Webinar: Next is Now – Good Morning

Medan du utövar dina morgonrutiner, kör vi ett kostnadsfritt event online, i sann Next is Now-anda. Live på länk från Orkla Foods Sveriges huvudkontor i Malmö.

I våra frukostwebinar diskuterar vi olika ämnen varje gång, även om grunden alltid ligger i framtidens hållbara och hälsosamma mat. Vi vill helt enkelt bygga vidare på det vi redan påbörjat – att skapa hållbara och hälsosamma måltider tillsammans med dig och genom gemensam utveckling.

Tillsammans gör vi skillnad!

Receptblad med köttbullar från Hälsa på maten, liggandes på träbord med matingredienser bredvid.
Sara framför kamerorna och Oskar bakom kamerorna på Next is Now-webinar.
Uppdukat bord med rätter inom Sustainable Conf .

MISSA INGET!

Så fort vi öppnar inbjudan till våra kommande event/webinar kan du läsa om det här. Vi föreslår dock att du följer oss i sociala medier och via vårt nyhetsbrev för att hålla dig ordentligt uppdaterad.

Längre ner på sidan hittar du dessutom alla våra tidigare webinar från Next is Now – Good Morning.

Hashtag: #orklafoodsolutions | Instagram: orklafoodsolutionsse | Facebook: Orkla FoodSolutions SE | LinkedIn: Orkla FoodSolutions Sverige

STÄLL DINA FRÅGOR REDAN NU

Sara och Marcus diskuterar.
Sara och Marcus diskuterar.

Har DU några tankar, förslag eller frågor gällande kommande webinar? Tveka inte att höra av dig redan nu till oss, så kan vi förhoppningsvis ta upp dessa och diskutera under programmet.

MAIL: event@orklafoods.se

TIDIGARE WEBINAR FRÅN
NEXT IS NOW – GOOD MORNING

Sara, Jens, Richard, Ida och Daniél på Next is Now Matfestival-scenen.
Sara, Jens, Richard, Ida och Daniél på Next is Now Matfestival-scenen.

NEXT IS NOW - GOOD MORNING #10
18 MAJ 2022

Vårt tionde morgonwebinar hade “Det ska vara gott att bidra till en bättre värld!” som huvudparoll.  Live från Next is Now Matfestival, med publik på plats, diskuterade gästerna, Jens Dolk (ägare Restaurang K-märkt), Ida Lemoine (VD på Beteendebyrån), Richard Tellström (Docent i Måltidskunskap) och Daniél Kallonas (Klimatkock), frågor kring beteenden, smaker, nudging och annat, som förhoppningsvis kan bidra till att vi kan äta oss till en mer hållbar värld.

LÄS SUMMERING OCH SE NEXT IS NOW – GOOD MORNING #10

NEXT IS NOW - GOOD MORNING #09
8 MARS 2022

På direkt begäran från er tittare, pratade vi om vilka åtgärder, styrmedel och politiska beslut som behövs för att öka omställningen till en mer hållbar matkonsumtion, med fokus på den offentliga måltiden i Sverige. Live från Clarion Sign i Stockholm. Dagens gäster bestod av Katarina Luhr (Miljö- & Klimatborgarråd i Stockholms Stad), Marianne Backrud-Hagberg (Ordförande i Kost & Näring), Mats Wiking (Riksdagsledamot) och Anna Lindelöw Mannheimer (medgrundare av Frisk Mat).

LÄS SUMMERING OCH SE NEXT IS NOW – GOOD MORNING #09

Sara och Lena på Botildenborg.
Sara och Lena på Botildenborg.

NEXT IS NOW - GOOD MORNING #08
8 OKTOBER 2021

Menyplanering utifrån biologisk mångfald, live från Botildenborg. Hållbarhetsarbete kan ibland kännas svårt att greppa, men tillsammans med representanter från forskningsvärlden (Elin Röös, SLU), den offentliga restaurangbranschen (Jenny Sultan, Trosa kommun/Kost & Näring) samt den privata (Frida Nilsson, ESS Group) så bjuder vi på en hel del tips och idéer för dig som vill komma igång på allvar med ditt hållbarhetsarbete.

LÄS SUMMERING OCH SE NEXT IS NOW – GOOD MORNING #08

Sara, Maria, Lovisa och Johan i Next is Now - Good Morning.
Sara, Maria, Lovisa och Johan i Next is Now - Good Morning.

NEXT IS NOW - GOOD MORNING #07
26 AUGUSTI 2021

Innovationer som driver utvecklingen framåt handlade morgonen om. Hur kan vi höja innovationstakten genom att låta stora och små företag, samt den offentliga och den privata branschen, samarbeta? Vilken roll har startups för att accelerera takten mot en mer hållbar matkonsumtion? Vilka nya innovationer finns och vilka behövs?

Gäster denna morgon var Johan Jörgensen (Sweden Foodtech), Lovisa Madås (Omvärldanalytiker) och Maria Tunberg (SLU och Analysys Mason).

LÄS SUMMERING OCH SE NEXT IS NOW – GOOD MORNING #07

Sara, Marianne, Jens och Magnus från Next is Now - Good Morning.
Sara, Marianne, Jens och Magnus från Next is Now - Good Morning.

NEXT IS NOW - GOOD MORNING #06
25 MARS 2021

Hur ser framtidens hälsosamma menyer ut inom restaurangbranschen och för den offentliga måltiden? Och hur ska vi gemensamt kunna accelerera takten för fler hållbara val som gynnar folkhälsan och klimatet?

Stora (och viktiga!) frågor som diskuterades med dagens gäster, Marianne Backrud-Hagberg (Kost & Näring), Jens Dolk (K-märkt) och Magnus Naess (Globala Gymnasiet).

LÄS SUMMERING OCH SE NEXT IS NOW – GOOD MORNING #06

Sara i studion för Next is Now: Good Morning-webinar.
Sara i studion för Next is Now: Good Morning-webinar.

NEXT IS NOW - GOOD MORNING #05
27 JANUARI 2021

Barnens rätt till hållbar och hälsosam skolmat var dagens heta ämne som diskuterades tillsammans med gästerna Birgitta Larsson (skoldirektör i Karlstads kommun), Anna Lindelöw Mannheimer (från Frisk Mat & Food Pharmacy), samt Kim Andersson (måltidsutvecklare i Burlövs kommun). Tips, tricks, inspiration, konkreta actions och goda exempel från verkligheten varvades bland annat med frågor från de engagerade tittarna.

LÄS SUMMERING OCH SE NEXT IS NOW – GOOD MORNING #05

Sara Westerlin som leder Next is Now Good Morning.
Sara Westerlin som leder Next is Now Good Morning.

NEXT IS NOW - GOOD MORNING #04
26 NOVEMBER 2020

Dagens ämne var framtidens proteiner och det proteinskifte som vi befinner oss i. Gästerna som deltog i denna diskussion var Jens Dolk (K-märkt), Patric Gill (Köpings kommun) och Lovisa Madås (AGFO). Även tittarna var engagerade med frågor och det blev många bra diskussioner med expertrepresentanter från såväl privat som offentlig marknad. Även Anna Richert från Världsnaturfonden och Carolina Tengblad från Orkla Foods Sverige var med på ett hörn för att ge sin syn på saken.

LÄS SUMMERING OCH SE NEXT IS NOW – GOOD MORNING #04

Sara, Darek och Lena på Next is Now: Good Morning.
Sara, Darek och Lena på Next is Now: Good Morning.

NEXT IS NOW - GOOD MORNING #03
15 OKTOBER 2020

Vi diskuterade kreativitet i kris, med lite extra fokus på restaurang-, hotell- och konferensbranschen. Darek Krupa (Scandic Star Lund) och Lena Friblick (Botildenborg) diskuterade erfarenheter och möjligheter utifrån sina egna verksamheter. Lennart Wallander (Food & Friends) var med på länk och lyfte fram exempel på hur andra gjort, samt vilka trender som han kunde se inför framtiden.

Vi bjuder på en actionlista med över 30 konkreta tips, tankar och trender, som vi hoppas ska inspirera dig i just din verksamhet.

LÄS SUMMERING OCH SE NEXT IS NOW – GOOD MORNING #03

Sara och Oskar på Next is Now Good Morning webinar.
Sara och Oskar på Next is Now Good Morning webinar.

NEXT IS NOW - GOOD MORNING #02
18 SEPTEMBER 2020

Vi körde vårt andra frukostwebinar och fokus denna dag var på hälsa i kombination med våra matvanor. Vi frågade oss bland annat hur hälsotrenden påverkats av Covid-19, vad forskningen säger om hur hälsan påverkas av att äta mer grönt och mindre kött och om det går att äta sig till ett bättre immunförsvar?

Under sändningen kunde tittarna ställa frågor till Mai-Lis Hellénius från Karolinska Institutet och Maria Biörklund Helgesson från Högskolan i Kristianstad, som var med oss i diskussionerna.

LÄS SUMMERING OCH SE NEXT IS NOW – GOOD MORNING #02

Sara Westerlin hälsar på experterna via dator innan sändning av Next is Now - Good Morning.
Sara Westerlin hälsar på experterna via dator innan sändning av Next is Now - Good Morning.

NEXT IS NOW - GOOD MORNING #01
17 JUNI 2020

Premiären för våra morgonwebinar, mitt under den rådande pandemin. Därför fokuserade vi i detta program på frågor kring hur Covid-19-krisen påverkar mattrenderna och framtidens mat, samt vad vi alla kan ta för actions för lyckas att driva våra verksamheter vidare.

Med oss i diskussionerna var Lovisa Madås (AGFO), Ingela Stenson (Omvärldsanalytiker) och Lennart Wallander (Food & Friends), samt alla tittare via chatten.

LÄS SUMMERING OCH SE NEXT IS NOW – GOOD MORNING #01

ANDRA WEBINAR FRÅN ORKLA FOODSOLUTIONS

Sara Westerlin och Carolina Tengblad på Orkla Foods Sverige.
Sara Westerlin och Carolina Tengblad på Orkla Foods Sverige.

Vi har kört en del tidigare webinar som du säkert skulle vara intresserad av att kika på i efterhand.

Via The Food Hub spanar vi in de kommande trenderna inom Food Service och under det vegetariska konceptet Gott & Grönt har vi bland annat kört utbildningswebinar med allt från genomgång av produkter och råvaror, till trender, myter kring vegetarisk kost och “Chef’s Show”.

TILL SIDA MED TIDIGARE WEBINAR/EVENT

VAD ÄR NEXT IS NOW?

Rollup i entrén till Next is Now-eventet från Orkla FoodSolutions.
Rollup i entrén till Next is Now-eventet från Orkla FoodSolutions.

Med hjälp av experterna i branschen har vi tagit reda på hur nästa generations ätande kommer att se ut. Utifrån deras kunskaper och våra egna omvärldsinsikter ser vi ett antal tydliga trender som vi samlat under Next is Now – vår plattform kring framtidens mat.

Framtaget för att vi tillsammans med dig vill ligga i framkant och ta action när det kommer till framtidens matvanor, hållbarhet och industrins bidrag.

LÄS MER OM NEXT IS NOW

Sara talar på event för Next is Now.
Personifierat mellanöstern i olika smaker från konceptet Next is Now
Ulrik från Orkla FoodSolutions pratar med mässbesökare.
Next is Now-rätter på blå bakgrund.

PERSONUPPGIFTSHANTERING

Du som anmäler dig till detta event accepterar också att vi kan ta kontakt med dig, men vi kommer inte att sprida din information till tredje part.

Du som i anmälan väljer att tacka ja till vårt nyhetsbrev (som utkommer cirka en gång per månad) kommer att hamna i vårt nyhetsbrevregister från vilket man givetvis kan avsluta sin prenumeration närsomhelst om man inte längre vill ha bäst koll i branschen. Om du prenumererar men inte längre vill få våra utskick, måste du avregistrera dig via länk i vårt Nyhetsbrev.

Längre ned i sidfoten finner du mer information om Orklas hantering av personuppgifter i allmänhet.