stockholm. Det blev en heldag med trender och föredrag från experterna, samt flera nedstamp i verkligheten inom skola, restaurang och hotell/event. Tittarna deltog också aktivt genom att skicka in frågor till de som var på scenen.

Allt går också att se i sin helhet nu i efterhand.

LÄS MER OM NEXT IS NOW: IT’S TIME FOR ACTION

Sara Westerlin hälsar på experterna via dator innan sändning av Next is Now - Good Morning.
Sara Westerlin hälsar på experterna via dator innan sändning av Next is Now - Good Morning.

NEXT IS NOW: GOOD MORNING #01

Premiären för våra morgonwebinars ägde rum 17 juni 2020, mitt under den rådande pandemin. Därför fokuserade vi i detta program på frågor kring hur Covid-19-krisen påverkar mattrenderna och framtidens mat, samt vad vi alla kan ta för actions för lyckas att driva våra verksamheter vidare.

Med oss i diskussionerna var Lovisa Madås (AGFO), Ingela Stenson (Omvärldsanalytiker) och Lennart Wallander (Food & Friends), samt alla tittare via chatten.

LÄS MER OM NEXT IS NOW: GOOD MORNING #01

Marcus, Alain, Mai-Lis och Karin på scenen för cookalong 1 på Next is Now.
Marcus, Alain, Mai-Lis och Karin på scenen för cookalong 1 på Next is Now.

NEXT IS NOW: LÖSNINGARNA

25 september 2020 samlade vi ett stort antal av de allra viktigaste aktörerna i livsmedelsbranschen, för att prata lösningar kring hur vi tillsammans kan rädda planeten och samtidigt få alla att äta mer hälsosamt. Vi bjöd på föreläsningar med experter, frågestund, cookalongs med provsmakningar och debatt. Vi berättade om Orklas hållbarhetsarbete samtidigt som vi presenterade lösningar och vidare actions utifrån den feedback vi fick under vårens event. En riktigt bra dag med härlig energi och uppmaning till fortsatta samarbeten.

LÄS MER OM NEXT IS NOW: LÖSNINGARNA

Den engagerade panelen svara på frågor från eventdeltagarna.
Den engagerade panelen svara på frågor från eventdeltagarna.

NEXT IS NOW: FRAMTIDENS MAT

24 maj 2019, i samband med Skåne Innovation Week, bjöd vi på Orkla FoodSolutions in till Studio i Malmö, för en fullmatad förmiddag med högintressanta föreläsningar, paneldebatt och mingel. Deltagarna fick en också möjlighet att komma med egna konkreta hållbarhetsförslag på vad vi tillsammans kan göra för att få fler att äta hållbar och hälsosam mat inom food service-branschen.

Vi förde samman politiker, branschfolk och många fler för att ta reda på vad allmänheten vill att vi fokuserar mest på i det arbete vi gör.

LÄS MER NEXT IS NOW: FRAMTIDENS MAT

Du hör väl av dig?

Är du sugen på att få mer inspiration och tips kring hur du ska utveckla din verksamhet? Eller är du kanske nyfiken på någon av våra produkter? Tveka inte att höra av dig till oss omedelbums med dina frågor.

KONTAKTUPPGIFTER

Koll på det senaste!

Cirka en gång i månaden mailar vi ut ett nyhetsbrev med nyheter, koncept, tips, recept och en massa andra godsaker. Så för att inte missa något rekommenderar vi starkt att du registrerar dig till vårt finfina nyhetsbrev.

ANMÄLAN NYHETSBREV