På Orkla FoodSolutions har vi tillgång till gedigen kunskap om restauranggäster och deras skiftande behov och önskemål kring mat. Med hjälp av vårt eminenta team av kulinariska kreatörer och gastronomiska utvecklare, hjälper vi dig att hitta rätt balans mellan välsmakande och näringsriktig mat. Vi har en enkel matfilosofi och det är att alla Sveriges kockar ska kunna mätta många magar på ett smidigt, otroligt gott, hälsosamt och snyggt sätt.
Tredje generationens kock och krögare Liljegren. Jobbat från Frankrike till Göteborg vidare till New York och Malmö. Johan jobbar heltid som kulinarisk kreatör på Orkla FoodSolutions. På fritiden grillar han mat, sover mat och funderar ut nya recept varenda vaken sekund. Han är även gjort 1001 olika recept och tipsar gärna om hur du kan jobba smartare i köket.
Har jobbat 27 år som kock i bl.a. Halmstad, Österrike, Paris, Minneapolis, Torekov, Marstrand, Stockholm, Malmö och Ystad. Johan jobbar som kulinarisk kreatör på Orkla FoodSolutions. På fritiden är han helst med familjen, ute i naturen, spelar golf eller lagar mat. Är intresserad av konst och kultur, älskar att resa och upptäcka nya städer. Hans favoritmat är all mat som är lagad med kärlek.
Marcus jobbar som kulinarisk kreatör på Orkla FoodSolutions. Tidigare har han bland annat jobbat som Head Chef på Gro-Up, Köksmästare på SMAK i Malmö och som Kökschef på Cofoco Brasserie du nord i Köpenhamn, samt som köksmästare och produktutvecklare på Cofoco airportsolution. Brinner för grönsaker och enkel matlagning där råvarorna får stå i centrum.
Klassiskt och asiatiskt skolad kock, från Österlen till Tyskland via Västindien till Stockholm. Spenderade sin ungdom med att öppna många av Malmös och Lunds restauranger – andras och eget. Jobbar nu som konceptutvecklare på Orkla Foods Sverige och tar till exempel fram receptbroschyrer och koncept såsom Hälsa på maten, Heja Husman och Gott & Grönt.
Mattias är bland annat ansvarig för produktområdet sjömat och är även sillälskare. Utbildad i Grythyttan, men största delen av karriären har han ägnat åt recept- och konceptutveckling på restauranger i norra Italien och i Baskien. Mattias tar bland annat fram de nya smakerna till Abba Årets Sill, samt vår “limited edition”-sill, som är unik för kunder inom restaurang och storhushåll.