Tillsammans genom tuffare tider

Världen har bokstavligt talat hamnat i ett vakuum-liknande tillstånd där allting tycks stå stilla, samtidigt som mångas liv och deras livsverk rinner dem ur händerna. Så vad kan vi göra för att hjälpa restauranger, hotell, caféer – ja hela den bransch som vi älskar och är verksamma inom?

På denna sida har vi samlat ett antal godbitar som förhoppningsvis skänker dig kraft och inspiration till att inte bara överleva, utan dessutom utvecklas under rådande Corona-tider.

Du hittar bland annat nyheter, aktuella trender, inspiration och koncept med potentiella guldkorn som vi hoppas ska kunna hjälpa dig och din verksamhet. Allt från take away-tips och one hand food, till hur du lagar utsökta luncher med få ingredienser och minimal arbetsinsats.

Vi har även träffat ett antal krogar som alla kämpar hårt under pandemin och som vänt ut och in på sig själva för att komma på nya lösningar, anpassade för dessa nya tider. Hör deras historier och låna av deras tankar för att tända din egen kreativa låga.

Tillsammans fixar vi detta, så tveka inte att höra av er.

LÅT OSS SAMARBETA

I vårt team på Orkla FoodSolutions hittar du alla möjliga kompetenser, jobbtitlar och bakgrunder. Vi är ett glatt gäng av kockar, säljare, koordinatorer, konceptskapare, social media-kreatörer, analytiker, produktansvariga, klimatberäknare, och så vidare. You name it. We have it. Typ.

Vi har dock alla en sak gemensamt. En enorm vilja att hjälpa just dig och din verksamhet komma ur den här perioden av kaos. Och vi menar inte bara att överleva, utan vi vill även att du ska få en helt ny syn på hur du kan ta din verksamhet till en ny nivå, när saker och ting väl återgår till det (nya) normala.

Dina frågeställningar kan gälla vad som helst. Konkreta tips i köket, nya sätt att tänka digitalt, koncept som hjälper dig att ställa om till take away eller vill du att någon ska höra av sig och snacka hälsofrämjande produkter som samtidigt minimerar svinnet. Du väljer ämne.

Oavsett vad frågan gäller, tänker vi åtminstone göra vårt allra bästa för att tillsammans med dig komma på så bra svar som möjligt. Det är när vi samarbetar som de allra bästa idéerna kommer fram.

Det är tillsammans som vi gör skillnad på riktigt!

Ulrik från Orkla FoodSolutions pratar med mässbesökare.

OMTANKE

Konceptutvecklare Marcus Jönsson tillsammans med våra kulinariska kreatörer Marcus Schön Nilsson och Johan Liljegren

INSPIRATION

Sara från Orkla FoodSolutions skrattar och samtalar med eventbesökare.

KREATIVITET

LÅT OSS TRÄFFAS DIGITALT

THE FOOD HUB
OM CORONA OCH NYTT FOKUS

The Food Hub är vårt samlingsnamn för alla de trendrapporter och insikter som vi brukar dela med oss av.

Eftersom vi är verksamma inom en av de branscher som drabbats hårdast av den pågående pandemin, är det självklart att vi tagit en närmare titt på det fenomen som lamslagit världen.

Anamma Vegobitar friterade med pommes i en takeaway-box.
Anamma Vegobitar friterade med pommes i en takeaway-box.

THE FOOD HUB: UR MOTGÅNG FÖDS NYA IDÉER

The Food Hub har tagit en närmare titt på hur marknaden och branschen snabbt förändras på grund av den rådande pandemin.

Hotell tvingas slå igen eller hittar helt nya sätt att locka andra typer av gäster. Take away-koncepten exploderar när nästan varje café och restaurang tvingas erbjuda sina menyer på ett nytt vis. Fina krogar förvandlas till närbutiker som säljer råvaror så att gästerna istället kan laga maten där hemma. Kreativiteten fullkomligt flödar, och vi hoppas att du låter dig inspireras.

LÄS ARTIKEL: UR MOTGÅNG FÖDS NYA IDÉER

HUR HANTERAR RESTAURANGER DEN RÅDANDE CORONA-KRISEN?

Vi har besökt ett antal restauranger som liksom hela branschen kämpar med att hitta nya och kreativa lösningar som får gästerna att våga fortsätta äta ute, eller åtminstone köpa med sig maten hem. Här bjuder de på sina tips och berättar kring sina egna erfarenheter.

Vi hoppas att det kan inspirera dig till att hitta på egna kreativa lösningar som får din verksamhet att inte bara överleva, utan utvecklas under tiden.

NEXT IS NOW-EXPERTERNA RESONERAR

Vår plattform för framtidens mat, Next is Now, bygger delvis på vad oberoende och externa experter har för åsikter och insikter kring just framtidens mat. Just nu pågår det dock en fruktansvärd pandemi som hela branschen måste förhålla sig till.

Vi har därför bett experterna att uttala sig kring vissa frågeställningar och hur det tror att pandemin kommer att påverka människors matvanor och de pågående trenderna vi ser inom kost och hälsa.

Nedan bjuder vi på filmer där de berättar kring trender de ser på marknaden och de bjuder även på uppmaningar för alla som kämpar extra hårt just nu.

WEBINAR: NEXT IS NOW – GOOD MORNING

Vi på Orkla FoodSolutions har ställt om vår verksamhet, och när vi nu inte har möjlighet att träffas fysiskt under pandemin, så vill vi ändå väldigt gärna fortsätta sprida vår kunskap och diskutera med dig kring hur vi tillsammans kan arbeta med framtidens mat.

I våra korta frukostwebinars bjuder vi in olika experter för att besvara vissa bestämda frågeställningar, samtidigt som ni i publiken får möjlighet att ställa egna frågor under programmet.

Sara, Darek och Lena på Next is Now: Good Morning.

WEBINAR #03 - 15/10 2020

Kreativitet i kris, med lite extra fokus på restaurang-, hotell- och konferensbranschen, samt trenderna inför 2021. Vi bjuder även på en actionlista med över 30 konkreta tips, tankar och trender.

LÄS MER OCH SE WEBINAR #03
Sara och Oskar på Next is Now Good Morning webinar.

WEBINAR #02 - 18/9 2020

Hälsa i kombination med våra matvanor. Vi frågade oss bland annat hur hälsotrenden påverkats av Covid-19, vad forskningen säger om hur hälsan påverkas av att äta mer grönt och mindre kött och om det går att äta sig till ett bättre immunförsvar?

LÄS MER OCH SE WEBINAR #02
Sara Westerlin och Oskar Gaute innan sändning av Next is Now - Good Morning.

WEBINAR #01 - 16/6 2020

Under premiären diskuterades bland annat Covid-19:s påverka på mattrenderna samt vilka action alla verksamheter bör ta inför framtiden.

LÄS MER OCH SE WEBINAR #01

KONCEPT SOM KAN UNDERLÄTTA

RESTAURANG, FAST FOOD, CAFÉ & HOTELL

Konceptbild för Allt i ett bleck, snabblagade restaurangrätter.

ALLT I ETT BLECK

Med få ingredienser som tillagas samtidigt i samma bleck blir det busenkelt att skapa goda rätter till många gäster.

LÄS MER
Fast Casual är ett koncept från Orkla FoodSolutions som hjälper dig att skapa lite lyxigare snabbmat som samtidigt ökar merförsäljningen.

FAST CASUAL/VEGO

Snabbmat är perfekt att ta med sig. Gör den lite lyxigare och gärna vegetarisk, så kan gästerna äta gott var de vill.

LÄS MER
Go Goodness, ett koncept med fokus på mat och dryck för caféer från Orkla Foodsolutions.

GO GOODNESS

Sallader, smoothies, snacks, mackor, pajer. Få inspiration kring hur du kan jobba med take away, oavsett verksamhet.

LÄS MER

SKOLA, VÅRD & OMSORG

Tecknad gubbe med broccoli som hatt och som säger hej. Hälsa på maten från Orkla FoodSolutions.

HÄLSA PÅ MATEN

En kokbok för skolbarn som är gratis för pedagoger att beställa. Full med enkel pedagogik, goda recept och lustiga figurer.

LÄS MER
Fast Fusion Climate Week logga på blå bakgrund med grönsaker

FAST FUSION CLIMATE WEEK

Planera för framtiden och skapa en härlig klimatvecka i skolan. Färdiga och klimatberäknade recept och inspiration.

LÄS MER
Snackisar är ett koncept från OrklaFoodsolutions som innehåller massvis av näringsrika mellanmålsrecept, anpassade för den äldre generationen.

SNACKISAR

Undernäring inom äldreomsorgen och vården är en riskfaktor för hälsan. Snackisar är mellanmål som motverkar detta.

LÄS MER

ENKLA OCH GODA RECEPTTIPS

För att förhoppningsvis ge lite inspiration i köket, så har vi har valt ut ett antal recept som underlättar om man inte är så många i köket.  Eller om man inte har lika fullpackat med råvaror i kyl och frys som i vanliga fall, på grund av den rådande pandemin.

Du hör väl av dig?

Är du sugen på att få mer inspiration och tips kring hur du kan arbeta med teman kring maten i skolorna? Eller är du kanske nyfiken på någon av våra produkter? Tveka inte att höra av dig till oss omedelbums med dina frågor.

KONTAKTUPPGIFTER

Koll på det senaste!

Cirka en gång i månaden mailar vi ut ett nyhetsbrev med nyheter, koncept, tips, recept och en massa andra godsaker. Så för att inte missa något rekommenderar vi starkt att du registrerar dig till vårt finfina nyhetsbrev.

ANMÄLAN NYHETSBREV