Team Culinary

På Orkla FoodSolutions har vi tillgång till gedigen kunskap om restauranggäster och deras skiftande behov och önskemål kring mat. Med hjälp av vårt eminenta team av kulinariska kreatörer och gastronomiska utvecklare, hjälper vi dig att hitta rätt balans mellan välsmakande och näringsriktig mat. Vi har en enkel matfilosofi och det är att alla Sveriges kockar ska kunna mätta många magar på ett smidigt, otroligt gott, hälsosamt och snyggt sätt.

Take-away med Anamma Vegoprins serverad i tidningspapper.
Ekologisk mat med grönsallad och rotfrukter.
Sallad på Krögarklass Fyra skånska gryn med pocherat ägg

MÄNNEN, MYTERNA, LEGENDERNA...

Närbild på Johan Liljegren

Johan Liljegren
Kulinarisk kreatör

Tredje generationens kock och krögare Liljegren. Jobbat från Frankrike till Göteborg vidare till New York och Malmö. Johan jobbar heltid som kulinarisk kreatör på Orkla FoodSolutions. På fritiden grillar han mat, sover mat och funderar ut nya recept varenda vaken sekund. Han är även gjort 1001 olika recept och tips på hur du kan pimpa din kladdkaka.

Närbild på Kreativa kreatören Mattias Nilsson Schön

Marcus Schön Nilsson
Kulinarisk kreatör

Marcus jobbar som kulinarisk kreatör på Orkla FoodSolutions. Tidigare har han bland annat jobbat som Head Chef på Gro-Up, Köksmästare på SMAK i Malmö och som Kökschef på Cofoco Brasserie du nord i Köpenhamn, samt som köksmästare och produktutvecklare på Cofoco airportsolution. Brinner för grönsaker och enkel matlagning där råvarorna får stå i centrum.

Närbild på Mattias Jönsson som är Concept Development Manage

Mattias Jönsson
Concept Development Manager

Klassiskt och asiatiskt skolad kock, från Österlen till Tyskland via Västindien till Stockholm. Spenderade sin ungdom med att öppna många av Malmös och Lunds restauranger – andras och eget. Jobbar nu som Konceptutvecklare på Orkla Foods Sverige och tar till exempel fram koncept och receptbroschyrer såsom Heja Husman.

Gastronomisk utvecklare Mattias Sjöblom.

Mattias Sjöblom
Gastronomisk utvecklare

Är Gastronomisk utvecklare på Orkla Foods Sverige och ansvarig för produktområdet sjömat och är även sillälskare. Utbildad i Grythyttan, men största delen av karriären har han ägnat åt recept- & konceptutveckling på restauranger i norra Italien och i Baskien. Mattias tar bland annat fram de nya smakerna till Abba Årets Sill, samt vår limited edition sill som är unik för Restaurang & Storhushåll.

Sallad med Krögarklass Fyra skånska gryn.
Buffé med vegetariska alternativ.
Dessert med mousse och topping i ett glas.

SE NÄR PROFFSEN BRILJERAR

Vår alldeles egna matmästare och kulinariska kreatör Johan Liljegren är mannen bakom dessa läckra vegetariska rätter med Anamma. Enligt honom är det alltid dags för lite grönare, skönare och hälsosammare mat. Riktiga fullträffar, oavsett om dina gäster är vegetarianer på heltid eller inte.